Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Nextgen - rózne problemy - dyskusja
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2019-05-18, 21:59   

Ta sama wersja programu:


To nie kwestia wersji programu , a prawdopodobnie wersji skina .
Nie napisaleś na ktorym skinie dzialasz i w jakiej wersji ( najnowsza wersja Pongo ma niestety wlasnie sporo bledow zapisu ustawien do SAVE )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2019-05-18, 22:23   

No właśnie o ten samolot mi chodzi, w poprzedniej wersji go miałem obecnie podgląd nie jest włączany. Może jakieś ustawienia w sys.txt ?
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-05-18, 22:50   

Witam

A nie prościej - zamiast kombinować jak koń pod górę => po prostu,
wgrać stary / działający skin?

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2019-05-18, 22:59   

Poprzednio również miałem najnowsze Pongo z tym że na starszej wersji iGO. Wgranie poprzedniego skina nie rozwiązał problemu.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2019-05-19, 09:34   

Jedno co Ci moge doradzic:
Przesuń SAVE do kompa i sprawdź na nowym SAVE , czy to ustawieniezacznie dzialac . Może jakis problem w zapisie ustawień ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1191
Wysłany: 2019-05-19, 09:46   

no_taki napisał/a:
To nie kwestia wersji programu , a prawdopodobnie wersji skina .

Mógłbyś go podrzucić? Sprawdzą jak działa u mnie.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2019-05-19, 09:50   

Dostaleś na PW, bo to nie moja wrzutka a przeklejka z innego forum.
U mnie np. pomimo wylaczenia ostrzega wciąż glosowo o przekroczeniu predkosci i jeszce parę innych bugów z zapisem i odczytem z SAVE
Wroxilem do wersji z listopada 2018 i jest perfekcyjnie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1191
Wysłany: 2019-05-19, 11:09   

no_taki napisał/a:
Wroxilem do wersji z listopada 2018 i jest perfekcyjnie

ux.rar to ta wersja? Niestety niedawno wykasowałem wszystkie skiny z 2018r. :-(
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2019-05-19, 11:24   

Siedzę na trybem samolotowym już drugi dzień i bez rezultatów (nie działa i już)

1. wgrywałem starszą wersję (czyli całkowicie wywaliłem i wrzuciłem od nowa folder UX)
2. data.zip podmieniałem ze starszej wersji pongo
3. sprawdzane na schematach beckera jak i domyślnych
4. usuwałem folder save i konfigurowałem na nowo IGO
5. branding.zip od wal24

Jedynie dziwne zachowanie to wgranie sys.txt który jest załączony w pongo skin powoduje czarny ekran i igo się nie uruchamia i szczerze to nie wiem dlaczego zważywszy że wpis wygląda tak:

Kod:
[device]
type="android"

[android]
getdeviceid_trycount=0
fullscreen=1
ignore_keyguard=1
navigation_audio_stream = 3
;STREAM_VOICE_CALL - Value: 0
;STREAM_SYSTEM - Value: 1
;STREAM_RING - Value: 2
;STREAM_MUSIC - Value: 3
;STREAM_ALARM - Value: 4
;STREAM_NOTIFICATION - Value: 5
;STREAM_BLUETOOTH - Value: 6
;STREAM_DTMF - Value: 8

;[android.opengl]
;sub_sample_size=4

[folders]
data_folder_name="iGO_Gift"
has_secondary_root=1                 ;potrzebne, aby nie robiło Out of Memory

[autorad]
disabled=1
detect=10

[camera.roundabout]
enabled=0

[debug]
skip_eula=1
screenshotsavecameraini=0
use_merge=1 ;/*kelių susiliejimas*/
;log_1="/storage/emulated/0/igo_log.txt::5"

[gestures]
enable_locking=0 ;(0)=allow rotation 1=not allow rotation
rotate_threshold=1 ;(15) -- percentage
zoom_threshold=1 ;(15) -- percentage

[gps]
background_navigation=1
accuracy_workaround=0
location_log=0

[gps.igo_connector]
horizontal_accuracy_treshold=10000

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[interface]
network_enabled=1
save_checksum=0
;show_speaker_only_mode=1

[itiner]
pass_via_distance=50

[map]
3d_max_tmc_icon_draw_count=5
poi_3d_speedcam_icon_overlap=0

;[modules]
;IPOWER_DRIVER=NULL_POWER_DRIVER
;IBATTERY=NULL_BATTERY

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"

[poi]
picturepoi_folder="/storage/emulated/0/DCIM/Camera"
use_mixed_poi_icon=0
use_multi_poi_icon=0
multi_poi_overlay=0

[rawdisplay]
driver="gles_2_0_android"
screen_xy="auto"
;base_dpi=240
;dpi=120
;dpi=160
;dpi=240
;dpi=320
;dpi=480
;dpi=640

[route]
enable_uturn_on_short_segments=1
guidance_at_highway_entry=1 ;/*įvažiavimas į autostradą*/

[sound]
ding_muted=1 ;/*skambutis*/
alert_muted=0 ;/*įspėjimai*/
effect_muted=0
sound_effect_unmute_delay=100000000000
android_muting_device=0
media_config=config/devices/media_android.xml
guidance_distance_offset=50
announce_restricted_roads=1 ;/*apribojimų įgarsinimas*/

[sound.announcer]
gps_signal_lost=1
gps_disconnected=1

[tmc-http]
enabled=1
;profile_name="nng-igo-tmc-jci"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
;profile_name=nng-igo-tmc-beckerfull
profile_name=nng-igo-tmc-igoworld

[attractions]
user_picture_path="/storage/emulated/0/DCIM"


;--------------
;---by pongo---
;--------------


wgranie z powrotem sys.txt z paczki szwagra22 i I=iGO się uruchamia

sys.txt od szwagra wygląda tak:
Kod:
[device]
type="android"

[android]
getdeviceid_trycount=0
fullscreen=1
ignore_keyguard=1
navigation_audio_stream = 3

[sound]
csv_voice_enabled=1                   ;aby zapewnić uzywanie głosów w formacie "csv"

[gestures]
enable_locking=0 ;(0)=allow rotation 1=not allow rotation
rotate_threshold=1 ;(15) -- percentage
zoom_threshold=1 ;(15) -- percentage

[folders]
data_folder_name="iGO_Gift"
has_secondary_root=1                 ;potrzebne, aby nie robiło Out of Memory

[poi]
picturepoi_folder="/storage/emulated/0/DCIM/Camera"         ;folder z foto do lokalizacji

[rawdisplay]
driver="gles_2_0_android"
screen_xy="auto"
;base_dpi=240
;dpi=160
;dpi=240
;dpi=320
;dpi=480
;dpi=640

[map]
multi_poi_w = 60
multi_poi_h = 85
poi_w = 60
poi_h = 85
brand_poi_w=60
brand_poi_h=60
3d_max_tmc_icon_draw_count=5
poi_3d_speedcam_icon_overlap=0

[camera.roundabout]
enabled=0

[itiner]
pass_via_distance=50

;[2d]
;mincarsize=60                                         ;minimalna wielkosc kursora
;maxcarsize=80                                      ;maksymalne powiekszenie kursora

[debug]
skip_eula=1                            ;pomija umowę licencyjną przy pierwszym uruchomieniu
screenshotsavecameraini=0            ;by nie zapisywało plików cameraxx.ini
use_merge=1

[interface]
save_checksum=0

[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=0

[gps.igo_connector]
horizontal_accuracy_treshold=10000

[speedcam]
enable_at_startup=1

[autorad]
disabled=1
detect=15

[warning]
speedcam_warning=1                   ;by Primo wyswietlało nam ostrzeżenie przed radarami
speedcam_enabled=1                   ;dodatkowy interface wyświetlania punktów alarmowych (0=nie, 1=tak)
is_spoken=1         

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*        ;wpis umozliwiajacy kozystanie z plikow *.hnr bez kompletu map

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*        ;wpis umozliwiajacy kozystanie z plikow *.hnr bez kompletu map
enable_uturn_on_short_segments=1
guidance_at_highway_entry=1 ;/*įvažiavimas į autostradą*/

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1
profile_name="nng-igo-tmc-jci"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
profile_version=2
udp.enabled=0

[tmc.src.http]
enabled="1"

[tts]
traffic_events_distance = 1
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_sa
 
 
jot99 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 52
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 2019-05-19, 11:42   

Używam wersji iGO_Full którą zamieścił kiedyś @wal24 i opcje samolotowe włącza się w widoku nawigacji - widok samolotowy.
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2019-05-19, 11:45   

Ewentualnie gdzie znajdę krok po kroku jak zainstalować IGO na tablecie.

Dlaczego pytam ?

Ponieważ teraz zmieniłem nazwę folderu z iGO_Gift na iGO i jest błąd (nie można znaleźć global_cfg)

ponowna instalacja iGO_Gift_9.18.27.687519_no.make.sys_v2.apk i mam błąd (Brakujący folder /sdcard/iGO)

Z wcześniejszą wersją nie miałem takich numerów.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2019-05-19, 11:49   

Alwin napisał/a:
Ponieważ teraz zmieniłem nazwę folderu z iGO_Gift na iGO i jest błąd

Nazwa folderu jest przypisana do instalki iGO i nie nalezy go zmieniać

Alwin napisał/a:
ponowna instalacja iGO_Gift_9.18.27.687519_no.make.sys_v2.apk i mam błąd


IGO w folderze iGO_Gift, wszystko w pamięci, , sekcja [folders] w sys.txt ma wyglądac tak:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0

i ma dzialac
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-05-19, 12:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2019-05-19, 14:58   

Przerobiłem kilka wersji IGO oraz wersji Pongo i to bez skutku.

Problemem okazał się "Język nawigacji głosowej" w wersji IGO od szwagra22 jest kilkanaście opcji których nie usuwałem przy zmianie wersji IGO.

Wiec na próbę ustawiłem Knapika, a ostatecznie Anna 2.1 (bo wiadomo 2.1 musi być lepsze) :mrgreen: no i to właśnie robiło problem.

Rozwiązanie:
Powrót do Anny (do tej bez v2.1) naprawia problem z brakiem podglądu z samolotu.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1191
Wysłany: 2019-05-19, 15:42   

Alwin napisał/a:
Powrót do Anny (do tej bez v2.1) naprawia problem z brakiem podglądu z samolotem.

Być może, ale Anna nie jest głosem TTS - więc albo samolot albo udogodnienia TTS.
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2019-05-19, 16:21   

szwagier22 napisał/a:
Być może, ale Anna nie jest głosem TTS - więc albo samolot albo udogodnienia TTS.


Anna 2.1 jak i Knapik nie był głosem TTS, a na Polski - universal unisex android TTS opcja samolotu działa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9