Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Primo - zły czas przejazdu
Autor Wiadomość
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 60
Wysłany: 2018-05-28, 17:06   iGO Primo - zły czas przejazdu

Witam, męczę się z tym już jakiś czas. Po wyliczeniu trasy pokazuje mi błędny czas przejazdu. Wszystkie inne parametry poprawnie. Przykładowo: odległość 6km, czas 35minut.
Gdzie grzebać żeby coś z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2019-05-13, 10:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6033
Wysłany: 2018-05-28, 17:32   

Pokaz screen z tym czasem przejazdu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2018-05-28, 18:59   

Oraz screen z widokiem całej trasy + opcje (trasa szyba/krótka, samochód/piesza, czy masz włączone korzystanie z danych traffic.
A najlepiej podaj wersję programu, wydanie mapy oraz punkty start/meta
_________________

 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 60
Wysłany: 2018-06-04, 17:49   

Wersja programu: 9.6.2.209584
Mapy: na każdych tak samo
Traffic: wyłączone
Typ trasy: na każdej źle
Rodzaj pojazdu: na wszystkich źle oblicza czas
Punkt A-B: lokalizacja bez znaczenia, sprawdzane w różnych miejscach

Screeny jeśli konieczne to wrzucę w wolnym czasie.
Przypuszczam, że problem tkwi w programie. Tylko gdzie. Mam dwa urządzenia i na obydwu ten sam błąd.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6033
Wysłany: 2018-06-04, 18:01   

Kolego, po raz drugi prosimy o konkrety, czyli:
Punkt start
punkt Meta
Typ trasy
typ pojazdu
czy drogi gruntowe sa wyłaczone ?
Screen wyznaczonej trasy
screen pokazujący ten czas dojazdu

Bo szkoda pisać tak sobie do jesieni ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2018-06-04, 18:09   

steview napisał/a:
Typ trasy: na każdej źle
Rodzaj pojazdu: na wszystkich źle oblicza czas
Na początek wywal folder SAVE i całą zawartość folderu MAP (zostaw tylko mapę Polski - plik *.fbl). Skasuj tez foldery histspeed,

Ustaw: samochód osobowy, nawigacja po drogach, trasa szybka, wyłącz drogi gruntowe
Trasa: centrum Gdańska - centrum Gdyni.
Ruch drogowy online - wyłaczony
U mnie 36km, 30 minut (przez obwodnicę Trójmiasta)
http://chomikuj.pl/jajace...,6427022878.png
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2019-05-17, 21:01   

W moim iGO wskazuje poprawnie godzinę, ale jest problem w czasie dojazdu. Na nawigacji pokazuje czas 18:00. Trasa ma 40 minut, a igo dojazd pokazuje 20:40. Dlaczego?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2019-05-18, 00:03   

Szczegóły - jaki program, jaki skin, czy bez skina jest OK ?
Skąd wiesz, że trasa ma 40 minut - z iGO ?
Masz pliki *.fsp lub *.hsp ?
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2019-05-18, 14:49   

iGO Primo 9.6.13.405512
Nie używam chyba żadnego skina? Jak to sprawdzić?
Skąd wiem, że trasa powinna mieć np. 20 minut? Z IGO i ze swojego doświadczenia bo to 20 km.
Mam pliki .fsp i .hnr
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2019-05-18, 17:05   

Wywal .fsp i .hnr - to dane historyczne o korkach i sprawdź ponownie
Sprióbuj tez innych ustawień trasy (szybka/łątwa itp)
I podaj punkty start-meta, sprawdzimy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6033
Wysłany: 2019-05-18, 21:18   

szymon189, jaką masz ustawioną strefę czasową w urzadzniu i w programie ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2019-05-18, 22:41   

no_taki, ustawiłem w między czasie w urządzeniu i IGO strefę odpowiednią na Warszawę i nie wiem czy przyczyna była w tym, ale obecnie nie mogę zauważyć mojego problemu, więc chyba się to naprawiło.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6033
Wysłany: 2019-05-18, 22:49   

Zawsze możesz ustawic znow inną strefę i przekonać się, czy czas przyjazdu się zmieni ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11