Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2019-08-30, 20:54
POI TOMTOM
Autor Wiadomość
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-01-28, 14:10   

Zawsze stad:
http://www.ipmart-forum.c...918&postcount=1
Są w załączniku, częsta aktualizacja.
 
 
jozef01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2009
Posty: 14
Wysłany: 2010-06-18, 07:52   Brak wszystkich dodanych POI

Mam taki problem, Po dodaniu kilkudziesięciu kategorii POI, TT widzi tylko 18 z nich, resztę wycina!
Czy jest jakaś szansa na zwiększenie ilości dostępnych POI użytkownika?
W mapach serii 835 nie stwierdziłem takich problemów.
Dzięki za odp.
Pozdrawiam
 
 
darekpawel
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 39
Wysłany: 2010-06-22, 09:55   POI dla TomTom; Grecja

POI dla TomTom





Kod:



http://rapidshare.com/files/289715544/tomtompois.rar


 
 
majka 
młodszy inspektor GPS


Dołączyła: 10 Maj 2010
Posty: 7
Skąd: Wlkp
  Wysłany: 2010-06-28, 18:41   Problem z POI do TomTom

Witam serdecznie,

Niebawem czeka mnie podróż i oczywiste że nie chcę mieć pamiątek w postaci zdjęć czy mandatów, w związku z tym mam kilka odnośnie POI do TomTom Western_and_Central_Europe_2GB_845_2666, proszę o wyczerpujące odpowiedzi nie łapię tego w lot :-)

1. widzę że w internecie są co najmniej dwa typy POI do TT (mam na myśli rozszerzenia)
- xxxTomTom.ov2, xxxTomTomOv2.ver (paczka POI zawierająca pliki z rozszerzeniem .ov2 oraz .ver)
- lub TomTom.ov2 (paczka z POI tylko z rozszerzeniem .ov2)
czym się to różni, jedne są oryginalne (które?) drugie jakie?, może jeszcze jakieś są?
2. jak jest z ikonami i voice do POI, czasem w paczce są ikony i voice (lecz zazwyczaj nie ma), czyżby w zależności od rodzaju POI mają zastosowanie lub nie ikony i voice?, czy może zawsze powinny być ? jeśli chcemy być powiadamiani dźwiękiem i miniaturowym obrazkiem jak to ma miejsce w AM
3. jak wgrywać i aktywować POI (nie łącząc z aktywacją mapy – mam już aktywną)
- niby robię według poradnika dagetto (uznanie dla autora) „Do folderu umiesc_plik_meta_z_map_tutaj wrzuć pliki z radarami i/lub cenami paliw, kliknij Aktywacja i wpisz swój numer ID. Po zakończeniu aktywacji (komunikat OK)…..” czyli wklejam skopiowane wcześniej wszystkie POI z rozszerzeniem *.ov2 oraz *.ver, oraz meta.txt (różne meta próbowałam), wklejam też plik Speedcam Countries.txt do wskazanego folderu następnie klikam na Aktywacja.bat i efekt jest taki (patrz załącznik poi.jpg), zaznaczam że numer urządzenia (DeviceUniqueID) wpisuję swój (poprawnie) oraz próbowałam z plikiem meta.txt z różnych źródeł z dnia 05-06-2010 włącznie i nic…
- przy okazji co to jest za plik Speedcam Countries.txt i czy musi być przy POI ?
- chyba też trafiłam gdzieś na POI które nie wymagają aktywacji, prawda?
4. może ktoś zna źródło aktualnych POI głównie interesują mnie drogowe PL i UE (fotoradary, suszarki itd.), oraz stacje LPG PL i UE
5. może jest nowsza wersja TT na Polske i Europe pod Windows CE 5.0, ta którą posiadam niestety jest nieco nieaktualna – sprawdzając po Wielkopolsce. (proszę o linka).
6. zakładając że wreszcie uporam się z wgraniem i ewentualną aktywacją Poi jak je najprościej ustawić w TT?

poi.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 91,72 KB

_________________
Pozdrawia Maja :-)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-07-02, 16:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2010-06-28, 19:07   

To co jest na zdjeciu to nie POI tylko radary od tomtoma(org.) Poi to punkty nieorginalne i nie trzeba ich patchowac. Wystarczy je wkleic do folderu mapy i ustalic odleglosc i dzwiek w "Ostrzegaj w poblizu UM" na urzadzeniu. Te pierwsze musisz spatchowac. U mnie na chomiku znajdziesz jedne i drugie na rok 2010, a w poradniku znajdziesz jak to zrobic by dzialalo.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
jurek72
Waypoint


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2010-06-28, 19:07   

http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=33770 ściągnij te radary i aktywuj tak jak mapę i po sprawie.Jest to oryginalny radars TomTom.Jest też tam opis jak ustawić.A najnowsza wersja to Western_and_Central_Europe_2GB_850.Tak że nie masz znowu takiej starej.

[ Dodano: 2010-06-28, 19:09 ]
Jak je już aktywujesz to wrzuć do folderu gdzie masz mapę.

[ Dodano: 2010-06-28, 19:13 ]
Albo z tej strony http://peb.pl/poi-do-tomt...-od-stif45.html Radary oryginalne
Tom Tom (22.06.2010)
_________________
jurek1972
 
 
majka 
młodszy inspektor GPS


Dołączyła: 10 Maj 2010
Posty: 7
Skąd: Wlkp
Wysłany: 2010-06-28, 19:55   

Panowie, czyli te co ja mam są oryginalne, rozumiem że do nich nie potrzeba ikonek czy voice? co do patchowania, użyłam TomTom Asperin który patchuje tylko mape, więc proszę o dalsze wskazówki czym i jak patchować oryginalne. Co zawiera ta paczka Oryginalny Radars TomTom EU 22-06-2010 Aktualizacja.rar tylko fotoradary?. Rozumie że poza oryginalnymi mogę sobię dodać nieoryginalne POI do których potrzebne są ikonki i voice? i oczywiście odpowiednio ustawić.
_________________
Pozdrawia Maja :-)
 
 
jurek72
Waypoint


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2010-06-28, 20:42   

Czytaj przecież Ci podałem co trzeba zrobić Radary oryginalne Tom Tom (22.06.2010) UWAGA:Radary oryginalne musimy spatchować tak jak mape.

[ Dodano: 2010-06-28, 20:50 ]
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819 tu masz wszystko w tym temacie.
_________________
jurek1972
 
 
eloelotom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-10-05, 21:02   Poi do map 845 pod ce

witam:) Jak w temacie. Które mapy Western and Central Europe pod win Ce mają wgrane punkty poi?
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 994
Wysłany: 2010-10-05, 21:27   

Wszystkie mapy mają punkty POI,jest to plik "poi.dat" obecny w każdej mapie.Jeżeli chcesz inne kategorie POI,musisz je pobrać z netu i wgrać do katalogu mapy.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
eloelotom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-10-05, 21:37   

Może źle się wyraziłem miałem na myśli użyteczne miejsca. Ok ten plik jest w mapie 845 2666 dla mapy centralne i wschodniej europy ale w mapie Western_and_Central_Europe_2GB_845_2666 niestety nie ma tej opcji:((( to może da się dograć ten plik aby to funkcjonowało?
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 994
Wysłany: 2010-10-06, 10:25   

Jak wyżej napisałem plik "poi.dat" jest w każdej wersji mapy.U Ciebie nie ma w mapie Western_and_Central_Europe_2GB_845_2666 bo ktoś go wykasował,by mapa zmieściła się na pamięć 2 GB.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
invert
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 34
Wysłany: 2016-12-28, 17:46   POI TOMTOM

poszukuje tego co w temacie, ma ktos?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-03-01, 07:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2016-12-28, 18:11   

http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=138
_________________

 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 994
Wysłany: 2016-12-28, 18:50   

>>TU<< są POI radary.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 14