Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Dziwna usterka. |
Autor |
Wiadomość |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4560 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2018-08-15, 17:01
|
|
|
no_taki napisał/a: | bedzie w stanie prawidlowo kliknąć w to co trzeba | W pobranym Firmware znajduje się instrukcja wgrania. |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
no_taki
Maestro GPS

Pomógł: 80 razy Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 6798 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2018-08-15, 17:36
|
|
|
Wiem
Problem kolegi polega na tym, ze klika w jedno miejsce, a skutkuje to reakcją ekranu w innym miejscu ( rozjechanie kalibracji )
Nie mam pewności, czy tak przypadkiem nie będzie po wlozeniu karty z oprogramowaniem firmware i czy bedzie w stanie kliknąc na wlasciwą opcję.
Byc moze nie , ale pewności nie mam i stąd moje watpliwości. |
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4560 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2018-08-15, 17:41
|
|
|
no_taki napisał/a: | po wlozeniu karty z oprogramowaniem firmware. | Wystarczy wcisnąć przycisk reset, a Firmware samo ruszy. |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
no_taki
Maestro GPS

Pomógł: 80 razy Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 6798 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2018-08-15, 19:08
|
|
|
Masz rację Olivia
Dawno nie aktualizowalem firmware w modecomie i po... no pomylilo mi sie z innym urządzeniem, gdzie trzeba wybrac opcję ( SKS niestety.. SKS )
Aktualizacja firmware nie wymaga żadnych działań poza wlasnie kalibracją urządzenie przy jej zakonczeniu.
Wiec Zbyszek, pobierz sobie firmware ( wewnatrz paczki jest instrukcja ) , skopiuj wszystko co masz waznego w pamięci na kompa.. i aktualizuj.
Powinno byc OK |
|
 |
zbyszek102
młodszy inspektor GPS zbyszek

|
Wysłany: 2018-08-16, 09:04
|
|
|
Wgrałem firmware jak radzi Olivia. Nie trzeba nic klikać . Instalacja włącza się automatycznie po włączeniu nawigacji. Pomogło. Urządzenie działa poprawnie. Mam tylko problem z ustawieniem . Do nawigacji na karcie dostaję się przez folder i działa ok. Nie wiem tylko jak zrobić, żeby ekran nawigacji był normalny jak przy zakupie bo teraz po włączeniu mam ikonki jak na ekranie komputera (wszystkie foldery). |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 26 Paź 2010 Posty: 2390 Skąd: Google
|
Wysłany: 2018-08-16, 09:09
|
|
|
Na ma przycisku ,,reset,, Jak opisujesz nawi włącza ci się do Windows a nie do menu nawigacji. Poszukaj w folderach pliku który uruchamia menu a może wówczas z tej pozycji da się zrobić ustawienia fabryczne. |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
zbyszek102

|
Wysłany: 2018-08-16, 10:13
|
|
|
Wszystko hula. Dzięki wszystkim. |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 26 Paź 2010 Posty: 2390 Skąd: Google
|
Wysłany: 2018-08-16, 11:21
|
|
|
zbyszek102 napisał/a: | Wszystko hula. Dzięki wszystkim. | Napisz dla potomnych co zdziałałeś bo może komuś się przyda.
Fajnie że uporałeś się z tym sam z pomocą forum. |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
zbyszek102

|
Wysłany: 2018-08-17, 09:15
|
|
|
Firmware wgrało się ale wołało o brakujące jakieś elementy.Musiałem kliknąć na jakiś plik ( nie pamiętam już nazwy) i dograło dopiero resztę. Następnie trzeba wyjąć kartę ( bez wyłączania ) i kliknąć ok. I działa jak nowy.
Jeszcze raz dzięki wszystkim. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|