Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Programy nawigacyjne na 35.8
Autor Wiadomość
slawekgolf
azymut


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-11-06, 10:50   Programy nawigacyjne na 35.8

Witam forumowiczów
Czy w naszego larka 35.8 mozna wgrać mapę Europy?
Jeżeli tak to jaką polecacie i jak to można zrobić samemu?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-07, 19:38, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-06, 11:37   

slawekgolf napisał/a:
Czy w naszego larka 35.8 mozna wgrać mapę Europy?

Co chcesz zrobić dograć mapy EU do programu fabrycznego ,który masz na navi czy całkiem inny program nawigacyjny wraz z mapą EU :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
slawekgolf
azymut


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-11-06, 13:10   

Chcę w miejsce mapy Polski Copernicusa wgrać mapę Europy
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-06, 13:17   

Można dograć Automapę lub iGO. Z tym, ze jezeli ma być cała Europa to należy dokupić kartę i te mapy zainstalować na karcie bo inaczej się nie zmieszczą w pamięci wewnętrznej Larka. Każda z tych map waży niecałe 2GB, a jeżeli chcesz mieć obie to karta minimum 4GB i pulpit do sterowania mapami:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14731
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13259
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2010-11-06, 17:02   

slawekgolf napisał/a:
Chcę w miejsce mapy Polski Copernicusa wgrać mapę Europy
Małe sprostowanie: w miejsce programu nawigacyjnego z mapą Polski Copernicusa wgrać program nawigacyjny z mapą Europy.
Sama mapa nic Ci nie da - równie dobrze możesz zeskanować plan miasta i plik *.jpg skopiować na kartę. Będzie równie martwy jak każda inna mapa
_________________

 
 
SpeedKing 
azymut



Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-21, 20:17   

Witam!
Ja wgrałem AutoMapę Europa v. 6.2.2 na kartę SD (4GB), ale kartę najpierw umieściłem w czytniku kart w kompie. Gdzieś wyczytałem, że tak jest szybciej i ponoć znika problem z jakimiś blokadami (jestem "świeży" w temacie nawigacje GPS, więc może coś pokręciłem, ale mniejsza o to) i działa. Po prostu. Oczywiście w ustawieniach samego Larka trzeba zaznaczyć, którą mapę ma uruchamiać (to taki plik z rozszerzeniem *.exe i zaznaczyć automatyczny strat po uruchomieniu Larka).
Mieszkam w Szczecinie, więc do Berlina mam rzut beretem. Wszystko działa miodzio!
Natomiast mam uwagi co do samej AutoMapy. Prawda jest taka, że w porównaniu z oryginalną mapą Larka, jest po prostu przeładowana. Może i z tego powodu miała lekkie zwiechy. Poza tym za dużo gada, za dużo pokazuje (ale to kwestia ustawień) i generalnie mam wrażenie, że czasami może odciągać uwagę od sytuacji na drodze. A to już jest lipa!
Reasumując, gdyby w Larku od razu instalowano mapę Polski i Europy o takiej samej dokładności, to AutoMapa ta którą wgrałem wysiada!!! Mapa Copernicusa pokazuje tylko to, co niezbędne żeby nie zabłądzić, głos Knapika jest płynny i bardzo czysty z doskonałą dykcją, mówi tylko kiedy trzeba i z sensem. A głos Hołka brzmi tak, jakby miał 18 lat. Dla mnie lipa.
Ale jak ktoś chce, to AutoMapa na karcie SD (nie SDHC!) działa.
Pozdrawiam
 
 
mmarcin1
azymut


Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-22, 16:04   Oprogramowanie + Niemcy

Witam. Mam nawigacje Lark 35.8 i potrzebuje mape Niemiec. Co musze zrobic?
Jesli nowe oprogramowanie to jakie i miło by było jakiś link dostać + instrukcja. A moze wystarczy sama mape dograc?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-22, 16:08   

mmarcin1 napisał/a:
Jesli nowe oprogramowanie to jakie

AutoMapa, iGO8, MioMap to tak najprościej. Linki do programów oraz map(do MioMap i iGO8) oraz wszelkie instrukcje znajdziesz w odpowiednich działach na naszym forum. Zachęcam do lektury.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mmarcin1
azymut


Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-23, 00:23   

A jaką wersje?
sciagnalem: AutoMapa 6.7.0(1294) Polska wersja Final instalacyjna. Cukrowana
Ale tam trzeba podac numer Licencji;/
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-23, 07:10   

mmarcin1, przeczytaj poradnik instalacji z mojego podpisu

[ Dodano: 2011-01-23, 07:15 ]
mmarcin1, przeczytaj poradnik instalalacji z mojego podpisu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-23, 07:57   

mmarcin1 napisał/a:
AutoMapa 6.7.0(1294) Polska

Masz wersję tylko na Polskę. Aby mieć Niemcy musisz pobrać AM Europa instalacyjną i podczas instalacji określić, wybrać obszar, państwa które Cię interesują.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-23, 08:15   

Na 35.8 karta SDHC też działa :-)
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
mmarcin1
azymut


Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-23, 11:10   

A usunac stara nawigacje? jesli tak to jak? po prostu usunac folder?

Zmiesci mi sie sama mapa niemiec na Lark 35.8? czy musze karte dokupic
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-23, 11:21   

mmarcin1 napisał/a:
A usunac stara nawigacje? jesli tak to jak? po prostu usunac folder?

Nie . Najlepiej dokup sobie kartę SD+czytnik kart to jest to najskuteczniejsze rozwiązanie instalacji AM.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
SpeedKing 
azymut



Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-23, 11:42   

Acha, być może. Ja akurat mam zwykłe SD, tyle że gdzieś słyszałem, że SDHC nie działa. Widać to nie prawda.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 12