Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MapaMap 10.13
Autor Wiadomość
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 867
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2019-05-22, 10:53   MapaMap 10.13

Cytat:
MapaMap 10.13 zawiera aktualną mapę Polski z II kwartału 2019 r.



Z przyjemnością informujemy, że najnowsza wersja nawigacji MapaMap 10.13, z aktualną mapą Polski z II kwartału 2019 roku jest już dostępna. Najnowsza mapa Polski uwzględnia ponad 1060 km nowo zbudowanych i zmodernizowanych dróg, w tym następujące odcinki dróg ekspresowych:

S61 obwodnica. Suwałk
S51 obwodnica. Olsztyna
S7 Brzegi - Jędrzejów
S5 Poznań - Wronczyn (udostępniona jedna jezdnia jako DK)





A także najnowsze odcinki dróg krajowych i wojewódzkich, m.in.:



DK3 obw. Maciejowej (Jelenia Góra)



Mapa Polski z II kwartału zawiera także najnowsze inwestycje drogowe, których otwarcie jest planowane w najbliższych tygodniach:



DW276 Przatocznica - nowy most
DW973 obwodnica Zbludowic
(DK50) Ciechanów - obwodnica. południowo-wschodnia
DK44 obwodnic. Skawiny
Białystok - Trasa Niepodległości



W najnowszej wersji mapy wzrosła baza Punktów Użyteczności Publicznej o ponad 1770, a liczba punktów adresowych o ponad 142 tyś. Zaktualizowana została funkcja asystenta pasa ruchu o ponad 900 nowych odcinków, co daje prawie 877 km więcej dróg z APR.



Uwzględniono również kolejne uwagi użytkowników MapyMap oraz wprowadzono usprawnienia w zakresie stabilności i działania aplikacji.



MapaMap 10.13 będzie sukcesywnie dostępna dla poszczególnych urządzeń PND działających z MapąMap.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 226
Wysłany: 2019-05-25, 15:15   

medi napisał/a:
pobierał moją wstawkę na chomiku MapaMap


Jest OK!. natomiast wstawka innego kolegi na naszym forum nie instaluje map i dźwięków.
 
 
mark0
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 25
Wysłany: 2019-05-25, 15:57   

jenks napisał/a:
medi napisał/a:
pobierał moją wstawkę na chomiku MapaMap


Jest OK!. natomiast wstawka innego kolegi na naszym forum nie instaluje map i dźwięków.


wszystko byłoby w porządku gdybyś nie wprowadzał ludzi w błąd, gdyż wersja od tego drugiego kolegi instaluje się i działa bez problemu.

Pozdrawiam
mark0
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 45
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-05-26, 08:37   

Moja wstawka MapyMap to oryginalny instalator -działa dobrze ,nie ma z nią problemów
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 226
Wysłany: 2019-05-26, 12:39   

Patryk Ernst napisał/a:
Moja wstawka MapyMap


Przepraszam jeśli wina moja, ale pobierałem z fileshark https://fileshark.pl/pobierz/29986913/36422/mapa-map i wszystkie moje próby spełzły na niczym przy każdej próbie instalacji brak plików dźwiękowych i plik mobile nawigator nie widział map.Nadmieniam że nie popełniłem żadnego błędu podczas instalacji, instalkę pobrałem od google i wszystko było ok.Widocznie podczas pobierania wystąpił jakiś błąd nie wiem jak to wytłumaczyć że u mnie wystąpiły takie problemy.Szkoda że w/w instalkę skasowałem. :oops:
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 535
Wysłany: 2019-06-01, 14:35   

Zainstalowałem na Larku MapęMap w pamięci wewnętrznej. Jak ją teraz aktywować? Bo nie potrafię.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2019-06-01, 19:16   

szymon189 napisał/a:
Bo nie potrafię.
Tu jest poradnik :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=448041#448041
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 535
Wysłany: 2019-06-01, 19:40   

Czytałem właśnie ten poradnik, ale jest tam opis tylko z kartą pamięci, a niema z pamięcią wewnętrzną. Czy w pamięci wewnętrznej nie można użyć patchera?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2019-06-01, 20:04   

szymon189 napisał/a:
a niema z pamięcią wewnętrzną
Tak samo działa jak z kartą SD
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
zk 
Waypoint


Wiek: 63
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 22
Wysłany: 2019-06-05, 15:54   

Kochani forumowicze, czy ktoś wie jaki nr nadać ikonce z "Aldi" aby pojawiła się na mapie w Mapamap ?
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1513
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-06-13, 08:37   

Witam

Mam prośbę do posiadaczy Clariona 780, którzy używają MapęMap

- mnie przy instalacji wersji dla Clariona, instaluje się menu wyboru
z bitmapami tylko dla Beckera (brak dla Clariona)
- pisałem do producenta (Imagis / Emapa), to odpowiadają, że im niby się instaluje poprawnie

Ja nie robię błędu / pomyłki przy instalacji
Z pomocy technicznej przysłali mi już zainstalowane katalogi

Napisałem im, że to obejście problemu, a nie rozwiązanie

Prośba - proszę sprawdzić jak się instaluje u kolegów


Ja potrafię sobie dać radę - chodzi mi o to, że instalka nie działa poprawnie

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2019-06-13, 09:19   

Arturek napisał/a:
- mnie przy instalacji wersji dla Clariona, instaluje się menu wyboru
z bitmapami tylko dla Beckera (brak dla Clariona)


U mnie jest wszystko do wyboru.



Mam Larka. No chyba że nie oto chodzi.
_________________
Poradniki
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1513
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-06-13, 14:25   

Witam

Problem wyglada tak:

- uruchamiam instalację
- wybieram instalację na Clariona 780
- po wielu problemach instalują się bitmapy dla Beckera
- serwis twierdzi, że wszystko jest OK

Nie chodzi o to aby zobaczyć okno wyboru, tylko zainstalować wersję na Clariona_780 i dojść do końca instalacji, która dla Clariona jest dwuetapowa
- po wstępnej instalacji na karcie
- powinna się uruchomić automatycznie druga część po włożeniu karty do urządzenia

a już na samym początku są problemy

TAK - mam okno wyboru, tylko że w moim przypadku z wyboru nic nie wynika

Chcę ustalić gdzie jest problem

Czy ktoś używa Clariona i może sprawdzić / pomóc?

Moim zdaniem jest błąd w programie instalacyjnym i po wybraniu Clariona,
błędnie instaluje pliki dla Beckera
Szukam potwierdzenia moich przypuszczeń

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11