Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 4.3.0 (1428) CRK
Autor Wiadomość
osdar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 13
Wysłany: 2017-03-27, 23:13   AutoMapa 4.3.0 (1428) CRK

W sieci pojawiła się AutoMapa 4.3.0 CRK.
Działa bez roota. Na Android 6.0 i chyba 7.0, nie sprawdzałem.
Na razie działa, ale bez sprawdzenia w trasie.
 
 
wojtek1963
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-28, 07:31   

Możesz wrzucić jakiś link bo nie mogę tego znaleźć.
 
 
aqua 
Waypoint


Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 24
Skąd: Świnoujście
Wysłany: 2017-03-28, 11:00   

Instalować na pamięć wew. czy kartę?
_________________
Modecom MX2
 
 
wojtek1963
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-28, 15:38   

U mnie zainstalowana ale nie działa podobnie jak wszystkie wcześniejsze. Przy próbie uruchomienia cały czas wyskakuje tylko komunikat czy zgadzam się na warunki użytkowania i tak w kółko. Mam androida 7. Może na 7 nie będzie działał. Czy na adnku 6 komuś to działa ?
 
 
lukasz_i_sabina
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2017-03-28, 15:44   

U mnie działa na s7 edge - Android Nougat
Po prostu wrzuć wszystko na pamięć telefonu i się uruchomi. Osobno pobrałem mapę europy i też działa tzn odpala wyznacza drogę ale jeszcze nie jechałem.
 
 
wojtek1963
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-28, 16:00   

No właśnie zainstalowałem wszystko w pamięci telefonu i uruchamia się tylko w kółko ten ekran który opisałem wyżej. Nie wiem jak to obejść. Zainstalowałem również na innym telefonie z andkiem 5.1 i jest identyczna sytuacja.
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 206
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2017-03-28, 16:17   

niestety bez roota nie działa! mam 6.0 i po LP nie uruchamia się. Jeśli działa to macie tel zrootowany.
Muszę się poprawić! Właśnie pobrałem z linkowni kol bomby i działa na A5, bez roota!!! Kol bomba duuże jasne!!! Jest jak zwykle małe ale. Na karcie SD tworzy się pusty katalog AM i program po uruchomieniu ciągle zapętla się na kupnie licencji. Więc trzeba skopiować zawartość AM z przesłanej paczki do katalogu utworzonego ale pustego i mapa rusza. Oczywiście trzeba się zarejestrować, licencja ważna do 2026! Zaraz spróbuję na A6 jaki będzie skutek.
Na A6 też działa. Tutaj nie dość że nie tworzy się katalog Auto Mapa to jeszcze w pliku Android należy dołączyć brakujący katalog AM z paczki. Geranujm masz rację, tylko że u mnie 4,3 po LP nie działa nic a teraz po pobraniu z linkowni działa bez roota. Napisałeś o instrukcji ale ja nie mogę się doczytać szczegółów więc podaję co musiałem zrobić żeby u mnie zadziałało.
Ostatnio zmieniony przez januszpe 2017-03-28, 18:49, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
wojtek1963
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-28, 16:45   

No i sprawa jasna.
 
 
Royss
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2017-03-28, 18:59   

Instalowałem dzisiaj na kilku urządzeniach, z różnymi wersjami Androida między innymi w Hondzie HR-F na honda conect nigdzie żadnego problemu. Katalog AutoMapa z mapą kopiujemy do pamięci urządzenia (na karcie nie działa) instalujemy apk uruchamiamy program ważne potrzebny dostęp urządzenia do internetu podajemy maila dowolnego tylko nie tego jaki już był użyty i rejestrujemy, musi działać. Nowe mapy wgrywamy do katalogu bezpośrednio, aktualizacja nie działa (na razie).
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2017-03-28, 19:41   

Na Androidzie 4.4.2 bez roota też działa (wersja crk z postu http://www.my-navia.pl/vi...=472859#472859)
Skopiowałem folder Automapa i plik .apk na kartę, zainstalowałem. Wyłączyłem AM, przeniosłem (z poziomu telefonu) na kartę, przeniosłem folder MAPS na SD. Uruchomiłem AM, i jest OK. Licencja do grudnia 2026

Mam tylko problem z głosami - kopiowanie w żadne miejsce nie pomaga, a z serwera nie da się pobrać.
EDIT - rozwiązany.
Po prostu z poziomu kompa nie widziałem folderu AutoMapa w telefonie, a do AutoMapa/Sound trzeba wrzucić pliki voice
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-03-30, 06:57, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
darekdaryl 
azymut


Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2017-03-28, 19:46   

Witam ściągnąłem apk zainstalowałem 4.3.0 apk crk lecz po instalacji jak załączam wyskakuje mi aktywacja automapa w orange polska daje anuluj na pierwszym ekranie później nie zgadzam się na regulamin przy opcjach eu pl i wychodzi. Czy ktoś wie co robię nie tak ?
 
 
wojtek1963
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-28, 20:00   

januszpe z którego linku pobrałeś bo ja pobrałem ten z samej góry ale nie działa.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2017-03-28, 20:14   

Na poprzedniej stronie opisano to trzy razy...
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd

Wysłany: 2017-03-28, 20:18   

jeszzzzz...wszystko działa w sumie niezaleznie od tego , co sie kliknie i trzeba mocno się postarać , by nie dzialało.
Naprawde
nie testowane w trasie, więc ewentualne wysypki po ilus tam minutach nie byly sprawdzane
( SGS5 , Andek 5.1 )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
razor34
azymut


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2017-03-28, 20:46   

Zainstalowałem na telefonie z androidem 6.0 bez rota i działa bez problemów. Licencja ważna do 2026 r. Działa płynnie i nie wywala jak to się działo z wersją 3.0.2. Trasy po całej europie wyznacza bez zacięć. Oczywiście instalowałem wszystko w pamięci wewnętrznej telefonu, u mnie innej możliwości nie ma
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10