TomTom 7.910 (9185) na WinCE 5 |
Autor |
Wiadomość |
koczyk [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-08, 13:01 [NAVIA NV55] wgralem mape niemiec i nic bo mam niby pirata
|
|
|
koledzy kolejne moje pytanie , wgralem tomtoma tu z forum wersje gotowa wszytsko ladnie pieknie dziala ale ... sciagnalem mape niemiec i mam komunikat ze mama pirata da rade to jakos ominac ? :D |
|
|
|
 |
chris_m
guru -od podpierania muru

Pomógł: 36 razy Dołączył: 20 Lip 2007 Posty: 1031 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2007-09-08, 13:28
|
|
|
prawdopodobnie nie wszystkie wersje aplikacji działają identycznie z różnymi mapkami
często nowsza mapka wymaga tak samo nowszej wersji programiku
w tomku np. juz są dostępne mapki, które ruszą jedynie z wersją 7 (z tego co wiem to jeszcze nie ma na nią haka coby wypróbować i do sklepu jak w dym )
więc może o to tu chodzi
jak ktoś ma pomysł co z tym fantem to z checią wysłuchamy |
_________________ ♫ ...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc ♫
...♫ a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc... ♫
>takiej łoncki sukać ze świecką< |
|
|
|
 |
koczyk [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-08, 14:08
|
|
|
chris_m napisał/a: | prawdopodobnie nie wszystkie wersje aplikacji działają identycznie z różnymi mapkami
często nowsza mapka wymaga tak samo nowszej wersji programiku
w tomku np. juz są dostępne mapki, które ruszą jedynie z wersją 7 (z tego co wiem to jeszcze nie ma na nią haka coby wypróbować i do sklepu jak w dym )
więc może o to tu chodzi
jak ktoś ma pomysł co z tym fantem to z checią wysłuchamy |
Ale wgrywajac mape PL-CZ-SK-HU jest tak samo :/ mam tomtoma ver 6 a mapy z numerami 6... nie wiem czy to jest roznica pomoze ktos ? |
|
|
|
 |
Gelo [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-10, 17:43
|
|
|
Witaj mam podobny problem tylko na acer e310.O dziwo-mam zainstalowany GAPI i w momencie kiedy ustawiam zeby była mapka w poziomie wyskakuje bląd ze niby to nielegalna wersja,ale jezeli jest w pionie to jest wszystko oki.Krótko mówiąc ingerencja GAPI przeszkadza mapie TomTom.Moze ktos znajdzie sposób |
|
|
|
 |
fix
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2007-10-24, 19:54 TomTom 6 brak dzwieku na Akirze 517
|
|
|
Witam mam taki problem zainstalowelem na Akirze TT6 i wszystko dziala oprucz dzwieku nie mozna go wybrac czy jest na to jakas rada . Rozumiem ze trzeba dograc dzwieki i mam prozbe o aktualny link z dzwiekami
Za pomoc z gory dziekuje
Glosy dogralem ale to nie rozwiazalo problemu w wyborze scierzki glosowej nie mozna nic ustawic i jest komunikat Zainstaluj z plyty cd lub pobierz |
|
|
|
 |
Lcf
Waypoint

|
Wysłany: 2007-12-30, 14:00 Czy jest jakis nowszy TomTom dzialajacy na WinCE Core 5 ?
|
|
|
Jest jakas nowsza wersja od tej ktora uzywamy tj. TT 6.01, ktora pojdzie na Win CE Core 5.0 ? |
|
|
|
 |
pppp
Waypoint

|
Wysłany: 2007-12-30, 14:10
|
|
|
TT 6.201. Poszukaj sobie na forum jak zmienić nazwę punktu montowania karty SD zeby ten TT działał |
|
|
|
 |
konrad.86
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2007-12-30, 19:15
|
|
|
Znalazłem i zainstalowałem tą wersje TT, ale po uruchomieniu jest napisane że nie może znaleźć map a są wgrane i bezpośrednio na kartę i do katalogu TT. Pewnie chodzi o to montowanie karty, ale przejżałem cały plik tt.exe hex edytorem ale nie ma tam nic do zmieniena
Dobara przeszukałem forum i już jest wszystko ok |
|
|
|
 |
Lcf
Waypoint

|
Wysłany: 2007-12-30, 20:37
|
|
|
Podeslij jakis link i do TT 6.21 i do opisu jak odpalic, bo ja czesciej klikam z N9300 i te szukanie jest dla mnie troche meczace. |
|
|
|
 |
kreon28
Waypoint

|
Wysłany: 2008-03-08, 23:32 TomTom na 4301-A3
|
|
|
Hej,
Czy probowal ktos z Was uruchomic TomToma na Akira 4301-A3?
Ja probowalem wersje dostepne na tym forum oraz wersje instalacyjne ale w wiekszosci wypadkow po uruchomieniu programu i probie zmianie mapy dostawalem info, ze "program has performed an illegal operation and will be shut down" |
|
|
|
 |
navigator
Administrator

|
Wysłany: 2008-03-08, 23:57
|
|
|
Proszę podaj linki do tematów z których próbowałeś uruchomić TT. |
|
|
|
 |
kreon28
Waypoint

|
|
|
|
 |
navigator
Administrator

|
Wysłany: 2008-03-09, 00:38
|
|
|
No to zacznijmy od pierwszego linka : http://www.sendspace.com/file/ex5xuz
Trochę cierpliwości wymaga " polowanie " na możliwość ściągnięcia pliku.
Cytat: | Sorry, the free service is at full capacity. |
[ w temacie : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=256 jest jeszcze kilka alternatywnych źródełek ]
Gdy już uda nam sie pobrać plik : TomTom Navigator.rar rozpakowujemy go na komputerze i kopiujemy np. na kartę SD
Jeżeli już to zrobiłeś to możemy przejść do kolejnego punktu : uruchomienie.
Po uruchomieniu TomTom Navigator jest praktycznie gotowy do pracy .
Z konfiguracji wybieramy :
- odbiornik GPS : Inne NEMEA GPS
- szybkość transmisji : 4800
- COM 7
- Wybierz mapę : Eastern Europe
i możemy spokojnie rozstawić fotel na balkonie w oczekiwaniu nawiązania transmisji z satelitami.
Czy tak samo postąpiłeś i nadal masz komunikat :
Cytat: | "program has performed an illegal operation and will be shut down" |
|
|
|
|
 |
kreon28
Waypoint

|
Wysłany: 2008-03-09, 09:58
|
|
|
Tak jest :) U mnie po uruchomieniu tej wersji TomToma nie widac zadnych klawiszy. Tylko na slepo rysikiem znajdowalem to glosnosc, to info o programie to wybor mapy. Kiedy rysikiem stukalem na mape to wtedy wyskakuje ten blad. Podobnie jest przy innych wersjach tego programu - blad wyskakuje zawsze przy probie zmianie trasy. Wersje instalacyjne nie chca sie zainstalowac - po uruchomieniu plikow Cab , instalator pisze,ze nie moze wgrac plikow, po czym kasuje plik instalacyjny
P.S. Dodam jeszcze, ze inne programy nawigacyjne: Automapa, MapMam chodza.
Pliki Dlls zgodnie z poradnikiem takze wrzucilem na SMMC oraz zmodyfikowalem rejestr aby WinCE te pliki widzial.
P.P.S. Nie kombinowalem z mapami do TomToma i zawsze wgrywalem tylko te, ktore byly "podczepione" pod dana wersje programu do sciagniecia |
|
|
|
 |
navigator
Administrator

|
Wysłany: 2008-03-09, 14:14
|
|
|
Czyli problem dotyczy najprawdopodobniej formatu ekranu .AKIRA 4301-A3 ma 4,3" .[ ale właściwie to nie mam pomysłu :( rozdzielczość jest taka sama jak Akirze 517 320x240 ] Pozostaje czekanie na odpowiedź czy komuś udało się uruchomić na tym sprzęcie TT i co ewentualnie musiał podmienić. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|