Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:08
Asus s102
Autor Wiadomość
zenobiusz 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-21, 22:02   Asus S 102

Witam
W spadku, że tak powiem, dostałem zabytkową nawigację j/w. Urządzonko pracuje na WinCe wersja 4.20 ( 1088 ), program navi to Destinator 6.1.6 43131.
Problem to brak połączenia przez USB, na karcie są tylko mapy.
Potrzebna porada :
1/ jak uaktualnić WinCE -> niekoniecznie
2/ zmienić program nawigacyjny -> koniecznie
3/ uzyskać połączenie przez USB -> koniecznie
W sieci znajduję porady tyczące się wyższych modeli Asusów z paczką AsusPocket która je odblokowuje.
Pytanie pomocnicze : czy paczka "AsusPocket" pomoże w którymś z punktów ?
_________________
<- Szczęśliwy posiadacz wygląda tak
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-22, 23:02   

zenobiusz napisał/a:
czy paczka "AsusPocket" pomoże w którymś z punktów ?
2 i 3

[ Dodano: 2009-12-22, 23:03 ]
1) Jeśli producent nie udostępnił aktualizacji (a żaden tego nie zrobił) to się nie da.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zenobiusz 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-23, 18:38   

Niestety paczka nie działa :-/ ... Instalka wg instrukcji ( wewnątrz paczki ) na kartę pamięci = zero reakcji nawigacji :cry: .


edit:
gdyby ktoś potrzebował tutaj jest kilka wersji MioPocket-ów:
Kod:
http://gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=126303&whichpage=1
_________________
<- Szczęśliwy posiadacz wygląda tak
 
 
zurek1980
azymut


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-21, 13:55   Asus s102

Witam!!!
Jak w temacie dostałem Asusa S102 lecz nic nie mogę z nim poradzić, ani odblokować ani nawet nawiązać połączenia przez USB może ktoś już walczył z tym sprzętem i wiem jak to ruszyć.
Z góry dzięki.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-03-21, 14:11 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-21, 16:21   

A próbowałeś pliku nav.ini na karcie, z wpisaną ścieżką do programu nawigacyjnego?
 
 
 
zurek1980
azymut


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-22, 12:18   

Nie próbowałem, a możesz mi mniej więcej napisać jak to ma wyglądać?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-22, 12:39   

Spróbuj wpisać do nav.ini po prostu ścieżkę (w notatniku) np tak :
\Sdmmc\navi.exe , i umieścić jakiś plik z apteczki (np. resinfo) jako navi.exe na karcie.
 
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 41
Wysłany: 2018-07-18, 16:49   Asus s102

Witam, da radę zaktualizować mapy do tego wynalazku jak w tytule, jest tam chyba orygi. navi Destinator Navigates i mapy 2009 Q3 4977, win CE 4.2 , czy pozostaje tylko odblokowanie i wrzucenie na kartę AM , ale wolałbym tego uniknąć.

Pzdr.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6396
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-18, 17:21   

grzesio764 napisał/a:
win CE 4.2

duzego wyboru na tym systemie nie będziesz miał
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 41
Wysłany: 2018-07-18, 18:30   

To znaczy? Podrzuć coś,please. :-(
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6396
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-18, 18:36   

to znaczy że teraz mamy winCE 6, a winCE 4 wydano w 2002 roku.
Olivia gdzies pisała które programy wspierają jeszce ten archaiczny system, poszukaj.

http://www.automapa.pl/pl...ania-sprzetowe/
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 41
  Wysłany: 2018-07-18, 18:58   

To w takim razie dać sobie na luz z tym archaizmem? Chciałem zrobić "DOBRZE" koledze z pracy.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6396
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-18, 19:01   

chyba ( o ile pamiętam ) MapaMap jeszce wspiera winCE 4.
Można spróbować.
Zapraszam do działu o MapaMap na winCE

P.S choć .. pewnie jeszce odblokowac urządzenie wczesniej etc, a efekt jest do konca niepewny
Przemyśl czy warta skorka wyprawki :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2018-07-18, 20:22   

Może ruszy jeszcze iGO 8.3.4
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6396
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-18, 20:28   

Są ostatnio problemy z kompatybilnoscią najnowszych map.
Przynajmniej czytając problemy userów .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11