Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 4.5.0 problem
Autor Wiadomość
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 427
Wysłany: 2018-11-14, 13:50   

jenks napisał/a:
tomery napisał/a:
zaczęła domagać się rejestracji


U mnie też wołała dwukrotnie wyłączyłem internet klik anuluj i działa. :-D


Próbowałem ponownie.
Niestety nie poszło :cry:
Poczekam , może na forum pojawi się spaczowana najnowsza AM 5
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1168
Wysłany: 2018-11-14, 14:37   

Cytat:
Podmieniłem folder Polska , program się uruchomił ;-) , a po wyznaczeniu trasy nawigacja zaczęła domagać się rejestracji :-/

Tyle razy pisane - zatwierdź TRIAL i zrobi się licencja.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-14, 18:00   

żeby to się stało trzeba coś przeczytać ale czy się chce? łatwiej pisać bzdety!
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 427
Wysłany: 2018-11-14, 21:46   

januszpe napisał/a:
żeby to się stało trzeba coś przeczytać ale czy się chce? łatwiej pisać bzdety!


Jeśli to do mnie, to odpiszę ci grzecznie: sam jesteś jakimś bzdetem :oops:

Czy gdzieś było napisane że mam kliknąć TRIAL ?
NIE BYŁO , więc gdzie mogłem to przeczytać :-/ ?????????
A po drugie: kilka stron wcześniej w tym wątku (moje pytanie tak z okolic czerwca) też dostałem poradę KLIKNIJ TRIAL - gdybyś to przeczytał (nie musiałeś , nie śledziłeś odpowiedzi bo to nie było twoje pytanie i twój problem) zobaczyłbyś mój opis tamtych prób i zakończenie "przygody" drogowej za granicą (dla potomności opisałem po czasie jak to się skończyło).
Bez urazy :mrgreen:
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1168
Wysłany: 2018-11-15, 09:24   

Tak jest skonstruowany crack w AM 4.5 że klikając w TRIAL aktywuje się licencję. Informacja ta siedzi w katalogu z mapami więc po podmianie katalogu trzeba to od nowa robić. Kiedy się aktualizowało z serwera to licencja nie była kasowana.
W AM 5.2.7 licencję aktywuje najnowsza łatka LP - ale niestety potrzebny jest root. :-(
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-15, 12:03   

szwagier22 napisał/a:
W AM 5.2.7 licencję aktywuje najnowsza łatka LP - ale niestety potrzebny jest root. :-(

Po co komu navi na 15 minut? :-)
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 70
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-11-21, 15:51   

Witam wszystkich
Mam taki oto problem. Po skopiowaniu i zainstalowaniu na wewnętrznej pamięci urządzenia AM Polska i restarcie nawigacji powinien na karcie SD otworzyć się folder obb a w nim folder pl.aquart.automapa, lecz nic takiego nie następuje. Po ręcznym utworzeniu folderu obb i pl.aquart.automapa oraz wklejeniu tam pliku z mapą Europy i restarcie nawigacji oraz po ponownym uruchomieniu aplikacji, AM nie widzi tych map. Na urządzeniu mam tylko 4GB pamięci wewnętrznej i AM Europa nie wejdzie. Proszę o pomoc Urządzenie to nawigacja Wayteq x995, android 4.4.2. Dzięki za wszelkie pomocne uwagi
 
 
jarek2727 
azymut


Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-11-21, 16:11   

mumingr napisał/a:
Witam wszystkich
Mam taki oto problem. Po skopiowaniu i zainstalowaniu na wewnętrznej pamięci urządzenia AM Polska i restarcie nawigacji powinien na karcie SD w folderze obb utworzyć się folder obb a w nimpl.aquart.automapa, lecz nic takiego nie następuje. Po ręcznym utworzeniu folderu obb i pl.aquart.automapa oraz wklejeniu tam mapy Europy i restarcie navigacji. Po ponownym uruchomieniu AM nie widzi tych map. Na urządzeniu mam tylko 4GB pamięci wewnętrznej i AM Europa nie wejdzie. Proszę o pomoc Urządzenie to nawigacja Wayteq x995, android 4.4.2. Dzięki za wszelkie pomocne uwagi


Witam, po pierwszej instalacji zrób restart telefonu A jak nie będzie po restarcie to zrób restart AM i powinny być wszystkie foldery
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 70
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-11-21, 16:36   

O to właśnie chodzi, że nie tworzy tych folderów. Resetowałem nawigację już kilkanaście razy i sam program też i nic nie pomaga.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-21, 18:36   

numingr Automapa wcale nie musi instalować map w katalogu obb! Zobacz gdzie zainstalował Ci się katalog Automapa i tam w programie głównym wklej katalog Maps. Ja robię tak jak radzi geranium. Instaluję legalną wersję Automapy, mimo że nie mam licencji, ale Automapa sama rozmieszcza katalogi i na ten wzór instaluje 4.5.0
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 70
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-11-21, 19:14   

Dzięki za pomoc. Więc tak, odinstalowałem starą AM, wyczyściłem pamięć wewnętrzną, na karcie SD nie było co czyścić zrestartowałem nawigację, pobrałem AM z Google Play, zainstalowałem, program pobrał mapę Polski, uruchomiła sie AM, zamknąłem AM, zrestartowałem nawigację. Ponownie uruchomiłem navi i na karcie SD w folderze "android" brak folderów obb i pl.aquart.automapa. Co dalej?
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-21, 19:29   

jeszcze raz napiszę że nie musi być w katalogu android!!! może być w katalogu AUTOMAPA!!! Dodam jeszcze że są takie urządzenia które po podłączeniu kabla usb z komputerem nie widzą karty SD, więc nie można instalować nic na SD, trzeba rozłączyć kabel.
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 70
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-11-21, 19:42   

januszpe myśle, że źle mnie zrozumiałeś. Po instalacji AM z mapą Polski wszystko ładnie śmiga, folder Automapa z mapą Polski jest na pamięci wewnętrznej, również w pamięci wewnętrznej w pliku "android" jest utworzony folder obb a w nim pl.aquart.automapa. I teraz problem jak wgrać mapę Europy na kartę SD ponieważ pamięć wewnętrzna jest prawie zapełniona.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-21, 20:01   

a! czy android nie ma funkcji w ustawieniach "prześlij dane na kartę SD?
i jeszcze jedno, przecież w czasie instalacji program pyta się gdzie instalować na karcie (katalogu) lub dysku zewnętrznym czy wewnętrznym?
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 70
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-11-21, 20:19   

Po przeniesieniu folderu Automapa z katalogu głównego na kartę SD, po uruchomieniu AM program chce pobierać mapę z neta. Urządzenie widzi SD ponieważ jest tam zainstalowane mapy IGO i program działa.
januszpe napisał/a:
...... przecież w czasie instalacji program pyta się gdzie instalować na karcie (katalogu) lub dysku zewnętrznym czy wewnętrznym?

W moim przypadku nie pyta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 9