Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-28, 13:12
Automapa a Win Mobile 7/8 (WindowsPhone)
Autor Wiadomość
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2010-10-17, 17:12   Automapa a Win Mobile 7/8 (WindowsPhone)

Witajcie nawigatorzy.

Mam kilka pytań.
Jako użytkownik leciwego już HTC Touch HD, mam teraz okazję wymiany telefonu na nowy.
Jestem przyzwyczajony do AM... ale teraz nie wiele jest urządzeń z WM na pokładzie.
Co robić...? Czy wybrać np Samsung Omnia 7 z WM 7 czy też może olać Windows mobile i automapę i poszukać innej nawigacji?

Poradźcie coś ;)
_________________
Doświadczenie powiększą naszą mądrośc, lecz nie pomniejsza naszej głupoty.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-08-28, 13:26, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2010-10-17, 17:16   

Dorsześ, na Windows Mobile 7 nie pójdzie Automapa. Tam jest tylko coś na wzór .Net, a AM jest pisana w C++(kod natywny) i trzeba pisać programy od nowa.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1539
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-10-17, 17:16   Re: Automapa a Windows Mobile 7 i inne platformy

Dorsześ napisał/a:
Witajcie nawigatorzy.

Mam kilka pytań.
Jako użytkownik leciwego już HTC Touch HD, mam teraz okazję wymiany telefonu na nowy.
Jestem przyzwyczajony do AM... ale teraz nie wiele jest urządzeń z WM na pokładzie.
Co robić...? Czy wybrać np Samsung Omnia 7 z WM 7 czy też może olać Windows mobile i automapę i poszukać innej nawigacji?

Poradźcie coś ;)


A dlaczego piszesz swój post w wątku dotyczącym MapyMap a nie AutoMapy, o którą pytasz?
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-17, 17:21   

Dorsześ jesteś już dość zaawansowany stażem na forum ,a nie wiesz w jakim dziale masz napisać dany post :roll: Oj..oj popraw się :lol: :mrgreen:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2010-10-17, 17:39   

Ajajajaj nie trafiłem w odpowiedni dział.
Wybaczcie. Dobry moderator na pewno to poprawi.

No dobrze, ale do brzegu.
Co ja mam zatem zrobić?
Uderzyć w system android i sobie sprawić zewnętrzną nawigację?

Np. Jakiś duży mio na Win Ce...?
Ale nie chcę się upierać przy AM... może warto się przenieść na inny system nawigacji?
Najlepiej z szukaniem brytyjskich kodów pocztowych.
_________________
Doświadczenie powiększą naszą mądrośc, lecz nie pomniejsza naszej głupoty.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2010-10-17, 17:42   

Przesunąłem z działu MapaMap.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2010-10-17, 17:45   

Świetnie, dzięki za pomoc z działami ;)

Teraz czekam na propozycje rozwiązania mojego problemu
_________________
Doświadczenie powiększą naszą mądrośc, lecz nie pomniejsza naszej głupoty.
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2010-10-17, 18:26   

Dorsześ napisał/a:
Teraz czekam na propozycje rozwiązania mojego problemu

Ty nie masz problemu tylko dylemat ;-) , sam musisz zdecydować czy nadal chcesz używać AM, jeżeli tak to masz dwa, no może trzy wyjścia, wymiana telefonu na taki z WinMobile 6, wymiana telefonu na taki z WinMobile 7 i zkup nawigacji z WinCE, zrezygnować z AutoMapy, tylko czy jakiś inny system do nawigacji ruszy na WinMobile 7.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-17, 18:33   

Wymień na nowy, nowy sprzedaj i używaj "starego" :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2010-10-17, 18:35   

dasior591 napisał/a:
Wymień na nowy, nowy sprzedaj i używaj "starego"

No i mamy czwarte wyjście. :mrgreen:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2010-10-17, 19:00   

No dobrze. To postawię sprawę inaczej.

Co radzicie w ramach alternatywy dla Automapy?
Jam człek rozwojowy i chętnie rozpatrzę wiele opcji ;)
_________________
Doświadczenie powiększą naszą mądrośc, lecz nie pomniejsza naszej głupoty.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-17, 19:02   

Dorsześ napisał/a:
Co radzicie w ramach alternatywy dla Automapy?

Igo8,Igo Primo co Ty na to :?: :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2010-10-17, 19:10   

Dorsześ napisał/a:
Co radzicie w ramach alternatywy dla Automapy?

No programów jest wiele, począwszy od iGo przez MapaMap, viaGPSCardinale, TT, SygicDrive, PolNav i inne jeszcze kilka innych, chodzi też o dostępność aktualnych map.
Myślę że iGO i MapaMap sa warte uwagi, poczytaj w tematach dotyczących tych programów, będziesz miał większe rozeznanie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3454
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-10-17, 19:58   

Jest jeszcze jedno wyjście , telefon na androidzie i oczywiście zmiana programu nawigacyjnego. Na androida są różne programy.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2010-10-17, 20:03   

No właśnie ten android... rozeznam się w temacie nawigacji, które poleciliście.
I w miarę nabierania wiedzy będę uzupełniać pytania.
Jak napisałem wcześniej, ważne dla mnie są kody pocztowe w UK. Aktualne mapy również... jeżdżę kurierem i nie mogę sobie pozwolić na szukanie adresów... gdzie AM ostatnio trochę mnie zawiodła.
_________________
Doświadczenie powiększą naszą mądrośc, lecz nie pomniejsza naszej głupoty.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12