Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Nextgen - rózne problemy - dyskusja
Autor Wiadomość
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 54
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 255
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2020-02-04, 15:51   

Jeszcze raz przepraszam że nie jestem duchem świętym i nie wiem czym są w/g Ciebie "konkrety". Dzięki za pomoc ale nie domyśliłem się. Mam global z 07.01.2020 wielkości 7,8M.mam zarówno hnr jak i fsp. Co mam podać jeszcze? Kasuje fsp i obserwuję.
_________________
Samsung Galaxy S8+;Huawei MediaPad T3 8' ; NextGen 9.18.27.719974, +iGO_Gift_9.18.27.687519_SD.apk Skin Pongo, Wicewandel.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-02-04, 21:24   

Kris, drugi bodajże post jaki przeczytalem na tym forum dotyczył tego , ze .fsp i .hsp ( jeszce takie wtedy byly ) to samo zlo.
Zobacz sobie kiedy to bylo :mrgreen:
I nic od tamtej pory się nie zmieniło.

W sumie to samo z .hnr choć nie do konca bo prowadza po glównych , ale uzywanie trasy krotkiej i jednocześnie .hnr mija się z celem :-)

P.S Może idąc za myślą geranium uzgodnijcie Panowie ustawienia ciężarowe , oraz posiadane pliki w content/map jak rowniez typy i ustawienia trasy, bo rzeczywiście , byc może , jeden o slupie, a drugi o ......
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2020-02-06, 10:41   

Ostatnio u siebie zauważyłem, że nie działa mi pogoda oraz ruch drogowy. Wersja iGO 9.18.27.687519 oraz najnowszy skin arimi & Vamibg.

Pogoda daje komunikat: Nie można połączyć się z serwerem.

Co mogło się zepsuć?
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 538
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-02-06, 13:32   

Na tych instalkach działa. Działa też wyszukiwanie głosowe.
Instalki.zip
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1191
Wysłany: 2020-02-06, 16:24   

I spełniają się moje noworoczne życzenia - tłumaczenia oczywistych rzeczy po raz setny. :mrgreen:
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2020-02-06, 18:15   

wal24 napisał/a:
Na tych instalkach działa. Działa też wyszukiwanie głosowe.
Instalki.zip


Chciałbym uniknąć ponownej instalacji, zważywszy że mam chyba wersję którą kiedyś mi gdzieś wrzucałeś.

Poza tym tak jak pisałem kiedyś to działało. Czy jest to możliwe, że samo z siebie przestało działać ?

Ewentualnie którą wersję mam zainstalować (czym się różnią) ? (program mam podzielony - mapy na SD)
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 538
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-02-06, 18:57   

A jaką masz wersję teraz zainstalowaną?
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2020-02-06, 19:13   

Obecnie mam wersję 9.18.27.687519 (zakładam, że Israel bo w takim jest folderze)
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 538
Skąd: Polska
Wysłany: 2020-02-06, 19:33   

Więc odinstaluj to, i zainstaluj Israel'a z podanej paczki. Nic złego się nie stanie. Powinna działać pogoda, TMC i rozpoznawanie głosu.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2020-02-06, 19:59   

Dzięki wal24, masz rację nic się nie stało, a pogoda i TMC zaczęły działać. Teraz muszę przećwiczyć wyszukiwanie głosowe ;)

Czy mogę Cię jeszcze prosić abyś tak pokrótce opisał te inne wersje ? (szukam dla znajomego igo z interfejsem jak z nawigacji dla Windowsa CE chyba było to iGo MyWay)

Jeszcze raz dzięki za pomoc.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-02-06, 22:16   

Panowie. To wszystko jest opisane na forum.
Ciągnąc ten temat utwierdzacie "czytających inaczej" w pczuciu, ze nie ma sensu czytac . I tak rozwiązanie znajdzie się na tacy.
P.S Powaznie zastanawiam się nad natychmiastowym usuwaniem postów wymuszających odpowiedzi dwano już udzielone.
I bedę to robił. Kol. Alwin jest więc ostatnim szczęsciarzem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pakob
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 88
Wysłany: 2020-02-07, 23:57   

koledzy napisałem prośbę dziś po południu i gdzieś znikła z forum-proszę o pomoc w zmianie ekranu startowego w iGO PAL 719974 SD VR -sam miałem starą wersję 719974 i zainstalowałem tę zmodyfikowana (TMC+pogoda) Co zrobic żeby iGO uruchamiało się z ekranem startowym z logo nazwą iGO PAL po modyfikacji (taka pomarańczowa) U mnie po odpaleniu wciąż iGO Primo i z boku nextgen
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 173
Skąd: PL
Wysłany: 2020-02-08, 10:02   

@pakob nie czytasz postów bezpośrednio nad swoim
Cytat:
P.S Powaznie zastanawiam się nad natychmiastowym usuwaniem postów wymuszających odpowiedzi dwano już udzielone.
I bedę to robił. Kol. Alwin jest więc ostatnim szczęsciarzem

http://www.my-navia.pl/vi...p=487988#487988

po za tym co to ma wspólnego z langiem gdzie pisałeś ?

@szwagier się natrudził ...
http://www.my-navia.pl/vi...p=487855#487855

chyba że chodzi ci o ekran startowy(loading) bo to teraz ostatnio modne bawienie się we wróżki
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17815

co nie zmienia faktu
no_taki napisał/a:
..odpowiedzi dwano już udzielone.
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
pakob
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 88
Wysłany: 2020-02-08, 12:37   

geranium -nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tymi moimi wpisami na forum-ja teraz nie pisałem nic o langu (chyba to pomyłka) Kiedyś miałem problem z voice ale to dawno i już nie aktualne.Zajrzałem pod tego linka od Ciebie ale u mnie nie ma w głównym katalogu iGO branding,więc rozumiem że mam szukać gdzieś brandingu pod swoją rozdzielczość (Galaxy Note 4) i od tego zacząć zabawę z data.zip-myślałem że to prostsze-skórka nie warta wyprawki jak mówi porzekadło,w końcu ekran startowy to pierdoła.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1191
Wysłany: 2020-02-08, 13:28   

pakob napisał/a:
myślałem że to prostsze

Może być prostsze, tworzysz plik startowy i wrzucasz do ux.
Przykład:
https://www94.zippyshare.com/v/YCSNh80i/file.html
I ekran startowy w Gift się zmienia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10