Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:40
TomTom START
Autor Wiadomość
samu
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 43
  Wysłany: 2010-05-31, 17:36   TOMTOM START Navcore 8.544 i problem z mapa

witam, posiadam tomtoma START (taka mala nawigacja z pamiecia prawie 1GB) sciagnalem navcore 8.544 (niby tylko pod TT START) wrzucilem mape, odpalilem keygena wszystko niby ok ale jak odpinam TT od kabla usb to caly czas jest logo TT i za chwile reset i znow logo TT, co jest grane? i to na kazdej mapie tak ma, jak wrzuce oryginal bo zrobilem backup jest ok ale jak tylko chce wrzucic nowsza mape to lipa
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-05-31, 19:52   

Spatchowałeś NavCore?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
ycbo 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 225
Skąd: Ziemia
Wysłany: 2010-07-05, 00:15   TomTom 1EX00

Dostałem TomToma 1EX00 co z tym zrobić ma tylko mapę Polski, czy można załadować Europę i gdzie szukać wskazówek (na forum nic nie znalazłem). Nie ma slotu na kartę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2010-07-05, 07:05   

TomTom to Tomtom- różnia sie tylko wersja Navcore i pamięcią (z punktu widzenia wgrywania nowych map).
Wszystko szczegółowo wyjasniono w wątku "Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
miloshsz 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-07-15, 09:11   Problem z TomTom Start

Witam.
Potrzebuje odrobine pomocy z moim nowym TomTom Start, bo być może da rade coś z nim zrobić zanim wyślę go do serwisu...

Kupilem nowego TomTom Start (no miał 2 miesiące), ale jako że nie byl aktualizowany, ani nawet podpinany do kompa przez poprzedniego właściciela, to wedlug ustanowień TomTom miałem możliwość aktualizacji map przez 30 dni od podłączenia go do kompa.
Szczęśliwy tym faktem dziarsko podlączyłem nawigację do komputera i zaktualizowalem wszystko za pomocą najnowszego programu TomTom Home.
Niestety po wgraniu oprogramowania 9.053 moja nawi się zawiesiła. Włącza się do momentu pokazania splash screen'a i tyle, nie ruszy dalej.
Kontaktowałem się z serwisem TomTom, który zalecił Format urzadzenia i zrobienie wszystkiego od początku, niestety bład pozostal ten sam.
Gdy wgrywa oprogramowanie 8.544 da się odpalić TomTom'a bez mapy az do ekranu na którym powie mi wlaśnie że nie mam mapy, natomiast po dograniu mapy teraz jedynej jaką posiadam czyli "Europa środkowa i wschodnia 850.2781" (oryginal ściągnięty z TomTom Home) nawigacja znów się zawiesza.

Nie odblokowywalem nawigacji, ani nic z tych rzeczy. Żadnych ingerencji w soft do tej pory.
Serwis TomTom jak uslyszal, ze dalej się urzadzenie nie włącza poradził jednak wysłać do serwisu, ale na odpowiedź serwisu nie mam czasu (bo zastrzegają sobie 10 dni roboczych) a ja wyjeżdżam w następny czwartek.


Urzadzenie to TomTom Start 2GB
s/n XD2409F00691
8EX0.030.10

jeśli jeszcze potrzeba jakieś dane to oczywiście podam.

Że tak powiem help.
 
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1032
Wysłany: 2010-07-15, 09:26   

Zrób urządzeniu Clear Flash >>TYM<< programem.Program jest do wszystkich modeli TT.

Jeżeli nie pomoże,wgraj >>TO<< Jest to 9.053 do twojego modelu,może TTHome zle pobiera navcore.Sformatuj pamięć TT na system plików Fat32 i wgraj navcore + mapę.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
miloshsz 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-07-15, 10:09   

niestety. po zainstalowaniu clear flash, oraz po formacie i wgraniu wszystkiego recznie dalej mam ten sam problem. Tomtom wlącza się do momentu splash screena i zawiesza. Moze ktoś ma jeszcze jakis pomysł bo ja już zalamuje rece.
Mialo być tak pięknie z ta nawigacją a okazuje się, że nic z nią nie moge zrobić.
 
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1032
Wysłany: 2010-07-15, 11:00   

Sprawdz na starszej wersji navcore 8.544 >>POBIERZ<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
miloshsz 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-07-15, 11:39   

też o tym pomyślalem i niestety jestem własnie po sprawdzeniu tego. tomtom sie włącza dochodzi do splash screena i albo się wiesza albo restartuje. próbowałem już nawet ydgpatchera żeby ewentualnie mógl coś z tym zrobić ale nie dało rady.

czy zostaje mi już tylko oddać urzadzenie?
 
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2010-07-15, 13:07   

musisz pozmieniac wpisy w version.txt i w folderze Config
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1032
Wysłany: 2010-07-15, 13:49   

Sprawdzałeś czy restarty i zawieszanie TT są na samym navcore,bez wgrywania mapy.Może mapa coś miesza w urządzeniu.Jak TT bedzie się prawidłowo odpalał na samym navcore,pobierz sobie mapę: Poland_850_2781 (54,8MB).Spatchuj w navcore plik "PNDNavigator" i aktywuj mapę.Zobaczysz czy urządzenie będzie działać poprawnie z tą mapą.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
miloshsz 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-07-15, 15:55   

no to po calym wczorajszym i dzisiejszym boju z nawigacja.

na wersji navcore 9.053 bez wzgledu na to czy jest mapa czy jej nie ma wiesza się przy starcie
na wersji 8.544 bez mapy na urzadzeniu dochodzimy do okienka w ktorympisze "nie znaleziono map" a przy próbie wyłaczenia urzadzenie się restartuje.
na wersji 8.544 z mapą urządzenie po włączeniu pokazuje splashscreen, stoi 10 sek i restartuje.

o dziwo na oprogramowaniu 8.544 przez tomtom home udało mi sie wejść na urzadzenie, nawet jakąś trasę wyznaczyc niestety brak jakichkolwiek sygnałów satelitów itd a po odłączeniu od kompa zaplanowanej trasy i tak nie ujrzę (bo stoi na splash screenie)
 
 
 
kubi_jar 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 7
Wysłany: 2010-07-30, 08:45   TOMTOM Start

Witam,

Zwracam sie do was o informacje jaki mógłbym wgrać navcore do mojej nawigacji TOMTOM Start. Jest to bardzo mała nawigacja z 32 MB RAM, od razu mówie, że spatchowałem mapy i obecnie działa u mnie DE_AT_CH_and_Eastern_Europe_850_2820. Jednak chciałbym zmienić navcore głównie z tego powodu, że nie mogę poradzić sobie z UM'ami - wgrywam je i pokazuje mi je na mapie lecz nie informuje mi o nich - w opcjach mogę jedynie wybrać UM pokazywane na mapie oraz w ustawieniach Zaawansowanych - włączyć komunikat Włącz ostrzeżenia be... Dodatkowo wiem, że to menu jest dość ubogie a chciałbym mieć coś już lepszego i bardziej praktycznego. Nie jestem eksperem w dziedzinie navcorów a jest ich cała masa w sieci, dlatego proszę was o pomoc w tej sprawie.

-----------------------------------------
Moje informacje o nawigacji:

TOMTOM Start
Urzadzenie AKWZQ******
Aplik. app 9.053.520930.2, OS 515773 (1023, 2010-4-19)
32 MB RAM (wolna pamięć: 3.2MB)
GPS v1.20, Boot 5.5238
Mapa:
DE_AT_CH_and_Eastern_Europe_850_2820 v850.2820
Język: Polski
-----------------------------------------

Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
 
 
scieplorek 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 45
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 71
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-30, 11:28   

Hej,

gdzieś czytałem, że ten model tak ma i nie wyświetla UM.

Pozdrawiam
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1032
Wysłany: 2010-07-30, 14:28   

Jak rozwiązać ten problem,opisał @zapollo >>TU<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11