Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 5.x
Autor Wiadomość
szubert-7208 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 27
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-05, 12:37   NAVIGON EUROPA v.5.2.0 ANDROID

hey,
zainstalowałem w telefonie NAVIGON EUROPA v.5.2.0 ANDROID, jak sprawić aby działała Panorama view 3D? jakie pliki sa odpowiedzialne za jej działanie i gdzie powinny być umieszczone? obecnie działa jedynie tryb widoku 3W
 
 
jdn
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 24
Wysłany: 2015-03-07, 12:38   

odnośnie pierwszego to wyszukujesz nowe miejsce docelowe i masz zastąp lub dodaj jako punkt pośredni.
_________________
Mado przędza doskonała
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1062
Wysłany: 2015-04-12, 17:00   

Borykam się z problemem mianowicie zainstalowałem wersje 5.4.1 odpaliłem pobrało co trzeba utworzył się folder Navigon i do folderu map dołożyłem mapę PL lecz po odpaleniu woła, że mam najnowsze mapy Niemic Szwajcarii lecz nie pokazuje mi mapy PL co robię źle ?
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
elpanito 
Waypoint



Dołączył: 29 Paź 2014
Posty: 63
Wysłany: 2015-04-15, 16:16   

d.marco napisał/a:
zainstalowałem wersje 5.4.1 ... lecz nie pokazuje mi mapy PL co robię źle ?

Ta mapa PL to nie wiem po co jest, bo przecież instalator programu podpowiada
wybór map z zestawu dostępnego później też w Ustawienia - Menadżer map - MyMaps - wybierasz Polska.

_________________
Mio Combo 5107LM/5.1.1
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1062
Wysłany: 2015-04-15, 18:02   

Dziwne u mnie po połączeniu się z serwerem mam komunikat, że mam najnowsze mapy lecz jest ich tylko cztery (4) lecz PL niestety nie ma i nawet nie mogę zaznaczyć, że chcę ją aktualizować, czy pobrać nawet instalator nie podpowiada tak jak to pokazałeś którą mapę zainstalować - pewnie coś mam nie tak lub źle robię :-( tylko co
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
elpanito 
Waypoint



Dołączył: 29 Paź 2014
Posty: 63
Wysłany: 2015-04-15, 18:51   



Powyżej proces opisany wcześniej - zaznaczone mapy krajów do pobrania - następuje połączenie i pobranie map
(niepotrzebne mapy krajów usuwamy przez odznaczenie go - wymagane ponowne uruchomienie aplikacji)

d.marco - ja nie znajduję u siebie folderu aplikacji - jeżeli ty masz to usuń tą tam przez ciebie skopiowaną mapę PL, usuń aplikację i zainstaluj od nowa
_________________
Mio Combo 5107LM/5.1.1
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1062
Wysłany: 2015-04-15, 19:43   

po zainstalowaniu i połączeniu się z serwerem pobiera to co jest potrzebne i na koniec pada informacja, że posiadam najnowsze mapy ale pokazuje tylko 4 Niemcy, Szwajcarski, Lichtenstein i jakąś jeszcze i tylko z tych mogę wybrać którą chcę pobrać i zaktualizować
i tu jest moje zdziwienie, gdyż nie mam tak ja Ty do wyboru inne państwa
od nowa instaluje wywaliłem cały folder Navigon z karty wraz z zawartością,

[ Dodano: 2015-04-15, 20:01 ]
Ponowna instalacja nic nie dała dalej to samo :-(
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
vic86
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2015-07-24, 09:22   Navigon na androida

Panie i Panowie. Zgubiłem link do Naivgona na androida do tabletu. Mam na swoim SGT3 8" Navigona 5.2.0 i bangla super a teraz potrzebuje zainstalować na innym tablecie i nie potrafie zlokalizować instalki lub linka. Dwa dni tu kopie i wykopać nie mogę
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1051
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-07-24, 10:54   Re: Navigon na androida

vic86 napisał/a:
nie potrafie zlokalizować instalki lub linka. Dwa dni tu kopie i wykopać nie mogę
słabo kopiesz :evil: klik
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
vic86
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2015-07-24, 13:43   Re: Navigon na androida

bomba63 napisał/a:
vic86 napisał/a:
nie potrafie zlokalizować instalki lub linka. Dwa dni tu kopie i wykopać nie mogę
słabo kopiesz :evil: klik


:oops: Podziękował
 
 
Hory314 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 23
Wysłany: 2015-07-24, 23:14   

Da się aktywować jakoś dodatki że Sklepu Navigona? Np. Pakiet Trafić Live, Kabiną Navigon itd. Dodam tylko, że Lucky Patcher nie daje rady...
_________________
 
 
paw_brz
Waypoint


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 15
Wysłany: 2015-08-11, 20:00   

Tylko ja mam problem z doinstalowaniem nowych map do Nawigona 5.x na
Androida? Wszyscy bezkrytycznie ściągacie mapy bezpośrednio z aplikacji nie zauważając, że tak ściągnięte mapy są "starsze od węgla"? A dodawane przez Was pliki na forum (np. Q2/2015) i zajmujące grube GB nie działają po podmiance plików w telefonie?
Nie wiem czy naprawdę nikt nie zauważył problemu, że najnowsze mapy po wgraniu do urządzenia są usuwane i w ich miejsce są z powrotem kopiowane stare ich wersje??
Jakby to występowało tylko w jednym telefonie to uznałbym że to moja wina, ale testowałem to na wielu urządzeniach i jest tak samo...
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Wysłany: 2015-08-13, 22:12   

Navigon xxx/ AutoMapa xxx - "takie były początki".
------------------------------------------------------------------
Konkrety (teraźniejszość):
a. zainstalowana wersja (taka "lepsza") - Navigon Europe v.5.4.7,
b. uruchomienie/ pobranie niezbędnych plików/ itd. - na starcie wiadomo > Gibraltar.map,
c. pobranie z poziomu programu - Poland.map > sprawdziłem i jest:
Kod:
Map.ProductionDate=20120814-113659
Map.Region=EU
Map.Release=Q312

i to się zgadza:
paw_brz napisał/a:
...tak ściągnięte mapy są "starsze od węgla"?

Działam dalej:
a. pobieram Q2 2015 (to co chcę; od zaufanego użyt.), konkretnie:
- data > nowe pliki dla map Q2 2015 (wszystkie; wiadomo co i jak),
- map > Poland.map:
Kod:
Map.ProductionDate=20141218-035800
Map.Region=EU
Map.Release=Q414

b. usuwam wszystkie stare pliki (z folderu data i map), daję nowe pobrane,
c. uruchamiam program Navigon i....:
- nic się nie pobiera,
- nic się nie zamienia,
- wszystko działa prawidłowo,
więc..., z tym się nie zgadzam:
paw_brz napisał/a:
nikt nie zauważył problemu, że najnowsze mapy po wgraniu do urządzenia są usuwane i w ich miejsce są z powrotem kopiowane stare ich wersje??


P.S. Podaj więcej konkretów, wersja: Navigon/ Android oraz; gdzie i co umieszczone.
_________________

 
 
paw_brz
Waypoint


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 15
Wysłany: 2015-08-15, 02:20   

piotrekcz napisał/a:
Navigon xxx/ AutoMapa xxx - "takie były początki".
------------------------------------------------------------------
b. usuwam wszystkie stare pliki (z folderu data i map), daję nowe pobrane,
c. uruchamiam program Navigon i....:
- nic się nie pobiera,
- nic się nie zamienia,
- wszystko działa prawidłowo,
P.S. Podaj więcej konkretów, wersja: Navigon/ Android oraz; gdzie i co umieszczone.


Niestety walczę z tym już od dłuższego czasu i nie jest to takie proste jak opisane powyżej.
Konkrety:
Telefon Samsung Advance, Android 4.1.2. Navigon 5.4.7 wgrany na świeżo. Po uruchomieniu łączy się z serwerem i pobiera sobie większą ilość danych, potem wyświetla się komunikat MapManagera. Pobieram Gibraltar. Po uruchomieniu wszystko śmiga.
Zgodnie z powyższą sugestią kasuję wszystko w katalogach DATA i MAP. Wgrywam pliki nfs podstawowe do DATA i mapy do MAP (załączniki). Po uruchomieniu znów uruchamia się Map Manager. Jeżeli popchnę dalej to skasuje to co właśnie wgrałem i zainstaluje dane wyjściowe. Wielokrotne próby dają taki sam rezultat :(

Zawartość folderu DATA
Zawartość folderu MAP
MapManager po usunięciu starych i wgraniu nowych map
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Wysłany: 2015-08-15, 15:15   

paw_brz napisał/a:
Wielokrotne próby dają taki sam rezultat

Nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi, rozwiązującej Twój problem. Jest kilka możliwości, które musimy sprawdzić - nasze urządzenia pracują na innej wersji Android_a.
Navigon od wersji programu 5.4... zmienił lokalizację folderu głównego dla urządzeń pracujących na Android 4.4...(KitKat) i wyżej (np. mój 5.0... Lollipop), tak to wygląda w moim urządzeniu (pliki pobierane przez program Navigon > wybrana zew pam.) :
pam. wew./ Android/ data/ com.navigon.navigator_checkout_eu40:
a. cache/ glympse/ ImageCache:
- https___....
- image_cache_index_v2.dat
b. files > pusty,
pam. zew./ Android/ data/ com.navigon.navigator_checkout_eu40:
- files > pusty,
- Navigon
> i tu jest cała zawartość (wiadomo co i jak).
Każda inna lokalizacja folderu głównego Navigon, jest niewidoczna/ ignorowana przez program - z informacji jakie znalazłem, ścieżka dostępu (lokalizacja) jest istotna w przypadku > Android 4.4...(KitKat) i wyżej. Niestety, nie mam innego urządzenia (z niższą wersją Android_a) i nie mogę sprawdzić, jak to wygląda w przypadku > Android 4.1.2.
Pytanie:
a. jak to wygląda w Twoim przypadku,
b. instalując nową wersję programu (Navigon 5.4.7):
- gdzie ulokowałeś (dokładnie) plik .apk,
- wszystkie pliki zostały pobrane (ulokowane) przez program czy wcześniej "coś/ gdzieś", już miałeś,
- usunąłeś stary folder Navigon z zawartością > jeśli taki był.
------------------------------------------------------------------------------
Moja propozycja;
- odinstaluj aplikację Navigon 5.4.7,
- usuń folder Navigon (z zawartością),
- sprawdź i usuń pozostałości po programie Navigon > może "gdzieś/ coś" zostało,
- plik .apk (Navigon 5.4.7), ulokuj bezpośrednio w pam. wew. lub zew.
- w pam. wew./ zew. > nie możesz mieć folderu Navigon,
- zainstaluj aplikację Navigon 5.4.7
- uruchom program Navigon/ pobierz niezbędne pliki (wystarczy mapa: Gibraltar)/ wyłącz program.
Sprawdź i odpowiedz:
- w jakiej lokalizacji masz folder Navigon,
- podaj zawartość folderu data (pliki pobrane przez program),
przygotuję zestaw testowy.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10