Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Nextgen - rózne problemy - dyskusja
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6866
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-22, 20:41   

Dzięki :-)
Kolega tego wpisu nie ma , więc moze niech dopisze gp do sys.txt i da znac co i jak
_________________
 
 
zygyfy84 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: warszawa
Wysłany: 2020-10-22, 21:04   

Czyli po prostu pod [debug] sprobowac dopisac na samym koncu
show_gps_pos=0 tak ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6866
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-23, 07:43   

Tak.
Dtugie pytanie czy oprocz tej kropeczki, masz normalny wskaźnik na drodze ( taki trójkacik, czy autko ) ?
_________________
 
 
zygyfy84 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: warszawa
Wysłany: 2020-10-23, 10:16   

Tak, mam jeszcze trojkacik. Ten trójkącik idzie tak jak jade ale jak ta kropeczka za daleko juz ucieknie w bok a jest tam inna droga to przeskakuje na nia wlasnie :/

Wpisalem te komende w sys txt, ale kropeczka jest jeszcze
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1571
Wysłany: 2020-10-23, 12:37   

zygyfy84 napisał/a:
Wpisalem te komende w sys txt, ale kropeczka jest jeszcze

Wypróbuj sys.txt ode mnie i zobacz co się dzieje.
https://www89.zippyshare.com/v/AqhEFkI2/file.html
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 77
Skąd: Internet
Wysłany: 2020-10-23, 12:40   

@zygyfy84

Wyłącz/Wyłącz
zaawansowane ustawienie GPS

Cytat:
[gps]
disable_advanced=0 ; lub 1 włączone


+ wpis w/g @Wal24

Cytat:
[debug]
show_gps_pos=0
_________________
 
 
 
zygyfy84 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: warszawa
Wysłany: 2020-10-24, 12:15   

szwagier22 napisał/a:
zygyfy84 napisał/a:
Wpisalem te komende w sys txt, ale kropeczka jest jeszcze

Wypróbuj sys.txt ode mnie i zobacz co się dzieje.
https://www89.zippyshare.com/v/AqhEFkI2/file.html


Wrzuciłem twój sys zamiast mojego i program ruszył, w tunelach też nie wywala. Kropka przy kursorze co prawda, ale jadąc po mieście nie zauważyłem żeby przeskakiwała na drogi obok mimo zagęszczenia dróg. Sprawdzą w poniedziałek na dalszej trasie i przy autostradach jak się będzie zachowywać bo wcześniej też po jakimś czasie zaczęło świrować
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1571
Wysłany: 2020-10-24, 14:07   

Prawdę mówiąc to nawet nie wiedziałem o tej kropce. Dopiero jak się przyjrzałem to ją zobaczyłem na kursorze.
Ale u mnie zawsze tam siedzi, więc wygląda jak element kursora. :mrgreen:
 
 
zygyfy84 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: warszawa
Wysłany: 2020-10-24, 15:11   

Bo na poprzedniej navi co prawda pod windowsem też miałem te kropke tak jak mowisz, która twardo trzymala sie kursora ze w sumie ciezko bylo ja zauwazyc, ale tutaj ta kropka lubi leciec w inna strone niz jedziesz :)
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 77
Skąd: Internet
Wysłany: 2020-10-24, 16:51   

zygyfy84 napisał/a:
Bo na poprzedniej navi co prawda pod windowsem też miałem te kropke tak jak mowisz, która twardo trzymala sie kursora ze w sumie ciezko bylo ja zauwazyc, ale tutaj ta kropka lubi leciec w inna strone niz jedziesz :)



na Androidzie zawsze ta kropeczka będzie Tobie uciekać bo masz online
Wyłącz Internet dodaj lepiej dopalacz GLONASS
wtedy ta kropeczka zawsze będzie przy kursorze lub na kursorze


PS.
Tej "kropeczki" to raczej nie powinno się wyłączać bo pokazuje aktualną pozycję
w/g modułu GPS nie mapy
_________________
Ostatnio zmieniony przez dix62 2020-10-24, 17:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zygyfy84 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: warszawa
Wysłany: 2020-10-24, 17:00   

Wyłączony mam Internet, wyłączone wifi. Korzytam z tableta Huaqei mediapad t3
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1571
Wysłany: 2020-10-24, 17:21   

zygyfy84 napisał/a:
ale tutaj ta kropka lubi leciec w inna strone niz jedziesz

To może być problem jakości modułu GPS w twoim tablecie. Zainstaluj apkę FasterGPS i ustaw parametry, może to ustabilizuje. Ja mam ustawione na Rosję i sygnał żyleta.
A tu masz fajną apkę do kontroli sygnału.
https://www9.zippyshare.com/v/eLVWlcp5/file.html
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6866
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-24, 17:30   

Panowie. Jeśli kursor jezdzi po drodze to bym się ta kropka malo przejmował.
_________________
 
 
zygyfy84 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: warszawa
Wysłany: 2020-10-26, 09:54   

szwagier22 napisał/a:
zygyfy84 napisał/a:
Wpisalem te komende w sys txt, ale kropeczka jest jeszcze

Wypróbuj sys.txt ode mnie i zobacz co się dzieje.
https://www89.zippyshare.com/v/AqhEFkI2/file.html


Kolego, dużo, dużo lepiej. Zrobiłem właśnie ponad 1000km i dwa razy tylko na moment przeskoczyła na drogi obok, ale to w okolicach Bochum, gdzie dość gęsto było od dróg na mapie. Nie chce zapeszać, ale wielkie dzięki bo dużo lepiej navi chodziła na twoim sys
 
 
zbigniew59
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 47
Wysłany: 2020-10-26, 17:17   

Witam. Mam problem - używałem dotychczas gifta na samsung s10+ - i działał.
Teraz chciałem spróbować luny - z tego forum - niestety nie chciała się zainstalować.
Musiałem odinstalować gifta. Tylko przez opcję odinstaluj - folder dalej jest na dysku.

Ale jak chciałem wrócić do gifta - po deinstalacji luny - i instalacji tej samej app z folderu gift - otrzymuję informację że ap nie kompatybilna z tą wersją androida.
Klikam dalej-otwórz - i dosyć znany scren - nie mam jakgo zrobić - czarny ekran, u góry pasek downloadu i zero procent - i zamraża system - trzeba restartować.

Kiedyś miałem takie same problemy na innych telef. i starszych androidach przy próbach przywracania z backapów - te same objawy. Pomagało usunięcie folderu i ponowna instalacja a póżniej dodwanie kolejnych folderów z kopi.

Teraz nic nie działa - nawet nowa instalacja.

Gifta miałem dopracowanego.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10