Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVMAN S70 odblokowanie, program nawigacyjny
Autor Wiadomość
romario 
azymut


Wiek: 41
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-29, 16:51   Navman S 70 Jak odblokować?

Witam potrzebuję zainstalować mapę Polski
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-29, 17:42   

Cytat:
Witam potrzebuję zainstalować mapę Polski
Dziękujemy za informację.
A tak na marginesie - która Akira nosi ksywę Navman?
_________________

 
 
mymaniek
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-11-22, 16:05   Mam problem z NAVMAN S70

nie mogę utworzyć skrótu na pulpicie jak wchodzę w FileManCe\My Flash Disk\Desktop to pojawia się błąd
Fatal Application Error

Application e has preformed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor.

Program: e
Exception: 0xC0000005
Address: 00017BB0

BARDZO WAS PROSZE ZALEZY MI CO Z TYM ZROBIC
 
 
mumi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-24, 11:19   

You can make shortcut with Notepad.
Type a line like this
xx#"path to exe file"
Count caracters from " to " and change xx with the number of count.
Save file, and rename as .lnk
Copy file to desktop.
Thats all

Mozna wykonać skrót za pomoca notatnika
XX#"adres do pliku exe", gdzie xx oznacza liczbę znaków(razem z cudzysłowiem)
Zapisać plik i zmienić rozszerzenie na .ink
Skopiować na pulpit

Wiecej info na: http://navmanunlocked.forumwise.com/forum.html

pozdrawiam
 
 
zympans 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-15, 00:05   Navman S30-S50-S70-S90 Menu bez odblokowania i nawigacja plu

Zajrzyj tutaj, rozwiążesz swoje problemy z Navmanem
http://peb.pl/showthread.php?p=2020427#post2020427
Pozdro
Zympans74
 
 
ravxvx
azymut


Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-26, 00:30   instalacja automapy 5.5.2 na navman s70

witam czy ktos moze podac dokladny opis jak zainstalowac auto mape 5.5.2 na navman s70 ?? probowalem instalacji za pomoca kreatora ale lipa
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-07-26, 08:40   

Czyli co? nie instaluje się, nie uruchamia się, wiesza?
Instalowałeś wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518 ?
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-07-26, 10:33   Re: instalacja automapy 5.5.2 na navman s70

ravxvx napisał/a:
witam czy ktos moze podac dokladny opis jak zainstalowac auto mape 5.5.2 na navman s70 ?? probowalem instalacji za pomoca kreatora ale lipa

Jeżeli poprawnie zainstalujesz w/g instrukcji instalacji (znajdziesz ją pod linkiem podanym przez jacekp1313) i prawidłowo podmienisz witaminki w miejsce oryginalnych plików to musi ruszyć, zakładam że nawi odblokowana i masz dostęp do Windows-a.
Po instalacji i podmianie plików na zwitaminizowane uruchom AutoMapę z pliku wceAm.exe, w AM ustaw COM 2 i 4800 bps.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
ravxvx
azymut


Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-26, 12:44   

jacekp1313 napisał/a:
Czyli co? nie instaluje się, nie uruchamia się, wiesza?
Instalowałeś wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518 ?


nie uruchamia sie
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-07-26, 12:51   

ravxvx napisał/a:
nie uruchamia sie

Jesteś bardzo wylewny w swoich wypowiedziach, przy takich informacjach trudno będzie Ci pomóc.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2009-07-26, 17:21   

Z jakiego pliku ją uruchamiasz? Jaki masz komunikat na ekranie?
_________________

 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-26, 17:23   Re: instalacja automapy 5.5.2 na navman s70

ravxvx napisał/a:
witam czy ktos moze podac dokladny opis jak zainstalowac auto mape 5.5.2 na navman s70 ?? probowalem instalacji za pomoca kreatora ale lipa

Prosisz o dokładny opis a udzielasz lakonicznych odpowiedzi.Może najpierw dokładnie opisz objawy?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-07-26, 19:26   

ravxvx chyba sobie poradził bez naszych wypocin. :-P
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
yaho81 
azymut


Wiek: 39
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-16, 10:39   

Sprawdzone na tych ustawieniech poszło ! Ja wgrałem AM 5 troche inaczej - tzn bez odblokowania urzadzenia.
1. Instalujemy AM bez mapy do pamięci wewnętrznej,
2. Przenosimy zainstalowany katalog z AM do Program Files/Navman (w urzadzeniu),
3. Katalog iAppliance zostawiamy i zmieniamy jego nazwe np na xxxiAppliance (może się kiedyś przydać przy powrocie do oryginalnego oprogramowania),
4. Katalog Auto Mapy - zmieniamy nazwę na iAppliance,
5. W środku tego katalogu mamy plik wceAm.exe - zmieniamy mu nazwę na iappliance.exe
6. appstartupsec.ini (robimy kopię - może się przydać), edytujemy (otwieramy w notatniku) i usuwamy wpis dotyczący 3 aplikacji [Process 3]
( zawartość ma wyglądać tak:

[AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE

[Process1]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioBT\MioBT.exe
ProcessCmdLine=-h HFP DUN SMS
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=0
Major=FALSE
WindowName=MioBTUI
MaxCloseMessages=10

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Navman\iAppliance\iappliance.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=Program Files\Navman\iAppliance\iappliancedbg.exe
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=0
Major=FALSE
WindowName=
MaxCloseMessages=0

6. Po zmodyfikowaniu zawartości plik zapisujemy (bez zmiany nazwy!)
7. Mapę wrzucamy na kartę pamięci lub do pamięci wewnętrznej (Polska wchodzi ale trzeba zrobić miejsce)
8. Po odpaleniu urządzenia AM startuje automatycznie,
9. GPS ustawiamy ręcznie na com2 57600
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-03-10, 14:52   NAVMAN S70 odblokowanie, program nawigacyjny

Witam jak w temacie czy da się odblokować navmana s70 i co na nim bedzie dzialać ?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-22, 11:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11