Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Licencja na różne urządzenia
Autor Wiadomość
bbbb
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 123
Wysłany: 2016-10-29, 16:31   Licencja na różne urządzenia

Mam aAM na jednym smartfonie. Czy mogę korzystać z tej samej aAM na innym smartfonie? Przykład: 1) zainstalowałem aAM np. na Samsungu S4. Ale żona chce jechać w trasę i ma smartfon np. LG. Czy mogę zainstalować jej aAM? 2) zepsuł się mój telefon i czy mogę zainstalować na innym? 3) zgubiłem(skradziono mi) telefon, czy mogę zainstalować na nowym?
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 748
Wysłany: 2016-10-29, 17:24   

bbbb napisał/a:
...czy mogę zainstalować na nowym?

Chyba tak, ale po uprzedniej konsultacji z supportem automapy i po przeniesieniu licencji.
Zresztą dokładnie nie wiem ale cos w tym stylu...
 
 
DJ-MM 
Waypoint


Wiek: 66
Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 126
Wysłany: 2016-10-29, 17:27   

aAM możesz używać tylko na jednym urządzeniu. Jeżeli chcesz przenieś licencję na inne, musisz napisać do pomoc@automapa.pl prośbę o zwolnienie licencji. W dzień powszedni trwa to parę minut, w dzień świąteczny nie wiem.
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 995
Wysłany: 2016-10-29, 20:13   

Reset licencji: LINK
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bbbb
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 123
Wysłany: 2017-07-19, 14:36   

To, że można używać tylko na jednym urządzeniu i można zresetować licencję to wiem. Ale pytanie na ile takich resetów Aqrat mi pozwoli? I oto otrzymałem odpowiedź z supportu Automapy, cyt: "W takim przypadku jedynym wyjściem byłoby zainstalowanie mapy na karcie pamięci i przypisanie licencji do tej karty. Kartę z mapą można by było przekładać pomiędzy urządzeniami. Ta opcja nie zadziała na urządzeniach z systemem Android 7, ponieważ w tej wersji systemu Google zablokowało możliwość wygenerowania numeru identyfikacyjnego karty pamięci." Wynika z tego, że gdy sprezentuję sobie smartfon z Androidem7 to qpa, bo Google coś zablokowało.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 748
Wysłany: 2019-07-29, 18:39   

Też mam pewne pytanie związane z licencją/subskrypcją AutoMapy Android, może ktoś dokładnie wie jak to jest.
Używałem aAM z licencją przez rok, 12 lipca wykupiłem za 69 zł w sklepie Play znowu na rok, ale nie licencję z przypisanym numerem licencji, tylko subskrypcję na rok. Po około tygodniu "zdechł" mi telefon na którym używałem wykupionej subskrypcji i musiałem zmienić na inny. zadzwoniłem do supportu AM i zadałem pytanie czy mogę przypisać wykupioną licencję/subskrypcję do innego telefonu. Otrzymałem odpowiedź że wykupiona subskrypcja w sklepie Play będzie pracowała/można jej używać na dwóch różnych urządzeniach jeżeli będzie instalowana z tego samego konta Play. Po zadaniu pytania że jak na dwóch urządzeniach to czy mogę ją zainstalować kuzynce. Otrzymałem odpowiedź że tak, że będzie normalnie pracować.
Ale na pytanie czy jeżeli już była zainstalowana na "starym", zepsutym telefonie i nie została odinstalowana i to było by już trzecie lub czwarte pobranie ze sklepu Play czy będzie w rzeczywistości pracowała normalnie (tyle pobrań bo po drodze był jeszcze tablet, ale instalacja się nie powiodła bo jest tam android 4.2.2 a ten już nie jest właściwy) otrzymałem odpowiedź od doradcy że powinno być wszystko w porządku.
W związku z tym mam pytanie do tych co mogą wiedzieć czy rzeczywiście będzie można tak zrobić, czy subskrypcja na to pozwoli bo w rzeczywistości aAm będzie tak naprawdę pracowała na dwóch działających urządzeniach i kto i jak to sprawdza że jest zainstalowana na dwóch urządzeniach.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 171
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2019-07-29, 19:48   

też mam taką instalację. Nie próbowałem czy działa na dwu telefonach ale nie ma problemu z zamianą instalacji. Mam starego Sony xperię i Xiaomi. Wielokrotnie zmieniałem miejsce zainstalowania AM i działa, z tym że obydwa telefony są zarejestrowane na ten sam e mail i to samo konto google. Spróbuję zainstalować na 2 ale chyba jutro bo leje deszcz a Sonego zostawiłem na działce. Sprawdzać mogą bardzo prosto bo obok licencji jest jeszcze podany(zidentyfikowany) chyba numer urządzenia.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 748
Wysłany: 2019-07-29, 20:21   

januszpe napisał/a:
Sprawdzać mogą bardzo prosto bo obok licencji jest jeszcze podany(zidentyfikowany) chyba numer urządzenia.

Gdzie tego szukać (tej licencji i tego numeru urządzenia)? Pytam bo z tymi "kontami Google" nie bardzo "łapię".
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 171
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2019-07-29, 21:38   

dobra guzik sorry! ja kupiłem licencję na Allegro! teraz sobie to przypomniałem! I ja mam w kup/aktualizuj te dane, tzn nr licencji który wpisuje ręcznie, adres mail który podałem w czasie logowania się do google i nr urządzenia. Jesli masz legalna AM to uruchom AM air i tam też są te dane w kup/aktualizuj.
I jeszcze w moim przypadku tylko pierwszy raz wpisywałem ręcznie nr licencji. Teraz uruchamiając czy na Xiaomi czy Sony nr wpisuje się sam. Juz mnie mają.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 748
Wysłany: 2019-07-29, 22:13   

januszpe napisał/a:
I ja mam w kup/aktualizuj te dane, tzn nr licencji który wpisuje ręcznie, adres mail który podałem w czasie logowania się do google i nr urządzenia. Jesli masz legalna AM to uruchom AM air i tam też są te dane w kup/aktualizuj.

Tak, zgadza się, też tak miałem (nr licencji i adres e-mail) w "zeszłorocznej" kupionej licencji w sklepie Play. Teraz mam wykupioną subskrypcję na rok i numeru licencji tam nie ma. jest tylko takie coś:



Gdy w to kliknę to wyskakuje okienko "wpisz numer licencji", a gdy kliknę na "Kup licencję" to jest takie coś:



W sklepie Play przy automapie w "Zarządzaj subskrypcjami "stoi" takie coś:



Gdzie szukać numeru licencji to nie wiem. Po rozmowie z konsultantem Automapy podobno tak ma być.
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2019-07-29, 22:30, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 171
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2019-07-29, 22:29   

no tak, moja strona wygląda jak do tej pory, a nie jest czasem tak że przedłużając licencję nr zostaje ten sam? i dlatego go już nie podają?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 748
Wysłany: 2019-07-29, 22:35   

januszpe napisał/a:
a nie jest czasem tak że przedłużając licencję nr zostaje ten sam? i dlatego go już nie podają?

No może, ale gdzie go szukać (bo nie mam nigdzie zapisanego) i dlaczego po kliknięciu w licencję wyskakuje wpisz nr licencji?
Moim zdaniem jeżeli nr zostaje ten sam co "zeszłoroczny" to okienko z żądaniem wpisania nr licencji nie powinno "wyskakiwać" bo to denerwuje.
Znalazłem "zeszłoroczny" nr licencji, był zapisany w wiadomościach pod adresem na którym jestem zalogowany w Google Play i który był podany do Automapy, tylko nie wiem czy on jest jeszcze potrzebny.
Po sprawdzeniu na stronie Automapy tego "odnalezionego" numeru jest takie coś:



Wychodzi na to że jest już nieaktualny i do niczego nie potrzebny.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 171
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2019-07-30, 16:10   

to faktycznie jak Ciebie rozpoznają? W moim przypadku program instalowałem ze sklepu playa a następnie kupiłem nr licencji na Allegro i wpisałem ten numer. Gdzieś czytałem że licencję można przypisać do karty lub urządzenia, mnie się tego nie pyta tylko każe wpisać nr licencji tam gdzie zainstalowałem. Ciekawe ile razy mogę tak wpisywać i co będzie w przyszłym roku? Chyba lepszą wersją, z tego co widać, jest zakup licencji na allegro niż w sklepie playa i skoro to ta sama opłata to nie przedłużać licencji tylko kupić nową.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 748
Wysłany: 2019-07-30, 16:23   

januszpe napisał/a:
to faktycznie jak Ciebie rozpoznają? W moim przypadku program instalowałem ze sklepu playa a następnie kupiłem nr licencji na Allegro i wpisałem ten numer.

Ja też w zeszłym roku instalowałem ze sklepu Play i normalnie miałem numer licencji, już od razu "przypisany" przy zakupie i nic nie musiałem wpisywać. Dodatkowo ta licencja wraz z numerem i całą treścią była wysłana na e-mail podany przy instalacji (w tym wypadku e-mail konta sklepu, który był również automatycznie przypisany do Automapy). Na ten e-mail również przychodziły informacje o dostępnych aktualizacjach. Był również wybór czy zainstalować/przypisać instalację do karty czy do urządzenia, teraz tego nie było. Teraz jest tylko na koncie sklepu informacja że mam wykupioną subskrypcję na rok. Może to jest tak że niezależnie na które urządzenie zarejestrowane na tym koncie zainstaluje to będzie działało? Sam nie wiem...
Jedno co jest ważne, to to, że działa i ma wszystkie "użyteczności" dostępne...
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 128
Skąd: PL
Wysłany: 2019-07-30, 16:45   

jeżeli masz wykupioną licencję u operatora to przecież operator cię pozna np. po nr. telefonu(karcie SIM)

a samą apk możesz pobierać z dowolnego miejsca z GP czy strony AM


przełóż kartę SIM do innego telefonu i zainstaluj program


val24 napisał/a:
Z gówniarzem, pajacem, mendą i chorym człowiekiem

wysoki poziom kultury
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11