Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2018-02-25, 19:08
Igo Primo + 2DIN Car Audio (china)
Autor Wiadomość
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2018-02-25, 19:03   Igo Primo + 2DIN Car Audio (china)

Witam.

Jak podejść do wgrania Igo na radio "chińczyk" z androidem 6?
Powiedzmy że wskażę jak na telefonie plik apk i zainstaluję, ale jak z contentem na karcie SD? I jaka wersja najlepsza pod 800x480 zdaje się? Jest jakiś "tutorial"?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18706
Wysłany: 2018-02-25, 19:11   

Irokez napisał/a:
jak z contentem na karcie SD?
Podział opisano w "Primo (Android) - program w urządzeniu, CONTENT na SD"

Irokez napisał/a:
wersja najlepsza pod 800x480
Działająca. Proponuję 9.6.29 - instalowałem na wielu urządzeniach bez problemów

Irokez napisał/a:
Jest jakiś "tutorial"?
Oczywiście - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42711
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 72 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5921
Wysłany: 2018-02-25, 19:18   

Irokez napisał/a:
jak z contentem na karcie SD

Jesli w radiu masz roota - nie ma problemu. Robisz identycznie jak dla winCE ( oczywiście musisz znac nazwę karty tak, jak ją widzi urządzenie ), masz dla winCE temat przyklejony, poczytaj.
Jesli nie masz roota - robisz klasyczny podział pamięć-karta tez opisany do bolu na forum . Podział , tzn część contemt masz w panmięci, część na karcie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2018-02-25, 19:37   

Dzięki, spróbuję.
Mam paczkę gdzie trzeba skopiować iGO + LOST.DIR na kartę potem radio, instalka i zobaczymy.
 
 
samakasia25
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2015
Posty: 35
Wysłany: Wczoraj 9:53   

Witam
Wiem że temat był już kilkakrotnie poruszany.
Sprawa wygląda następująco:
IGO PAl wer.9.18.27.719974. zainstalowane jest na radiu 2din z androidem 8.1
do wymowy komunikatów chcę używać tts zmiana tekstu na mowę od googla ponieważ on najlepiej działa na tej stacji. Vocalizer niestety nie odpala a Ivona zawiesza apk (przed każdym uruchomieniem muszę wyczyścić dane apk żeby z Ivoną odpaliła)
Problem polega na tym,że komunikaty głosowe są cisze od radia i praktycznie niesłyszalne,natomias jak używam odtwarzacza mp3 wszystko jest ok. w radiu jest też zainstalowana opcja volume balance,którą mogę regulować poziom pszczególnych mediów niestety nie ma ona wpływu na głos w igo.

Tak prezentuje się w sys sekcja.
Kod:

[android]
fullscreen=1
ignore_keyguard=1
create_sdcard_dir=0
navigation_audio_stream=4->kanał zmieniałem od 0 do 5 nic to nie zmieniało

[sound]
use_method="1"
queue_length=200
alert_volume=200
os_volume=200
voice_volume=255
sound_volume=255
sound_muted=0
voice_muted=0
dynamic_volume_type=1
dynamic_volume_minspeed=40
dynamic_volume_maxspeed=100
dynamic_volume_voicemaxspeed=80
dynamic_volume_voice_volume_max=100
dynamic_volume_os_volume_max=255


większość wpisów dodawana na pałę z nadzieją,że coś się zmieni niestety zmiana jest tylko na ivonce, która mówi jak trzeba,ale zawiesza apk.
Ewentualnie co zrobić żeby ivonka nie zawieszała apk?

P.S co ciekawe działa rozpoznawanie głosu i igo reaguje na komendy głosowe
Ostatnio zmieniony przez no_taki Dzisiaj 8:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 72 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5921
Wysłany: Dzisiaj 8:49   

Tak na bardzo szybko:
Usunałbym wszelkie wpisy "na sztywno" ustalające dośc niski poziom głosu, szcegolnie przy dynamicznej regulacji glośnosci , a sama regulację wylaczył

Kod:
dynamic_volume_type=1
dynamic_volume_minspeed=40
dynamic_volume_maxspeed=100
dynamic_volume_voicemaxspeed=80
dynamic_volume_voice_volume_max=100

Nawiasem mówiac , regulacja jest w zakresie 0-255 więc ustawine jest bardzo cicho

Po drugie:
w sekaji [ adnroid] jest klucz:
Kod:
navigation_audio_stream = 1

Poszczególne pozycje ( 1-8 ) oznaczają nastepujace kanaly

Kod:
;STREAM_VOICE_CALL - Value: 0
;STREAM_SYSTEM - Value: 1
;STREAM_RING - Value: 2
;STREAM_MUSIC - Value: 3
;STREAM_ALARM - Value: 4
;STREAM_NOTIFICATION - Value: 5
;STREAM_BLUETOOTH - Value: 6
;STREAM_DTMF - Value: 8


Poszukalbym w radiu , czy jest mozliwośc regulacji glośnosci któregos z tych kanalow i ustawiłbym go w sprzęcie na MAX, a w sys.txt wybralbym wlasnie ten kanał

Po trzecie:
Nie wiem , czy ponizszy klucz dziala na głosie TTS na Androida, a jestem w pracy i nie mam jak sprawdzić, ale można sprobowac:


Kod:
[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=10; amplificare volum tts max 10


Klucz [gain] można probować podciagnąć i do 12 , choc moga byc znieksztalcenia
Jakby ta sekcja nic nie zmieniała - usunąć

Po czwarte:
sekcja:
Kod:
[tts]
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority=HIGH
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2
numbers_mode=1


klucz: priority, można wpisac i CRITICAL.

Tyle na bardzo szybko :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 12