Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 12:50
NAVITEL MS400
Autor Wiadomość
piotras41 
Waypoint
Piotras41


Wiek: 47
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 45
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2018-08-11, 18:34   

Witam
Mam model Navitel MS 400.
Na chomiku znalazłem panel do E500,ale jak wrzucę go do nawigacji to mam tylko biały ekran.
Co może to powodować,zmieniam nazwę oryginalnego folderu na inną a panel daję jako folder navitel.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2018-08-11, 21:46   

piotras41 napisał/a:
zmieniam nazwę oryginalnego folderu na inną a panel daję jako folder navitel.

Po pierwsze - folder panelu musi być "obok" folderu navitel ( czyli pewnie w pamięci wewn )
Po drugie : czy zmieniles także nazwę pliku wykonywalnego panelu ( odpowiedniego, bo bywa w panelach ich kilka ) na taką jaką mial plik wykonywalny navitela ?

P.S A zeby nie pisac do września: daj link do tego panelu oraz screeny zawartości pamieci wewn. oraz screen zawartości folderu oryginalnego programu navitela
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras41 
Waypoint
Piotras41


Wiek: 47
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 45
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2018-08-12, 07:36   

Bardzo dziękuje za chęć pomocy,mnie wystraszył ten biały ekran,Wy macie większe doświadczenie.
Wrzuciłem panel i zawartość nawigacji na dysk Google.


https://drive.google.com/open?id=1Mldka_WfUCkByNtitlrxH7H2p2NT72GP

https://drive.google.com/open?id=1IY2UqQ1mHhWaCPG1z5vbF1dZYqckWOKf
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2018-08-12, 09:16   

Jak rozumiem zawartość pamieci, która wrzucileś to orginał, a nie stan po wgraniu panelu ?

Sam Twój panel jako taki u mnie startuje, aczkolwiek jest martwy jesli chodzi o jakiekolwiek działanie.
Spróbuj tego panelu .
https://www19.zippyshare.com/v/Xxz6I0n5/file.html
To panel AdJa z tego forum ze zmienionymy juz nazwami
rozpakuj na kompie
1. usuń swój panel z pamieci
2. zmień nazwe w pamięciu urzadzenia katalogu Navitel, na Navitel_old ( chyba że juz zmieniłeś przed wgraniem tamtego panelu )
3. wgraj panel.
4. Uruchom urządzenie
Nie jest istotne, czy panel będzie działał ( bo nie będzie , trzeba potem pozmieniać ścieżki ), wazne czy się uruchomi

Pełna kopie zawartosci oryginalnej pamieci zachowaj !!!!!
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras41 
Waypoint
Piotras41


Wiek: 47
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 45
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2018-08-12, 10:36   

Pokazuje około 1/4 panelu w górnym lewym rogu,nic poza tym.
Ale to już jakiś postęp.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2018-08-12, 11:02   

piotras41 napisał/a:
Pokazuje około 1/4 panelu w górnym lewym rogu,nic poza tym.

Sprecyzuj.
Widac cały panel, tylko, ze zajmuje on wyłaczznie część ekranu, czy też wyglada jakby panel był przesuniety względem ekranu ( pokazuje jego prawą dolna część ale w odpwoedniej wielkości ) ?
Pulpit ma mniej wiecej wygladac tak: http://www.my-navia.pl/vi...t=13259&start=0
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras41 
Waypoint
Piotras41


Wiek: 47
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 45
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2018-08-12, 11:24   

wygląda tak jak na zdjęciu.
https://drive.google.com/open?id=1Al0z5oP7hTdXh2OJ3olwlt1erF_JO4Yj
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2018-08-12, 11:44   

Zła rozdzielczość, tak mniej więcej wygląd panel 320*240 na ekranie 480*272
_________________

 
 
piotras41 
Waypoint
Piotras41


Wiek: 47
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 45
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2018-08-12, 12:36   

ale ta bitmapa jest zapisana w rozdzielczości urządzenia czyli 480x272,czy ma tu jakieś znaczenie że to ekran HD ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2018-08-12, 12:37   

jacekp1313 napisał/a:
Zła rozdzielczość, tak mniej więcej wygląd panel 320*240 na ekranie 480*272

Dokładnie.
Specyfikacja kłamie i masz 800_480.
Jest to menu pod ta rozdziałkę, ale jakos nie mogę znaleźć go na chomiku jacek1313.

Może sam jacek pomoże :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2018-08-12, 12:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2018-08-12, 12:38   

Ekran HD to na pewno nie jest rozdzielczość 480*272, tylko np. 800*480

[ Dodano: 2018-08-12, 12:41 ]
P.S. Przegrałem o kilkanaście sekund...
P.S.2: Na 800*480 to Adja 70: http://chomikuj.pl/jajace...19.zip(archive) . Uruchamianie identyczne jak w panelu od kol. no_taki
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2018-08-12, 12:46   

No i super. Pobierasz, zmieniasz nazwę katalogu w ktorym jest panel na Navitel, plik adja.exe wewnatrz katalogu na navitel.exe, usuwasz panel , ktory masz i wklejasz ten.

Jak panel się odpali, trzeba będzie jeszce pozmieniać ścieżki wewnatrz panelu, by ikony programow nawigacyjnych prowadzily do Twoich programów.

P.S Jak w Twojej navi nazywa się pamięc wewnetrzna a jak karta ?

EDIT: w pulpicie, w lokalizacji NAVITEL/MENU/nav.ini masz taki fragment:

Kod:
BITMAPBUTTON
x = 90
y = 56
NewIni = \flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\MM.bmp
BitmapPushed = ..\ico\MM1.bmp

BITMAPBUTTON
x = 208
y = 56
NewIni = \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\AM.bmp
BitmapPushed = ..\ico\AM1.bmp

BITMAPBUTTON
x = 326
y = 56
NewIni = \SDMMC\Route66\Route66.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\Route66.bmp
BitmapPushed = ..\ico\Route661.bmp

BITMAPBUTTON
x = 79
y = 152
NewIni = \SDMMC\mio\mio.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\mio.bmp
BitmapPushed = ..\ico\mio1.bmp

BITMAPBUTTON
x = 208
y = 152
NewIni = \SDMMC\mio\iGO8.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\iGO.bmp
BitmapPushed = ..\ico\iGO1.bmp

BITMAPBUTTON
x = 326
y = 152
NewIni = \SDMMC\TT.7.910WCE5.0 blue\TomTom Navigator.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\TT.bmp
BitmapPushed = ..\ico\TT1.bmp


Jak widzisz sa tam scieżki "podpięte" pod poszczególne ikony prowadzące do plików.exe poszcegolnych programow nawigacyjnych
Trzeba je zmienic tak, by były prawdziwe.

Np . Jesli masz na karcie iGO , urządzenie widzi karte jako SDMMC ( to trzeba sprawdzic jak ją widzi !! ), katalog programu to iGO a plik .exe w nim ma nazwę Mobilenavigator.exe to odpowiednia ciezka w sekcji dotyczącej iGO zamiast:
Kod:
NewIni = \SDMMC\mio\iGO8.exe

powinna wyglądac:

Kod:
NewIni = \SDMMC\iGO\Mobilenavigator.exe

Jesli wpiszesz prawidlowe ściezki, kliknięcie na ikone odpali program, jesli będą nieprawidlowe, pojawi się komunikat , ze nie odnaleziono odpowiedniego pliku
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras41 
Waypoint
Piotras41


Wiek: 47
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 45
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2018-08-12, 12:58   

pamięć wewn.-resident flash,a karta SDMMC,zaraz wrzucam panel

[ Dodano: 2018-08-12, 13:10 ]
Panowie dziękuję za pomoc -jesteście Wielcy-działa. :-)

[ Dodano: 2018-08-12, 13:12 ]
Nie działa na pulpicie jedynie przycisk off i krzyżyk,ale to żaden kłopot,wyłączam przyciskiem na nawigacji.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2018-08-12, 13:15   

Sprawdź tylko jeszce , czy tak uruchomione programy łapia GPS, bo bywa że urządzenie blokuje port GPS i trzeba wtedy skryptem skillować procesy blokujace port
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2018-08-12, 13:18   

piotras41 napisał/a:
Nie działa na pulpicie jedynie przycisk off i krzyżyk
Krzyżyk: zmien wpis w pliku exit.mscr (folder PROG) - obecnie jest Kill ("AdJa.exe"). A u Ciebie chyba plik EXE od panelu ma inna nazwę
OFF - nie na każdym urządzeniu plik OFF.EXE działa. Na starszych usypiał lub wyłączał, w nowych raczej nic się nie dzieje
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10