Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 4.5.0 problem
Autor Wiadomość
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-12-05, 09:51   

szwagier22 napisał/a:
Szanowny kolego - ty czytasz co ja piszę ze zrozumieniem?
...................................................................................................................................
6.Zamykasz managera, startujesz AM - narzędzia> ogólne > wczytaj mapę, wczytujesz i po problemie.

Szanowny kolego czytam, czytam. Do tej pory tworzyłem opisane przez Ciebie foldery ręcznie tj. gdy karta SD byłe w kompie i tam kopiowałem Europę. Nic to nie dawało. Teraz postąpiłem jak opisałeś to w swoim poście. W urządzeniu Total Comanderem utworzyłem niezbędne foldery i skopiowałem Europę, w pamięci wewnętrznej wykasowałem plik z Europą. Po uruchomieniu AM pokazuje się ekran powitalny i czy zgadzam sie na warunki programu, warunki licencji oraz wybór mapy. Co bym nie zrobił (Nie, dziękuję czy też Zgadzam się) to program po weryfikacji mapy po kilku chwilach wyświetla to samo okno. Po skopiowaniu mapy Polska do pamięci wewnętrznej program się uruchamia i gdy wykonuję pkt. 6 to w zakładce >wczytaj mapę>widoczna jest tylko Polska brak jest Europy.

Raby postąpiłem jak Ty.
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 214
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-12-05, 11:29   

mumingr! albo ja nie rozumiem albo Ty nie bardzo rozumiesz szwagra. Total Commander do niczego Ci nie jest potrzebny!!!
Pobierasz plik instalacyjny AM 6.24 z MAPAMI EUROPY 1810! i instalujesz na KOMPUTERZE wybierasz opcję instalacja zaawansowana! w czasie instalacji wyznaczasz mapy które chcesz mieć w katalogu EUROPA! Na komputerze utworzy Ci się katalog Automapa EU. Z tego programu wybierasz katalog z interesującymi Cię mapami EUROPA Z komputera PC, przenosisz do programu ANDROID w swoim smartfonie, do katalogu MAPS tam gdzie masz POLSKĘ! I wszystko MUSI!!! być widoczne. Zdrówka

P.S. Pamietaj ze nie da sie wstawić katalogu MAPS tam gdzie nam się zamarzy! O tym decyduje Android, podczas instalacji programu, ręczne ustawianie lub wstawianie nic nie da. Katalog z mapami możemy dokopiować tylko tam gdzie wskaże Android, a więc dogrywamy to obok istniejącego pliku Polska
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-12-05, 12:26   

januszpe. Rozumiem szwagra doskonale. AutoMapa zainstalowana na pamięci wewnętrznej urządzenia hula aż miło zarówno Polska jak i Europa. Chodzi oto w tym moim problemie, by w celu zaoszczędzenia miejsca w pamięci urządzenia, mapę Europy umieścić na karcie pamięci i by AM działała. I szwagier w pkt wyjaśnił jak to zrobić, podobne opisy są w necie. Niestety w moim przypadku pomimo moich usilnych starań ta metoda nie działa a u innych tak.
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2018-12-05, 12:36   

Dlatego na Europe jeśli potrzebuje turystycznie to biere MapaMap Europa na mapach EU TomTom-a bo można pobierać konkretne kraje które chcesz i równie dobra mapa PL od Emapy. Chociaż w PL bezapelacyjnie najlepszy jest NaviExpert bo mapa online i dzięki temu najbardziej aktualna i najlepszy traffic.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2018-12-05, 13:28   

mumingr napisał/a:
januszpe.Niestety w moim przypadku pomimo moich usilnych starań ta metoda nie działa
Zrób screen karty ze struktura folderów - czasem brak kropki czy dodatkowa spacja powoduje problemy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-12-05, 14:45   

jestem_ktoś napisał/a:
mumingr napisał/a:
januszpe.Niestety w moim przypadku pomimo moich usilnych starań ta metoda nie działa
Zrób screen karty ze struktura folderów - czasem brak kropki czy dodatkowa spacja powoduje problemy

Proszę oto sreen
http://wrzuc.se/i/5c07d1a152b0a
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1525
Wysłany: 2018-12-05, 15:31   

Mam ciągłe wątpliwości co do twojego roota. Czy Total Commander poprosił SuperSu o nadanie uprawnień superusera?
Pokaż zrzut SuperSu z zakładką aplikacje.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-12-05, 16:07   

sorry, ze sie wtrącam, ale czy na pewno ma byc Android/data/obb/pl.aquart...... ???
a nie czasem: android/data/pl.aquart.automapa,, a katalog obb ma być w lokalizacji :android/obb OBOK android/data ??
_________________
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-12-05, 16:23   

szwagier22 napisał/a:
Mam ciągłe wątpliwości co do twojego roota. Czy Total Commander poprosił SuperSu o nadanie uprawnień superusera?
Pokaż zrzut SuperSu z zakładką aplikacje.

Mam SuperUser
a to zrzut
http://wrzuc.se/i/5c07e8972529e
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1525
Wysłany: 2018-12-05, 17:17   

A masz ty SuperSu zainstalowane?
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-12-05, 18:32   

Tak jak pisałem mam SuperUsera
 
 
AndyB66 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 109
Wysłany: 2018-12-05, 18:50   

geranium napisał/a:
@no_taki
szwagier22 napisał/a:
Szanowny kolego
Android/obb/pl.aquart.automapa/AutoMapa/Maps



jest to prawidłowa lokalizacja


Nie. Prawidłowa lokalizacja to "Android/obb/pl.aqurat.automapa/AutoMapa/Maps" (literówka w słowie "aqurat").
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-12-05, 19:08   

Poprawione, nie pomogło
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1525
Wysłany: 2018-12-05, 19:40   

mumingr napisał/a:
Tak jak pisałem mam SuperUsera

To odinstaluj SuperUsera a zainstaluj SuperSU. Widocznie to co masz nie daje właściwych uprawnień i AM nie widzi karty.
Są tylko dwa sprawdzone programy do rootowania - starszy SuperSU i nowszy Magisk.
Reszta to badziew.
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2019-07-03, 09:57   

Ponownie Witam Szanownych Kolegów
Mam pytanie do znawców, w jaki sposób wczytać trasę z pliku atm, zaplanowaną i wygenerowaną z Targeo. Czy w ogóle jest taka możliwość.
Pozdrawiam

Znalazłem na innym forum, dla zainteresowanych:
Plik z trasą zaimportowany na PC w formacie atm wystarczy skopiować do folderu routes.
W oknie głównym na dole klikamy Trasa, klikamy w prawym dolnym rogu trzy kropki a następnie klikamy Moje trasy i wybieramy trasę jaką zapisaliśmy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9