Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:00
NavRoad Enovo S i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
matrix5000 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-10, 12:16   Odblokowanie NAVROAD ENOVO S

Witam czy ja muszę odblokować NAVROAD ENOVO S aby wgrać Auto Mapę przerobioną ?
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-12-10, 12:17   

matrix5000, nie tylko zainstaluj według tego poradnika na kartę SD >> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484 i zaznacz dodatek NavRoad AutoStart
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
matrix5000 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-10, 15:40   

Czyli nie muszę się bawić w odblokowywanie nawigacji ?
Pytam bo chciałbym sobie kupić ten model właśnie bez mapy. Znalazłem w dobrej cenie za 240 zł.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-12-10, 16:39   

matrix5000 napisał/a:
Czyli nie muszę się bawić w odblokowywanie nawigacji ?

Nie nie ma takiej potrzeby.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
karaluch87
azymut


Dołączył: 25 Maj 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-05-25, 12:52   NavRoad Enovo - instalacja TomTom i backup

Witam,
posiadam NavRoad Enovo z systemem Windows Embedded CE 6.0. Chcę zainstalować na nim TomTom'a. Przeszukując internet udało mi się dowiedzieć, że jest to możliwe, ale wiele osób skarży się na zawieszanie i rożne innego rodzaju problemy. Mam w związku z tym pytanie, czy warto próbować z tym TomTom'em? Może ktoś ma już doświadczenie w tym temacie?
Ponadto potrzebuję informacji jak zrobić dobrze backup urządzenia, aby móc łatwo przywrócić obecne ustawienia. Czy hard reset pomaga i soft przywraca się z ROM'u? I ewentualnie czy może któs mógłby polecić skąd ściągnąć wypróbowanego TomTom'a lub dać link do jakiegoś tutoriala?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Aha, jeszcze jedno pytanko: Czy można zainstalować TomTom'a tylko na kartę SD, tak aby zachować obecny soft + automapę i mieć TomTom'a jako drugi (dodatkowy) program nawigacyjny z jego (TomTom) mapami?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9536
Wysłany: 2013-05-25, 13:27   

Wszystko o TT na WinCE6: http://www.my-navia.pl/vi...936&view=newest

TT ma bardzo dziwnie aktualizowane mapy PL - autostrada A1 od Torunia do Łodzi była czynna wg TT już rok temu...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pbwmakles
azymut


Dołączył: 13 Gru 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-12-13, 21:00   NavRoad Enovo S i programy nawigacyjne

Witam Serdecznie,
Otóż na wstępnie, chciałbym się z Wami przywitać !
Ostatnio kupiłem NavRoad Enovo S i mam problem z zainstalowaniem AM 6.14a EU. Po wrzuceniu na kartę nawigacji, odpala ona sie tylko z pozionu Explorera. Po kliknięciu na GPS komunikat "Aplikacja nie zainstalowana"

Przejrzałem forum, patche nie działają, pobrałem kilka różnych plików i za każdym razem to samo.

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-06, 19:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18585
Wysłany: 2013-12-14, 14:17   

1. Jakie dodatki wybrałeś przy instalacji AM?
2. Co masz wybranie jako program nawigacyjny?
_________________

 
 
pbwmakles
azymut


Dołączył: 13 Gru 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-12-14, 21:03   

AM już działa poprawienie, sciągłem inna instalke, a dodatek wybrałem NavRoad AutoStart - poszło bez problemu
 
 
zbychu665
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Kwi 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-04-15, 17:39   NavRoad Enovo S jak sprawdzić port i szybkość GPS

Stałem się posiadaczem nawigacji Enovo S bez map, chce wgarc tam iGO lecz potrzebuje do tego port i szybkość na jakim działa GPS. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak to sprawdzić lub może ktoś wie na jakim porcie i szybkości działa ta nawigacja. Za wszelką pomoc dziekuje.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18585
Wysłany: 2014-04-15, 17:54   

zbychu665 napisał/a:
podpowiedzieć
Proszę bardzo: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 9
Daj znać, jakie parametry, to uzupełnimy spis.

P.S. Scalam z wątkiem o programach nawigacyjnych
_________________

 
 
tomasz79bg 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2014-04-15, 19:36   

Szukać tu http://navroad.com/wsparcie/f-a-q/ lub http://www.automapa.pl/?P...rticle_id=48122
 
 
zbychu665
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Kwi 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-04-16, 19:56   

W sieci znalazlem ze moja nawigacja ma port 1, a szybkosc 9600. Z programu VisualGPS nie umiem chyba odczytac danych albo cos. Te dane które podałem chyba sa jakies nieprawidołowe poniewaz navi z iGO dlugo szuka sygnalu. Nie wiem w czym może byc problem. Jak ktoś wie to prosilbym o pomoc z tym.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18585
Wysłany: 2014-04-16, 20:40   

zbychu665 napisał/a:
nie umiem chyba odczytac danych albo cos
To zrób wszystko wg opisów. I spróbuj pozostałymi programami

zbychu665 napisał/a:
dlugo szuka
Czyli ile? % minut, czy 45? Oczywiście, w bezruchu pod gołym niebem
_________________

 
 
zbychu665
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Kwi 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-04-17, 05:28   

Programem SirfTech pokazało że port to 1 a szybkość 1200. Nawigacja szuka sygnału od 0.5-1min. Czy da się zrobić żebym mógł odpalać iGO poprzez wejście w ikonkę GPS co jest w oryginalnej skórce?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12