My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Active 6 LMU programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Jacoo_m
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 17
Wysłany: 2014-12-09, 11:29   Becker Active 6 LMU programy nawigacyjne

Witam
Posiadam nawiagaję Becker Active 6 CE LMU, chciałbym na to urządzenie wgrać program iGO Primo. Po uruchomieniu urządzenia od razu startuje oryginalne oprogramowanie, czy można to jakoś zmienić ?
W katalogach urządzenia znajduje się plik Autorun.inf a w nim wpis
Kod:

[autorun]
action=Becker
open=ContentManager\ContentManagerStarter.exe
icon=ContentManager\ContentManagerStarter.exe,0
label=Becker

Jest również folder NNGStart z plikami:
Kod:

MSVCR80.DLL
NNGStart.cfg
NNGStart.exe

Podmiana pliku
NNGStart.exe i dogranie pliku RunINI.ini
Kod:

[RUN]
app1= "\Storage Card\PMB\SystemInformation.exe"

nieczego nie zmieniła. Nadal startuje oryginalne oprogramowanie.
Generalnie potrzebuję wgrać program który będzie miał ustawienia pod ciężarówki. Nie wiem czy np. wgranie oprogramowania z innego Beckera np. z Z302 rozwiąże mój problem ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-08-07, 09:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9481
Wysłany: 2014-12-09, 11:59   

Kopia programu z innego Beckera nie zadziała - brak licencji

Po prostu zastąp stary nowym - zachowując nazwy folderu i pliku exe (oczywiście, stary skopiuj na PC). Zobacz jak to jest na Active 5 (sądząc po nazwie, największa róznica będzie w rozmiarze wyświetlacza)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Jacoo_m
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 17
Wysłany: 2014-12-09, 12:27   

Też tak myślę, że to tylko kwestia rozmiaru wyświetlacza. Spróbuję tak jak napisałeś. Ale jest jeszcze mały problem urządzenie ma ok 4 GB pamięci, Moje obecne iGo Primo zamuje właśnie 4 GB a nie chcial bym rezygnować z map. Czy jak wyczyszczę Flash nawigacji a iGo wgram na kartę z zachowaniem katalogów to wszystko będzie działać ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2014-12-09, 13:48   

Sam program zajmie ze 100MB, a mapy mogą być na SD
_________________

 
 
Jacoo_m
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 17
Wysłany: 2014-12-09, 17:54   

Cytat:
Sam program zajmie ze 100MB, a mapy mogą być na SD


Jeżeli umieszczę program we Flash-u a mapy na SD to czy trzeba zrobić jakiś wpis w SYS żeby iGo widziało mapy na SD ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2014-12-09, 19:17   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5014
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5003
Wysłany: 2014-12-09, 20:43   

albo ciut łatwiej :mrgreen:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41906

p.S. ciekawe , kto przykleił ten temat ? :-P
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bejbas
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 14
Wysłany: 2015-08-07, 08:28   Becker Active 6 LMU automapa

Witam wszystkich!
Chce kupić nawigację Beckera taka jaka jest w temacie. Tylko że chciałbym zeby ta nawigacja współpracowała z automapą. Jak zainstaluję np. Mapę europy na kartę sd i podczas instalacji zaznaczę opcję ze ma być autostart z danego modelu nawigacji to jest szansa ze automapa ruszy na tej nawigacji?

Wielkie dzięki za pomoc!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2015-08-07, 09:25   

Bejbas napisał/a:
Jak zainstaluję np. Mapę europy na kartę sd
To nic sie nie stanie - bo będzie Ci brakowało programu nawigacyjnego (różnica miedzy mapą a programem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 )

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - patrz p.3 regulaminu
_________________

 
 
Bejbas
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 14
Wysłany: 2015-08-07, 12:16   

A co musiałbym zrobić zeby automapa się włączyła? Czy w ogóle temat bardzo skomplikowany?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2015-08-07, 13:01   

Albo zaznaczyć autostart, albo podstawić za plik exe od fabrycznego programu nawigacyjnego plik automapa eu.exe
_________________

 
 
szydlos
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 69
Wysłany: 2016-08-29, 16:00   

Cześć.
Mam aktualnie becker active 6 lmu transit. Mam przedwojenne mapy, które wgl. nie pokrywają się z tym co jest teraz. Chciałbym wgrać do niej Igo, aczkolwiek nie mogę znaleźć żadnego sensownego rozwiązania jeśli chodzi o jakiś panel bądź podmianę jakiegoś pliku żeby zamiast beckerowskiej mapy uruchamiało się Igo.

Automapa ma już dodatek, gdzie przy uruchamianiu pojawia się logo Becker i na dole do wyboru dwie ikonki : Automapa EU oraz Becker.
Myślę żeby zmienić scięzkę do automapy i przekierować ją na igo, zmienić ikonkę oraz podpis "Automapa". Co o tym myślicie ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2016-08-29, 19:06   

szydlos napisał/a:
zmienić scięzkę do automapy i przekierować ją na igo, zmienić ikonkę
To pierwsze będzie łatwe. Albo zmiana wpisu, albo zmiana nazwy w IGO - ale zmiana ikony może być trudna, o ile pamietam, to nie jest czysty plik graficzny

P.S. Przeniosłem z wątku o 5 LMU
_________________

 
 
szydlos
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 69
Wysłany: 2016-08-31, 17:05   

jacekp1313 napisał/a:
szydlos napisał/a:
zmienić scięzkę do automapy i przekierować ją na igo, zmienić ikonkę
To pierwsze będzie łatwe. Albo zmiana wpisu, albo zmiana nazwy w IGO - ale zmiana ikony może być trudna, o ile pamietam, to nie jest czysty plik graficzny

P.S. Przeniosłem z wątku o 5 LMU


Napiszę tak dla innych jak sobie z tym poradziłem.
Wgrałem na SD Am z dodatkiem do tego beckera. Becker odpalił ładnie ekran startowy z dwoma ikonkami (Automapa oraz Becker). Następnie usunąłem folder automapy wrzuciłem igo, pozmieniałem ścieżki w pliku startowym. Wystartowało elegancko.
Na koniec zostało zmiana ikonki oraz podpisanie jej jako iGO. Był plik graficzny, więc wkleiłem w miejsce ikonki AM ikonkę iGO i łopatologicznie w Paint'cie wstawiłem pod ikonką nazwę i śmiga aż miło.

Pozdrawiam.
 
 
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 82
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-25, 13:14   

A ja w moim Beckerze active 5 po zainstalowaniu AM na karcie SD z dodatkiem "becker" miałem specjalne menu wyboru: AM czy NaviBecker. Przerobiłem pliki tego menu i mam teraz 4 ikonki i 4 programy nawigacyjne: AM, iGo8, OziExplorerCE i NaviBecker. :)
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

Becker Active 5 (iGO8.3.5EU, AM6.21EU, OziExpl2.31)
Samsung Galaxy S7 duos (AM4.0.1EU, OziExpl1.15)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12