Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom Rider
Autor Wiadomość
kobemvp_24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-31, 20:33   Navcore do TomTom rider 2

Ostatnio wpadł mi w ręce TT rider 2. Jakie navcore polecacie do niego wgrać, aby chodziły najnowsze mapki ? Co w ogóle polecacie z nim zrobić ?
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-03-31, 21:10   

Na pewno to co Ci ściągnie TomTomHome. Możesz też spróbować 8.544 z modelu Start
 
 
kobemvp_24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-31, 22:49   

A co jeżeli wgram navcore 8.201 , a do niego mapkę 845.2645 ?
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2010-05-03, 10:38   TomTom Rider

Witam. Szukam wyzej wymieniony navcore dla TT Ridera koniecznie w wersji SE. Jak dotad znalazlem tylko wersje orginalne, bez Outsurced, PNDNavigator, bootloadera itp. Z emulacja juz nie ma problemu. Nie wiem czy te pliki sa konkretnie dla tego urzadzenia czy tez mozna je poskladac z innych navcore np: 8.410, i czy to bedzie dzialalo. Pytam czy ktos ma/wie gdzie znajde kompletna wersje SE. Lub moze ewentualnie skad moge pobrac pasujace brakujace pliki.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-27, 11:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-05-03, 12:21   

Szukaj tutaj:
http://www.ipmart-forum.c...31&postcount=50
http://www.ipmart-forum.c...ad.php?t=337585
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2010-05-03, 13:36   

Dzieki. Przejrzalem to co ni podales. Te navcory juz posiadam, jedne nie sa w wersji SE, drugich nie probowalem bo przekierowuja na strony platne. W miedzyczasie znalazlem link tam: http://rapid4me.com/?f=11...basicpack_.rar&
Jest prawie kompletny w wersji SE, poniewaz w folderze "text" nie ma bazy emulacji, wyprobuje te z x40, tylko taka posiadam oraz PNDNavigator Dam znac co z tego wyjdzie.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-05-03, 16:14   

Na żadne płatne strony nie kieruje.
Niektóre linki trzeba ciągnąć przez JDownloader, te z załącznika.
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2010-05-03, 16:17   

O.K. Najpierw sprawdze ten co posiadam.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
Mikele0100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-02-25, 20:53   TomTom Rider 1

Witajcie

Odkopałem ostatnio swojego TomTom'a Rider'a (ver.1) którego nie używałem od 4 lat, niestety nie mogę znaleźć karty pamięci z mapami (które i tak pewnie były stare). Toteż postanowiłem wsadzić inną czystą - wziąłem SanDisk'a 2GB czystego.

Podpiąłem nawkę do ładowania, po czym podłączyłem do kompa i zaktualizowałem TT za pomocą TT Home...

Zacząłem bawić się z poradnikami, ale po wgrywaniu navcore i aktualizacji map zawsze kończy się to zawieszeniem na ekranie TomTom (i symbol dwóch łapek).

To wiadomo - reset, przywracam kopię karty ze stanu tuż po aktualizacji TT Home

Próbowałem wielu kombinacji i nie wiem co dalej. Jak wrzuciłem aktywowaną mapę (bez wgrywania navcore) - to wyświetla mi napis: Keine Karten gefunden - tak w ogóle nie wiem czemu przestawiła mi się na język niemiecki.

Czytałem już wiele porad tutaj ale chyba mam jakiegoś pecha...

Proszę Was o porady co i jak zrobić aby wgrać w miarę nowe mapki - i w miarę możliwości tłumaczone prostym językiem ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-02-25, 21:40   

Inny sposób od tego z poradnika nie istnieje, a prościej niz opisano na tamtych trzech stronach juz sie chyba nie da.

Wgrywasz navcore opisane jako pasujące do Ridera?
I po co w ogóle zmieniasz navcore? Zostaw to, które ściagnie sie przez TTHome (po kolejnych aktualizacjach).
_________________

 
 
Mikele0100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-02-25, 21:51   

Dobra - wyczyściłem wszystko od nowa - zarówno TT jak i kartę. Zrobiłem aktualizacje - pliki są na karcie - tam też wrzucam mapy:

G/(folder z mapą)

Poland 880 3810
Poland 905 4754

Ani jedna, ani druga nie działa. Obie były aktywowane w folderze z mapą znajduje się plik dct (robiony FastActive)

Za każdym razem wychodzi napis:

Karte wahlen:

Keine Karten gefunden - co można rozumieć że nie może znaleźć karty/mapy ?

Myślałem, że trzeba zmienić navcore w celu obsługi nowszych map - rozumiem, że wystarczy zostawić ten co mam i go spatchować ? Bo gdy tak robię to dalej mam wciąż Keine Karten
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-02-25, 22:06   

A przeczuytałes cały poradnik, czy tylko pierwszy post?
Zauważyłes fragment
Cytat:
małe posumowanie tego wątku:

Aby mieć nowe mapy należy (w skrócie)
1. Zaktualizować program ("navcore").
2. Dobrać właściwą mapę
3. Spatchować program
4. Aktywować mapę

Kolejność działań

1.Podłączamy TT do PC,
nie będę cytował całości
_________________

 
 
Mikele0100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-02-25, 22:37   

jacekp1313 napisał/a:

Kolejność działań
  1. Podłączamy TT do PC, po podłączeniu komputer rozpozna pamięć TT jako dysk wymienny np.G:
  2. Metodą kopiuj wklej,robimy kopie zawartości pamięci TT na dysku PC.
  3. Uruchamiamy na PC program TTHome i pobieramy aktualizacje navcore powtarzamy, aż TTHome poda komunikat o braku aktualizacji)
    Można też wgrać ręcznie - patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31577 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21639
  4. Sprawdzamy wersję navcore http://pl.support.tomtom....tail/a_id/12267
  5. Do wersji programu dobieramy właściwą mapę wg tabeli kompatybilności (oznaczenia - patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24480 )
  6. Sprawdzamy czy są dane meta do wybranej mapy - jeśli nie, szukamy innej
  7. Kopiujemy mapę (cały folder) do urządzenia - OBOK starej mapy, którą można usunąć
  8. Tworzymy plik meta.txt (zawartość w wątku z linkami do mapy albo wątku o wgrywanej mapie) i kopiujemy do folderu z mapą (Fast Activate sam ściąga metę)
  9. Dowolnym patcherem (Albert Easy Aktywator lub Fast Active) patchujemy program i aktywujemy mapę
  10. Razem z mapą aktywujemy forotradary ( http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8370 )
  11. Dogrywamy głosy (przez TTHome)
  12. Uruchamiamy TT i cieszymy się nowa mapą
Można spróbować dodać plik (ze starej mapy) MapSettings.cfg - w nim są zapisywane nasze ULUBIONE

Dla urządzeń ze slotem kart SD sprawa jest jeszcze prostsza:
    - aktualizujemy navcore
    - formatujemy kartę na FAT32
    - na kartę kopiujemy plik ttgo.bif
    - dogrywamy na SD mapę i radary
    - aktywujemy




1) - Zrobione
2) - Zrobione
3) - Zrobione - TT Home mówi: brak aktualizacji
4) - Nie mogę sprawdzić, bo nie mam nawet możliwości wejścia w ustawienia - chyba że w którymś pliku jest to zawarte, lecz ufam TT Home (zgodnie z punktem 3)
5) - Nie znam wersji programu... punkt 4...
6) - Rozumiem, że chodzi o plik tekstowy w folderze z mapą - ; Poland_880_3810
CB 07 5A 9E CC C6 F7 B7 AB 83 FD 30 B3 57 E6 6B Poland-452.meta
7) - Zrobione
8) - Jest jak w punkcie 6
9) - Używam Fast Active, powstaje plik dsc, sprawdzam czy w głównym katalogu jest ttgo.bif
10) - na razie nie wgrywałem
11) - nie wgrywałem
12) - no i kaput

Zaraz spróbuję jeszcze wyczyścić kartę i wgrać tylko mapę i ttgo.bif
/EDIT: nic to nie dało :evil:

No chyba, że po prostu nie trafiam w kompatybilność map :roll:


Edit - sprawdzałem na innej karcie pamięci - to samo:

865 3245 - na tej mapie to samo...


/Edit...

Kolejny reset od zera - wgrałem ponownie aktualizacje, wciąż przechodzi w tryb niemiecki, co ciekawe , po aktualizacji pojawia się plik w głównym katalogu: Deutschland-Oesterreich-Schweiz-605937a3.mds

W TomTom Home - znalazłem info o wersji - 7.901 - nie wiem czy o to chodzi...

Kolejny Edit- udało się załadować mapę europy, jutro dogram fotoradary i pierdółki, poszukam nowszej wersji

Pytanie do znawców:

Czy mogę wrzucić pliki z mapami na kartę o pojemności 4 lub 8GB ? nie znalazłem nigdzie info o wielkości obsługiwanych SD
Ostatnio zmieniony przez Mikele0100 2014-02-26, 17:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2014-02-26, 12:54   

Mikele0100, zrób aktualizację przez kartę.
Ściągasz aktualne odblokowane navcore 9.500.
Rozpakowujesz zawartość na czystą kartę.
Wybierasz mapę (musi być do niej dostępna meta), najlepiej najnowszą 925.
Kopiujesz na kartę.
Pobierasz najnowsze FastActivate, aktualizujesz i aktywujesz mapę.
_________________
"chińczyk" MT-4302B
Garmin Nuvi 3590->3490
Garmin Montana 600
 
 
Mikele0100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-02-26, 16:59   

Navcore 9.5 pójdzie na pierwszym riderze ?

Bo wgrałem teraz mapkę 880 3811 i działa bardzo stabilnie i szybko. Miałem wrzucić mapę np 925 5439 choć 925 5412 (europa środkowa) bardziej by się przydała.

Czyli mam wrzucić Navcore np stąd: http://chomikuj.pl/cybuls...+TomTom/Navcore

Navcore 9.500 for Rider 5 ?

Tyle, że po rozpakowaniu mam kilka archiwów - który z nich wypakować na kartę ?




Czy tego Navcore'a również patchuję za pomocą FastActive ?




Aha i jeszcze jedno - mam spory problem z podłączeniem bluetooth (rider nie ma głośnika) - nie mogę się połączyć ani z takim głośnikiem BT logitech z515, ani ze słuchawką do telefonu samsung hm3500
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11