Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:25
Dokładność map TT / różnice w wersjach map
Autor Wiadomość
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-12-06, 16:21   

asdfghjkl0 napisał/a:
w wersji map 815 jest to samo

Pytałem już o to, ale nikt się nie wypowiedział na ten temat..dlaczego w serii 815 mapa Europa Zachodnia jest o prawie 700 mb chudsza niż ta sama mapa w serii 720?
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
co_rnholio 
azymut


Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-12-06, 17:07   

michal1957 napisał/a:
Pytałem już o to, ale nikt się nie wypowiedział na ten temat..dlaczego w serii 815 mapa Europa Zachodnia jest o prawie 700 mb chudsza niż ta sama mapa w serii 720?


Nie ma Rosji?

Pozdro
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-12-07, 09:59   

co_rnholio napisał/a:
Nie ma Rosji?

Jest Rosja.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-12-07, 19:09   

Spytaj producenta. Może odpowie... ;-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-12-07, 20:30   

Wedrowca napisał/a:
Spytaj producenta. Może odpowie...

Milczenie jest złotem..zwłaszcza jak sie nie ma nic do powiedzenia:)
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
Ostatnio zmieniony przez michal1957 2008-12-07, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-12-07, 20:47   

michal1957 napisał/a:
Milczenie jest złotem..

Wstydzisz się zapytać? ;-) Nie podałeś skąd pobrałeś pliki. Podejrzewam że mapy są odchudzone o pliki "cspeech". W wersji oficjalnej pliki nowej mapy wcale nie są mniejsze. ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-12-07, 20:56   

Hukkle napisał/a:
Wstydzisz się zapytać?

To nie o wstyd chodzi :), nie jestem użytkownikiem tej nawigacji, nie chcę sie więc na jej temat wypowiadać. Jak napisałem "milczenie jest złotem" Pytałem z czystej ciekawości bo zauważyłem właśnie taką różnicę, a zazwyczaj w nowych wersjach mapy są coraz to większe a nie mniejsze.

[ Dodano: 2008-12-07, 20:57 ]
Hukkle napisał/a:
W wersji oficjalnej pliki nowej mapy wcale nie są mniejsze.

No tak..oficjalna to ona nie była:)
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-12-07, 21:00   

Nie jest to regułą; czasami nowa jest wagowo mniejsza. Od czego to zależy... Pewnie wprowadzili jakieś modyfiklacje; może w kodzie? Sprawdź pliki które sa mniejsze i będziesz wiedzieć. Ale dlaczego będą miejsze, to już pytaj producenta.
Cytat:
...Milczenie jest złotem..zwłaszcza jak sie nie nic do powiedzenia:)...

Wtedy milczę. Tu powiedziałem, że masz spytac producenta. Że zacytuje kolegów: "Wstydzisz się zapytać?"
A odpowiedź na pytanie o wielkość plików brzmi: Nie wiadomo czemu.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-12-07, 21:03   

Wedrowca napisał/a:
Wtedy milczę

Chyba błędnie interpretujesz moją wypowiedź. Chodziło mi o to że ta ja milczę ( nie pytam) jak nie mam nic do powiedzenia.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-12-07, 21:09   

michal1957 napisał/a:
Chyba błędnie interpretujesz moją wypowiedź.

Zdanie tak napisane, że można róznie interpretować ;-) . Nawet to, że nie ma po co dzwonić do producenta, bo tez może nie mieć nic do powiedzenia ;-) . Gra słówek :-D . Ja do siebie tego nie biorę :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-12-07, 21:14   

Zamykamy?
No to zamykamy.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Corsa
azymut


Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-20, 09:29   Dokładność map TT / różnice w wersjach map

witam czy pokrycie polski na mapie tt samej polski jest takie same jak na mapie western and central europe w której również jest polska czy jest lepsze i dokładniejsze?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-11, 10:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2010-01-20, 09:52   

Wszystko zależy od wydania mapy. Na pewno w 840.xxxx pokrycie będzie lepsze niż na przykład 720.xxxx - sprawdź numery mapy

Przy okazji - skąd masz mapę samej PL ? Szukam czegoś co wejdzie na 512MB
_________________

 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-01-20, 12:02   

Jest mapa Polski, ale tylko do PND. Na 512 wejdzie Ci mapa EasternEurope, zajmuje 166 MB.
Opinia obiegowa mówi, że sama mapa Polski z modelu Start jest gorsza od tych które są w pakietach z innymi mapami.
Jest w tym jakiś sens, bo sama mapa Polski pojawiła się długo wcześniej niż inne, biorąc pod uwagę, że przyszła w urządzeniach z Chin ( a to też trochę trwa) więc musi być gorsza.
 
 
Fallenstar 
azymut


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-04, 21:26   Tomtom a dokładność map?

Witam, około tygodnia temu zakupiłem nowy TomTom XXL IQ Routes.. Zaktualizowałem sobie darmową mapę przez TT Home ( europa środkowa i wschodnia). Wszystko poszło pięknie, aktualizacja pomyślna, mam napisane że posiadam najnowszą wersję mapy itd itp.
A więc do sedna, problemem jest niezgodność dróg z rzeczywistością.. Dla przykładu, w Częstochowie przebudowano drogę około 3 lat temu(fieldorfa nila) a w nawigacji nadal po staremu(dodam iż na zumi.pl jest aktualna droga).. Dużo nie jeździłem bo miasto znam dobrze a żadnej dalszej wyprawy nie miałem więc nie wiem jak to się ma do innych dróg.

Teraz pytanie jest takie, czy ta nawigacja już tak ma, czy po prostu muszę zainstalować sobie mapę polski?(dodam iż nie mam zamiaru płacić za nią więc chyba musiałbym zainstalować nielegalną) Wszelka pomoc mile widziana, pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12