Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 5.2
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2018-09-03, 18:55   AutoMapa 5.2

Cytat:
(28.08.2018)
AutoMapa opublikowała nową wersję najpopularniejszej nawigacji dla systemu Android oznaczoną symbolem 5.2. Zmiany obejmują m.in:

* tryb tabletowy (wersja Beta)
* możliwość wyświetlenia aktualnej informacji o wysokości npm
* usprawnione działanie Asystenta Pasa Ruchu

Niesłabnącą popularnością w Polsce, zwłaszcza wśród posiadaczy większych samochodów, cieszą się tablety. Ich większy ekran wymaga specjalnego podejścia do ergonomii korzystania z aplikacji. Dlatego wraz z AutoMapą 5.2 w ręce użytkowników trafia pierwsza wersja specjalnego trybu tabletowego przeznaczonego dla większych urządzeń. Dzięki lepszej ergonomii i większym przyciskom korzystanie z AutoMapy na tabletach będzie jeszcze wygodniejsze. To pierwsza z serii zmian, które już wkrótce trafią do osób korzystających z niej tych urządzeniach.
Kilka tygodni temu, wraz z wersją 5.1 AutoMapa wprowadziła ciepło przyjęty przez użytkowników nowy, czytelny interfejs z możliwością jego personalizacji. Najnowsza wersja rozszerza jego możliwości o prezentację aktualnej wysokości nad poziomem morza, współrzędnych geograficznych jak również pozwala na ustawienie poziomu szczegółowości wyświetlanych informacji na dolnej belce informacyjnej.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 789
Wysłany: 2018-09-03, 19:19   

Ja od niedawna mam "legala" i zaktualizowało się już kilka dni temu do 5.2.3, (1950) mapy 1806.
 
 
limcio123
azymut


Dołączył: 26 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2018-09-09, 14:34   

Dziwny problem mam z ta 5.2.3 używam na galaxy tab4 na ciężarówki. Gdy mam trasę przypuśćmy 900km to na ikonce pokazujący kolejny manewr wyświetla mi np 674km do zjazdu nie uwzględniając zjazdów na inne autostrady czy krzyżówki czy co kolwiek innego muszę patrzeć na mapę bo trasę pokazuje dobrze. Jak narazie używam poprzedniej wersji bo kombinowanie w ustawieniach nic nie dało
 
 
holden
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2010
Posty: 17
Wysłany: 2018-11-06, 16:27   

Jak ktoś ma LP to pojawiła się witamina i działa Traffic.
Długo trzeba było czekać.
 
 
AndyB66 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 107
Wysłany: 2018-11-06, 22:35   

Trzeba rootować telefon, czy działa bez roota?
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2018-11-07, 05:44   

AndyB66, pisze o LP więc musi być root.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1168
Wysłany: 2018-11-07, 07:51   

Działa. AM 5.2.7, mapa 1810. Witamina do roku 2196.
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 788
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2018-11-07, 17:27   

ash1970 napisał/a:
prenrzyk -do wakacji możesz używać 4.5 bez obaw


Chciałbym spróbować nowej wersji ale :
1. Nie mam roota
2. Nie chce mi sie wierzyc,ze ktos kto "naprawił" instalkę podzieli sie tym w obawie ze przestanie działac
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-08, 00:27   

Ciekawe dlaczego moje posty są kasowane?
Jakaś cenzura jak za komuny czy co?
A tak poza tym LP 7.4.7 słodzi aAM.5.2.7.2040
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2018-11-08, 06:49   

Tu dyskutujemy o problemach z aAM, a nie żebramy o linki, dlatego Twój post http://www.my-navia.pl/vi...p=482049#482049 poleciał do smietnika (patrz p.3 regulaminu)
_________________

 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1168
Wysłany: 2018-11-08, 06:58   

Grawer napisał/a:
A tak poza tym LP 7.4.7 słodzi aAM.5.2.7.2040

To nie LP tak ładnie słodzi tylko nowa łatka dla 5.2.6. :mrgreen:
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 788
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2018-11-08, 13:09   

Ale trzeba mieć root a na 2 miesięcznym S7 nie bardzo pasuje.Szkoda nabic flage i stracic gwarancje.
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Samsung S7
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-11-08, 17:54   

szwagier22 napisał/a:
To nie LP tak ładnie słodzi tylko nowa łatka dla 5.2.6. :mrgreen:

A da się posłodzić samą łatką nie używając LP? :-D

[ Dodano: 2018-11-08, 17:56 ]
prenrzyk napisał/a:
Ale trzeba mieć root a na 2 miesięcznym S7 nie bardzo pasuje.Szkoda nabic flage i stracic gwarancje.

Na miesięcznym S7 zrobiłem ROOT'a.
Smartfon bez ROOT'a jest bezużyteczny ;-)
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
jarek2727 
azymut


Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-11-08, 18:05   

Witam, a czy jest jakiś program żeby zrobić root'a z poziomu androida jestem laikem i czytałem że trzeba podłączyć do PC A może jest łatwiejszy sposób ,
no chyba jak kolega pisze będzie AM która będzie działać bez root'a , pozdrawiam
 
 
lukasz_i_sabina
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2018-11-08, 18:12   

Ciekawe czy komuś uda się posłodzić najnowszą AM na androida?!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9