Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NaviExpert (Android)
Autor Wiadomość
encelados
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-08-15, 23:23   

Świetnie!
Wielkie dzięki za głos Grzegorza Stasiaka.
Zobaczę co da się z tego zrobić na AM.

Z tego co już teraz widzę - przerobienie tego głosu na AM będzie problematyczne.
Wielu nagrań (słów) typowych dla AM brakuje :cry: - mniej więcej jakichś 91 słów.

Ale i tak coś z tego "wyrzeźbię".
Najwyżej to czego brakuje będzie mówił Hołek, Mikołaj, Chłop, Czesio, Gej, Wielebny, Pijak albo Ziomek.
Bo inaczej się nie da... :-(

*************
Plik z głosem Śląskiego instruktora do AM już jest TUTAJ...
:-)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-09-17, 14:17   

Wydobyłem Dzoane (za free): http://chomikuj.pl/qwemomaps/NE/Dzoana.mp.extres
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1033
Wysłany: 2011-10-13, 12:44   

Przerobiłem głos Śląskiego lektora-Grzegorz Stasiak do nawigacji TomTom.

W paru manewrach,użyłem głosu oryginalnego Andrzej,ponieważ było brak niektórych komend u Stasiaka.

Kod:
http://hotfile.com/dl/132824288/1d5daca/Glos_Stasiak_TomTom.zip.html
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 316
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2011-10-31, 20:31   

Użytkowałem i testowałem przez 7 dni.
Mapa działa bez problemów i dobrze prowadzi, zrobiłem ok tysiąca km.

Dziwią mnie uwagi o tym, że "mapa nie nadaje się do użytku, gdyż pobiera mape z sieci a to dużo kosztuje".

Kto w dzisiejszych czasach nie używa pakietów internetowych? Ja sam mam pakiet 2GB/ms a po ich wykorzystaniu spada mi prędkość przesyłu danych, NE nie pobiera dużej ilości danych, sprawdzałem już to.

Fakt jest tylko taki że nawigacja EU może nieco kosztować gdyż 50kb to koszt ok 1zł brutto.

Na terenie naszego kraju zdecydowanie polecam, użytkowałem AM przez 3 lata i nie widzę aby NE jej odstawał wręcz przeciwnie uważam, że działa lepiej od AM :mrgreen: :mrgreen:

Osobiście polecam ;-)
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
malony
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2011
Posty: 20
Wysłany: 2012-02-23, 07:17   

A czy ktos mial przypadek ze naviexpert zawieszal sie po okolo godzinie pracy? nie widzial GPS i za nic nie chcial zobaxcz
tylko calkowity restart telefonu pomagal
pozdr
 
 
perun 
Waypoint
HTC HD2 LEO


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 168
Wysłany: 2012-02-24, 08:27   

Jeśli używasz NE to z definicji musisz mieć licencję, więc najlepiej zgłoś to do nich oficjalnie.
Możesz również zapytać na ich firmowym forum - tu raczej nie ma wielu entuzjastów tej nawigacji.

Ale rada: jakkolwiek będziesz zgłaszał, podaj im jaki masz telefon i którą wersję aplikacji.
_________________

Yanosik albo mandat - wybór należy do Ciebie.
 
 
malony
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2011
Posty: 20
Wysłany: 2012-02-24, 08:33   

Dzieki wielkie
chyba tak bede musial zrobic
ofc licencje mam na rok na Polske

[ Dodano: 2012-02-24, 08:35 ]
Ciekawe tez czemu jest tu tak malo popularna
mam larka z automapa i uzywam na zmiane ale naviexpert nie jest wcale zly
pozdr
 
 
perun 
Waypoint
HTC HD2 LEO


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 168
Wysłany: 2012-02-24, 09:02   

W chwili obecnej NE moim zdaniem jest chyba optymalnym ( cena/jakość) wyborem na telefony z androidem dla kogoś kto jeździ tylko po Polsce.

Zobaczymy jak to będzię po wydaniu AM Final na ten system, bo jak na razie nie działa u połowy ludzi. :-P

Mnie najbardziej w NE rajcuje Traffik - mapy trochę mniej ;-)

A czemu NE nie jest tu zbyt popularny ? Może dlatego, że mają własne firmowe forum, które "przechwytuje" większość zainteresowanych ?
Po drugie: dla NE kiedyś podstawą była Java - z WM bywały problemy.

A to forum do niedawne kręciło się praktycznie wyłącznie wokół Windows CE / Mobile.

edit:
@malony

na jakim telefonie używasz NE - może powodem zawieszania się jest po prostu zamulenie RAM-u ? I zrób restart telefonu tuż przed rozpoczęciem nawigacji - może nie trzeba będzie w trakcie.
_________________

Yanosik albo mandat - wybór należy do Ciebie.
 
 
malony
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2011
Posty: 20
Wysłany: 2012-02-29, 08:14   

Hej w niedziele powtorzylo mi sie zawieszenie
tzn tak telefon wildfire S
i w srodku wroclawia przestaje widziec satelity brak polaczenia z gps
przedostatnio tez we wroclawiu oslepl i dopiero restart telefonu pomog wiec albo telefon winny albo wroclaw albo cos z naviexpertem
pozdr
 
 
perun 
Waypoint
HTC HD2 LEO


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 168
Wysłany: 2012-03-02, 11:19   

Może nie jest to wina samego telefonu ale jego ROM-u ?

Nie mam jakiegoś specjalnie długiego doświadczenia z androidem ale zauważyłem spore różnice w działaniu właśnie GPS na kilku przetestowanych ROM-ach.
ROM brandowany jakieś sieci wcale nie gwarantuje poprawnej pracy, może automatycznie uruchamiać w tle w cholerę procesów, które żrą RAM i powodują konflikt z aplikacjami na których nam zależy.

A zgłaszałeś to do supportu NE ? Podaj dane telefonu i oprogramowania - niech Ci pomogą, w końcu im za to płacisz.
_________________

Yanosik albo mandat - wybór należy do Ciebie.
 
 
malony
Waypoint


Dołączył: 18 Lis 2011
Posty: 20
Wysłany: 2012-03-02, 11:41   

Hm mozliwe ze wina softu..bo raz jak odpalilem automape beta to tez nie widziala GPS a drugim razem tylko naviexpert nie widzial gps a automapa widziala..i co dziwne tylko w centrum Wrocka:)
no nic moze masz racje pojde na forum Naviexperta napisze i zobacze co powiedza
 
 
perun 
Waypoint
HTC HD2 LEO


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 168
Wysłany: 2012-05-10, 12:07   Beta wersji 8

Od wczoraj dostępna jest w lokalizacji:

http://getne.pl/beta-ota/

beta najnowszej wersji NE.

Po zmianie dostawcy mapy pojawił się APR, "zadroidyzowano" menu i obsługę oraz co mnie najbardziej kręci to wreszcie wprowadzono analogiczny z yanosikiem (czy Waze) system on-line zgłaszania i powiadamiania utrudnień na drogach:

wypadek
niebezpieczne miejsce
fotoradar
kontrola drogowa
inspekcja drogowa

A ponieważ wg. wszelkich znaków na niebie i ziemi aktywnych użytkowników NE jest znacznie więcej niż Y to i skuteczność tego systemu po okresie rozruchu będzie dużo większa - notabene Yanosik obecnie wie tak mniej-więcej o 80-90 % suszarek czy wypadków.

Zachęcam więc do testowania i ... zgłaszania "wypisywaczy mandatów" :-P
_________________

Yanosik albo mandat - wybór należy do Ciebie.
 
 
perun 
Waypoint
HTC HD2 LEO


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 168
Wysłany: 2012-06-11, 13:49   

Moim zdaniem o wiele lepszą alternatywą wobec NE dla osób nie bojących się transferu GPRS - a jest ich co raz więcej - jest targeo.mobi, będące uproszczoną ale o dostatecznej ilości funkcjonalności AutoMapą on-line.

Największa przewaga to oczywiście najlepsza mapa Polski znana z AM bo to co jest od paru tygodni w NE to kpina a nie mapa.
Drugą niebagatelną jest cena, wynosząca: 0,00 PLN.
Do tego mamy traffic sensowniejszy niż w NE bo nie widzi co dzień (raczej co noc) o 23-ciej korków w tym samym miejscu ;-)
Targeo nie ma wielu funkcji i mozliwosci konfiguracji znanych z windowsowej AM ale np. można wybierać informacje do wyświetlania w pilocie nawigacji co jest po za zasięgiem NE.
Jedną z rzeczy, której nie ma targeo a ma NE jest wyszukiwanie i dodawanie POI do trasy - wybór kategorii do wyświetlania natomiast jest.
Ale co z tego, że NE ma obsługę POI skoro ich wiarygodność jest problematyczna: generalnie są przesunięte o kilkaset metrów (w ruchu miejskim robi to spory problem) a zdarzają się błędy rzędu kilku km w lokalizacji takich drobiazgów jak hipermarkety, zresztą niektórych w ogóle nie ma.
Więc i w NE i w targeo trzeba sprawdzić adres w przeglądarce. :-P

Targeo.mobi w ostatnich wersjach można użytkować na javowcu lub na andoidowcu, w tym drugim przypadku warto jednocześnie uruchamiać w tle Yanosika by mieć co raz skuteczniejszy system powiadomień o wypisywaczach mandatów, w mojej ocenie tak z 90% suszarek i wypadków jest w systemie - i co raz trudniej o punkty :-/
_________________

Yanosik albo mandat - wybór należy do Ciebie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2016-06-14, 11:36   

Czy warto korzystać z NE, czy (za te same pieniądze) kupić AutoMapę + AutoRadar ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MaxEd
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2016
Posty: 146
Wysłany: 2016-06-15, 15:31   

Wypróbuj sam, pierwszy tydzień (na każdym nowym telefonie) jest darmowy.
Mi osobiście NE nie leży, próbowałem parę razy się przestawić i zawsze było coś nie tak.
No i jak dla mnie za dużo gada, nawet po ograniczeniu komunikatów do minimum
mam wrażenie że jadaczka mu się nie zamyka.
Rysiek ponoć jest lepszy od AR, ale i tak obu sporo brakuje do Yanosika.

[ Dodano: 2016-07-05, 19:56 ]

Cóż, wygląda na to że na tym forum nikt więcej z NE nie korzysta.
Poniekąd trudno się dziwić skoro nie da się go scrackować.
Gdybyś jednak chcial spróbować na dłużej, legalnie i (prawie) za darmo
(za cenę gazety), to niedawno pojawiła się taka mozliwość:
http://www.komputerswiat....na-wakacje.aspx
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9