Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-04-25, 19:31
POI TOMTOM
Autor Wiadomość
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-08-07, 21:04   Punkty POI tomtom na EU

witam mam mapke Western and Central Europe 830 2306 i jade do Blugari i czy moge wgrac takie poje zeby mi sie pokazywaly przez cala droge z Polski do Blugari....prosze o link i pomoc
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-08-08, 07:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sienolot
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-07, 21:49   Re: poje tomtom na EU

jacula6 napisał/a:
witam mam mapke Western and Central Europe 830 2306 i jade do Blugari i czy moge wgrac takie poje zeby mi sie pokazywaly przez cala droge z Polski do Blugari....prosze o link i pomoc


www.poiplaza.com (radary np tutaj: http://poiplaza.com/index...=ds&lsts=_LSTS_

radary (nie wiem jak się sprawdzają za granica) poi4am.prv.pl
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-08-07, 21:55   

czy do kazdego panstwa musze wgrywac osobno te radary...do mapki europy...
 
 
sienolot
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-07, 21:59   

jacula6 napisał/a:
czy do kazdego panstwa musze wgrywac osobno te radary...do mapki europy...


Nie rozumiem :?:

Ściągasz po prostu co Cie interesuje i po problemie.

na poi4am masz fotoradary dla EU.
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-08-07, 22:03   

jade do Blugari i jade poprzez tez inne panstwa .....np Rumunie i inne panstwa czy musze tez wgrac osobne poje do Rumuni .... :?:

czy dobrze mysle ...musze do kazdego panstwa znalezc radary i wgrac..
 
 
sienolot
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-08, 09:14   

jacula6 napisał/a:
jade do Blugari i jade poprzez tez inne panstwa .....np Rumunie i inne panstwa czy musze tez wgrac osobne poje do Rumuni .... :?:

czy dobrze mysle ...musze do kazdego panstwa znalezc radary i wgrac..



TAK, chyba, ze zbiorówka z poi4am zawiera również Rumunię, musisz to sprawdzić.
 
 
P405 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 101
Wysłany: 2009-08-08, 09:21   

Dokładnie tak ściągasz z poiplaza radry na na kraje przez które pojedziesz i wklejasz do mapy, ustawiasz ostrzeganie i już wszystko. W Bułgari uważaj na policje, bo na radarze mają prędkość kogoś innego, a Ty i tak płacisz do rączki. Więc przed miejscami gdzie mogą być zalecam jechać dużo wolniej.
 
 
 
sienolot
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-08, 15:59   Re: Punkty POI tomtom na EU

W paczce z: http://poi4am.prv.pl/ (Fotoradary z prędkościami EU i PL), masz całą Europę, sprawdziłem.

Jest m.in Rumunia, Bułgaria itd.
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-08-08, 21:12   Re: Punkty POI tomtom na EU

sienolot napisał/a:
W paczce z: http://poi4am.prv.pl/ (Fotoradary z prędkościami EU i PL), masz całą Europę, sprawdziłem.

Jest m.in Rumunia, Bułgaria itd.

ktore to dokladniej ..prosze podaj blizej ....i mam pytanko czy to mnie bedzie powiadamiac glosowo jak a
w Automapie...
 
 
sienolot
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-08, 21:37   Re: Punkty POI tomtom na EU

jacula6 napisał/a:
czy to mnie bedzie powiadamiac glosowo jak a w Automapie...

poi4am
Tak będziesz mia powiadomienia głosowe.
byc może musisz ustawić sobie to w opcjach.

JAK JUŻ WSZYSTKO ZROBISZ, TO WŁĄCZ SOBIE SYMULACJĘ TRASY (NIE SZYBCIEJ NIŻ 200%) I BĘDZIESZ WIEDZIAŁ, CZY MASZ POWIADOMIENIE GŁOSOWE ;-) .
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-24, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-08-09, 08:29   

pobralem to ,ale widze tez na tej stronie sa tez do pobranie pliki takie jak.....FOTORADAR VOICE ...,czy tez FOTORADAR ICONS ..ale jak piszesz ja juz tego nie musze pobrac......TAK

2pytanko jak w tomtom moge zrobic ta symulacje trasy.. :lol:
 
 
sienolot
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-09, 22:06   

jacula6 napisał/a:
jak w tomtom moge zrobic ta symulacje trasy.. :lol:
Pobierz, będziesz miał indywidualny dźwięk do każdej prędkości, oraz stosowne ikony.
zaplanuj jakaś trasę z punktu A-B później klikasz SZCZEGÓŁY i wybierasz włącz prezentacje trasy.[/b]
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-24, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-08-10, 20:30   

czyli do tego mam pobrac te voicec i ikons ....i wrzucic tam do mapki...
 
 
sienolot
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-10, 21:49   

jacula6 napisał/a:
czyli do tego mam pobrac te voicec i ikons ....i wrzucic tam do mapki...


Tak jest ;-)
 
 
Szprytny 
Waypoint


Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-08-27, 20:56   

Mam pytanko czy paczke z fotoradarami ze stronki poi4am.prv.pl na TomTomie XL tez instaluje sie po prostu poprzez skopiowanie plikow do katalogu z mapą??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13