Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Blaupunkt TravelPilot 43 - odblokowanie
Autor Wiadomość
Pablo-28
azymut


Dołączył: 24 Wrz 2011
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-06, 20:06   Blaupunkt TravelPilot 43 - odblokowanie

Witam.
Jak w temacie. Potrzebuje odblokować Blaupunkta 43 pod instalkę Automapy. Na chwilę obecną po włączeniu odpala się z automatu iGO bez możliwości wyjścia do jakiegokolwiek menu.
Nie mam pojęcia czy ktoś w tym grzebał czy nie.
Jakies podpowiedzi czy odblokowanie to grubsza robota czy może tylko panel na SD?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519
Wysłany: 2018-01-06, 21:43   

Spróbuj jak dla modelu TravelPilot 50

[ Dodano: 2018-01-06, 21:50 ]
Inna możliwośc - utwórz na karcie plik YFGO2CE.bld (nie moż ebyc pusty, wystarczy wpisać cokolwiek), po starcie pojawi sie Windows i z niego możesz uruchamiać co chcesz
_________________

 
 
Pablo-28
azymut


Dołączył: 24 Wrz 2011
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-09, 22:21   

Dzięki spróbuję w wolnym czasie bo chwilowo jestem zarobiony.

[ Dodano: 2018-01-17, 20:43 ]
Parę dni mineło i znalazłem czas, żeby dobrać się do tej Navi.
Nie próbowałem odblokować metodą z 50-tki.
Stworzyłem plik YFGO2CE.bld i wrzuciłem na kartę. Razem z tym zainstalowałem na kartę AutoMapę.
Efekt -
- od razu po uruchomieniu nawigacji odpala się AM. Przy pierwszym rozruchu długo wykrywał moduł GPS (już myślałem, że w ogóle nie złapie) no i długo łapał sygnał.
Kolejne uruchomienia już bezproblemowe poza długim łapaniem sygnału (testowane chwilowo tylko na balkonie ;) )
I tu nie wiem czy by coś nie pozmieniać w ustawieniach GPS - sam ustawił się na Com4 i 4800
Oryginalnie jest w nim IGo Primo i nie wiem jak tam sprawdzić ustawienia gps.
Po wyciągnięciu karty wszystko wraca do stanu pierwotnego czyli IGo. Ponowne wsadzenie karty uruchamia normalnie AM. Nie wiem jeszcze jak z ustawieniami - czy je resetuje bo nie mam kiedy sprawdzić.
- mimo pliku YFGO2CE.bld - nie odpalił mi sie Windows
- wyłączyć mogę jedynie przez główny wyłącznik nawigacji, a nie przez program (zawiesza się)

Uff chyba wszystko. Może kiedys się jeszcze komuś przyda.
Jak ktoś jest jeszcze w stanie coś doradzić to każda uwaga mile widziana :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5309
Wysłany: 2018-01-21, 18:18   

Pablo-28 napisał/a:
Go Primo i nie wiem jak tam sprawdzić ustawienia gps.

Podejrzeć sekcję [gps] w SAVE/.profiles/01/system.ini
Może byc też na "sztywno" ustawione w sys.txt w sekcji [gps]
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10