Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:39
Garmin Mobile XT dla Symbiana
Autor Wiadomość
stotas
azymut


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-12, 16:10   GARMIN MOBILE XT 5.00.10 (PL 2008.2) na Nokia symbiana v3

Poniżej "wszystko w jednym" dla początkujacych
Garmin wersja 5.00.10 wraz z najnowszą mapą Polski ( GPMapa 2008.2 ) ID mapy 1324

Instalacja:
1. Pobieramy
2. Po wypakowaniu folder Garmin przenosimy w całości na kartę
W tym folderze jest mapa Polski( GPMapa 2008.2) i potrzebne pliki .unl wraz z instalką
3. Instalujemy plik GarminMobileXT.sis
4. Następnie właczamy Garmina , wybieramy Narzędzia - Ustawienia - Informacje i szukamy numeru ID urządzenia (identyfikatora)
5. Włączamy Keygen.exe
-w pierwsze okienko wpisujemy numer ID (identyfikator) urządzenia i klikamy Generate
-poniżej wybieramy Map Product i szukamy <custom mapset> klikamy i wpisujemy ID mapy czyli 1324 i klikamy Generate
6. W przeniesionym na kartę folderze Garmin otwieramy pliki .unl następnie wygenerowane z Keygen.exe kody kopiujemy i wklejamy odpowiednio:
Your GMXT device unlock kode do pliku sw.unl
Your map unlock code do GMAPSUPP.UNL

Po tych wszystkich operacjach można zrobić restart naszego telefonu , włączamy Garmina i jedziemy

Wprowadzone zmiany w wersji 5.00.10:

Kompatybilny z Samsung INNOV8 (i8510).
Zmieniono domyślny kolor ikony pajazdu na niebieski
Poprawiono błąd zamykania aplikacji podczas wytyczania nowej trasy
Poprawiono wyświetlanie wartości prędkośći dopuszczalnej na niektórych drogach.
Poprawiono lokalne wyszukiwanie
Poprawiono wyswietlanie mapy w Nokii E90
DZIALA NA NOKII E51
 
 
woresa
azymut


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-15, 06:32   Jak uruchomic wbudowany gps na nokia e66

Witam,
tak jak w temacie. Kupiłam nokie, zainstalowalam jakies mapy typu garmin i woła mi o odbiornik gps. Problem w tym ze nie da wybrac sie wbudowanego odbiornika nigdzie. Nawet Mapy Nokii tez nei wykrywaja takowego odbiornika. Pomozcie
 
 
Arto 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 97
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-06-15, 20:50   

Miałem na Mancie ten sam problem.
Podmień bibliotekę w katalogu: Garmin --> Apps --> WM
U mnie pomogło ;-)
Plik w załączniku

QueBlueCom.rar
Pobierz Plik ściągnięto 144 raz(y) 6,99 KB

_________________
Gość pazdrawiam - Arto

 
 
ryba303
azymut


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-06, 11:56   Noika 6210 problem z Garminem

Siemka

Zainstalowałem sobie Garmina 5.00.40 wszytko robiłem według instrukcji. Zainstalować się udało ale pojawia sie mały problem.
Gdy uruchamiam Gramina i chcę wyszukać urządzenia GPS mam do wyboru dwie opcje

1 Bluetooth GPS tu niestety się nie udaje, nie znajduje

2 Użyj podłączonego/wbudowanego GPS

Tu niby się udaje, ale gdy wybieram to drugie wyskakuje mi komunikat
"Do określenia położenia potrzebne jest połączenie sieciowe..." Po zatwierdzeniu mam do wyboru

-Internet
-MMS
-PPT
-VIDEO
-WAP

Z netem łączyć sie za bardzo nie chce. Gdy to anuluje i włączę to mimo że nic nie wybrałem to mam 1 kreske zasięgu i jeśli chce zobaczyć mapę to wyświetla mi 'no map' i szuka satelitów co trwa wieczność i niestety bez rezultatów :/

pomysłów na dalsze rozwiązanie brak :(
 
 
krzynioczarny
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2009-08-04, 19:52   

Kolego nokia E66 to symbian :idea:
Trzeba najpierw złamać symbiana ,potem instalujesz co chcesz z navigacji ,
Manta to chyba windows ce ,to inna kategoria zabawy GPS.
Kolego! znajć navi na symbiana np. garmin. :lol:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-04, 20:40   

Musisz miec wersje ktora obsluguje wbudowane gpsy, trzeba specjalnie takiej poszukac. Jest na pewno bo na 5800 działa :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lorak
azymut


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-10-14, 22:09   problem z modulem... garmin + nokia

witam!
na poczatku pragne zaznaczyc, ze przyczytalem wzdluz i w szerz tematy o garminie a dalej mam problem... wiec prosze, bez zbednych komentarzy, o szybka i skuteczna pomoc;)

mam e51 + jakis tani modul z alledrogo... zainstalowalem w nim garmina mobie xt (wersja 5.00.20s60.9 , zrobilem pliki sw.unl i gmapprom.unl) i tak zadowolony smigalem przez 1,5 roku...

teraz mam jeszcze n73, dokupilem do niego modul navibe i karte 2gb (niestety n73 nie obsluguje sdhc ktora mam w e51), nastepnie skopiowalem dane z karty z e51 do karty do n73... garmin w n73 dziala ale niestety nie wykrywa modulu... sprawdzilem czy n73 jako telefon wykrywa modul- wykrywa , sprawdzilem czy modul dziala z e51- dziala... pomyslalem ze moze chodzi o inne id urzadzenia jako ze garmin jest na innej karcie (garmin na 4gb sdhc z e51 po wlozeniu do innej e51 dzialal bez jakichkolwiek zmian)...
spisalem to id: 551045819, wrzucilem do cracka (nie wiem czy dobrego) , wyplulo mi kod.. zmodyfikowalem plik sw.unl... i dalej nie dziala a ja nie mam juz pomyslu....

prosze o pomoc... jaki kod powinienem wpisac w sw.unl ??
moze chodzi o cos innego>?
z gory dziekuje i pozdrawiam!
lorak
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-15, 07:11   

Wgraj całego garmina od nowa (a nie z innego telefonu). Mi na n73 lata bez problemu. Ja mam wersje 5.00.50 z ipmart-forum.pl
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-15, 19:51   

Wygeneruj kody od początku, skopiuj, albo zainstaluj (co będzie lepsze) na kartę SD program Garmin bez map, jedynie mapę bazową / plik gmapbmap.img i możesz skopiować pliki SW.UNL i gmapsup.UNL, w późniejszym czasie edytujesz i wpiszesz nowe kody.

1. Włóż kartę do urządzenia (n73) i uruchom program Garmin, w menu odnajdź opcję Informacje i zapisz Card ID (ID karty SD), zamknij program i przełóż kartę do czytnika w komputerze.

2. Uruchom Keygen-a i spisany ID karty wpisz w pierwsze pole - Unit ID, poniżej z listy wybierz Garmin Mobile XT i niżej kliknij na Generate, zapisz wygenerowany klucz.

3. Następnie poniżej z rozwijanej listy wybierz custom map set i w wyświetlonym okienku wpisz ID posiadanej mapy, następnie niżej kliknij na Generate, zapisz wygenerowany klucz.

4. Plik o nazwie SW.UNL otworzyć za pomocą notatnika i wkleić do niego wygenerowany klucz - Card ID (ID karty SD).

5. Plik o nazwie gmapsupp.UNL otworzyć za pomocą notatnika i wkleić do niego wygenerowany klucz do mapy (map unlock code).

6. Oba pliki mają być w katalogu głównym Garmin.

7. Uruchom instalacyjną wersję Mapy / MapSource (setup_PLK.msi), mapa zainstaluje się samoczynnie w MapSource, jednak będzie niedostępna (zablokowana) i na razie program MapSource nie uruchamiać.

8. Na komputerze, Start -> Wszystkie Programy -> Garmin kliknąć na ostatni od dołu program UnlockWizard, kliknąć Dalej -> Dalej -> Dalej -> w pierwszym od góry polu wpisać klucz odblokowujący mapę (ten sam co w pliku gmapsupp.unl) i klik Dalej -> zaznacz opcję No, i will register later i klik na Dalej, w wyświetlonym okienku klik na Tak -> zaznacz No, I am done -> Zakończ.

9. Teraz możesz otworzyć program MapSource, u góry z rozwijanej listy wybierasz mapę którą wcześniej zainstalowałeś (pkt 7), wybierasz narzędzie (ikona) Map Tool i zaznaczasz obszar mapy który chcesz mieć, można oczywiście zaznaczyć całą mapę, nastepnie wybierasz ikonę Wyślij do urządzenia lub z menu u góry Prześlij-> Wyślij do urządzenia.

Po takiej instalacji powinno Ci to ruszyć.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
marek_ziomek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-11-07, 17:35   

W 6210Navi musisz zmienić w ustawieniach telefonu i tam gdzieś są ustawienia dotyczące modułu GPS, musisz tam zaznaczyć tylko (Use/użyj)Integrated GPS/Wbudowanego GPS a resztę odznaczyć
_________________
GoClever 5065BT=super nawigacja
 
 
 
manekinn
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 24
Wysłany: 2009-12-18, 11:33   Nokia 6220 Clasic

Witam zainstalowalem juz do tel Garmin Mobile XT v 5.00.60 , ale chcialem sie zapytac cz moge dodac do telefonu mape Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT (Mapa Europy) to ta sama jak w naiwgacji i jest odblokowana oraz zapisna w pliku gmapsupp.img .
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-18, 17:48   

Tak dokładnie gmapsupp.img i jesli jest odblokowana to możesz dodać.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
kisand
Waypoint


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 118
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-12-18, 18:12   

Kolego mam właśnie taki sam telefonik i chciałbym wgrać do niego tego Garmina .
Można by jakoś łopatologicznie wytłumaczyć i skąd ściagnąć tego Garmina .Jak to zainstalować ,bo ja tylko AutoMapa i nic więcej . :oops:

Wielka prośba o pomoc .
_________________
Goclever 5060 & AM 5.1.1 ~6.24 ,LG Spiryt aAM 4.5.0
 
 
 
xrobcio
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 26
Wysłany: 2009-12-29, 00:37   Garmin, jaka mape wybrac?

Witam,
Chce zainstalowac Garmina na noki N82. Wiem ze sa rozne rodzaje map. Interesuje mnie tylko Polska, i tylko trasy samochodowe.
Ktora bedzie "widziala" jak najwiecej ulic? Pracuje w transporcie drogowym dlatego potrzebuje takiej mapki ktora nie musi ladnie prowadzic, ale wazne zeby widziala jak najwiecej ulic:)
 
 
duke_forever 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 35
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 155
Wysłany: 2009-12-29, 08:22   

Garmin Mobile XT

mapy: http://chomikuj.pl/xwertyx/Nawigacja

hasło: nawigacja

program http://forum.symbianos.pl...771414af7122793

jesli pomogłem, kliknij pomógł, thx i pozdro.
_________________
Jeśli pomogłem, kliknij na Pomógł



 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 14