Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:03
NavRoad 470 Enovo i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
hacker22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-12-18, 01:43   

Poniżej rozwiązanie, też ostatnio działałem na moim ślicznym Enovo

Na karcie pamięci w głównym folderze trzeba zrobić skrót do aplikacji, o nazwie navroadmaps.

- uruchomić eksplorator plików na urządzeniu NavRoad
- wejść na kartę do folderu, gdzie jest program AutoMapa (AutoMapa EU)
- zaznaczyć plik programu (AutoMapa EU)
- wybrać menu „Edit” -> „Copy”
- przejść do głównego folderu karty
- wybrać menu „Edit” -> „Paste Shortcut”
- wybrać menu „File” -> “Rename” i zmienić nazwę na „navroadmaps”.

Powodzenia!

Dziekuje Bardzo działa w 100 %
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18583
Wysłany: 2010-12-18, 09:29   

Domyślam się, że w ten sam sposób można uruchomic każdy inny program?
Na przykład CeCommandera lub explorer.exe?
Mógłby ktoś sprawdzić?
_________________

 
 
wojtek1972 
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 65
Skąd: KRAKÓW
Wysłany: 2011-03-14, 21:07   NavRoad 470 Enovo i inne programy nawigacyjne

Witam wszystkich.
Dla celów edukacyjnych zainstalowałem na karcie micro SD iGo Primo.Co zrobić żeby iGo Primo startowało po naciśnięciu tego górnego dużego przycisku "GPS" z menu NavRoada .Dodam że jak na razie wszystko pięknie działa tylko męczy mnie wchodzenie za każdym razem przez WinCE 6 żeby "odpalić" nawigacje.

Za wszelką pomoc będe bardzo wdzięczny.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-23, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-15, 15:55   

hacker22 napisał/a:
Poniżej rozwiązanie, też ostatnio działałem na moim ślicznym Enovo

Na karcie pamięci w głównym folderze trzeba zrobić skrót do aplikacji, o nazwie navroadmaps.

- uruchomić eksplorator plików na urządzeniu NavRoad
- wejść na kartę do folderu, gdzie jest program AutoMapa (AutoMapa EU)
- zaznaczyć plik programu (AutoMapa EU)
- wybrać menu „Edit” -> „Copy”
- przejść do głównego folderu karty
- wybrać menu „Edit” -> „Paste Shortcut”
- wybrać menu „File” -> “Rename” i zmienić nazwę na „navroadmaps”.

Powodzenia!

Dziekuje Bardzo działa w 100 %


Tu akurat jest przykład z AM , ale z tego co wiem można to zrobić z dowolnym programem nawigacyjnym.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
garizzz
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-03-19, 14:26   navroad 470 czy da sie tu zainstalowac garmina?

witam,
chcialbym prosic o informację czy da sie zainstalowac na navroad 470 np garmina lub inna mape... chcialbym je przetestowac przed wyjazdem na wakacje.

w tej chwili mam tylko automape 670
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-19, 14:30   

garizzz napisał/a:
da sie zainstalowac na navroad 470 np garmina lub inna mape...

Masz chyba na myśli inny program nawigacyjny :roll:
Masz odblokowane urządzenie lub zainstalowany jakiś panel (menu) :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-19, 14:32   

Tak czy siak Garmina raczej bym nie polecał - są wprawdzie do niego darmowe mapy UMP, ale sama aplikacja na PNA działa wręcz koszmarnie wolno. Jeśli chodzi o mapki terenowe, to warto używać Oziego, czy ewentualnie darmowej Russy (ale ona ma problemy z systemem CE 6.0).
 
 
 
garizzz
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-03-19, 14:37   

ale tu macie tempo-super :)

kupilem urzadzenie bez map.
jest odblokowane i na win ce 6.0

szukam takiego oprogramowania ktore doprowadzi mnie z polski do chorwacji....
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-19, 14:39   

Taką opcję możesz przetestować z dowolnym programem nawigacyjnym np. Igo8,Igo Primo,TomTom,MapaMap:
Cytat:
Na karcie pamięci w głównym folderze trzeba zrobić skrót do aplikacji, o nazwie navroadmaps.

- uruchomić eksplorator plików na urządzeniu NavRoad
- wejść na kartę do folderu, gdzie jest program np.Igo8
- zaznaczyć plik programu Igo8
- wybrać menu „Edit” -> „Copy”
- przejść do głównego folderu karty
- wybrać menu „Edit” -> „Paste Shortcut”
- wybrać menu „File” -> “Rename” i zmienić nazwę na „navroadmaps”.

Powodzenia!

Dziekuje Bardzo działa w 100 %


[ Dodano: 2011-03-19, 14:41 ]
garizzz napisał/a:
szukam takiego oprogramowania ktore doprowadzi mnie z polski do chorwacji....

Z czystym sumieniem polecam Igo8 lub Igo Primo :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-03-19, 17:20   

Dodam, że MapaMap to tylko na PL.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wojtek1972 
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 65
Skąd: KRAKÓW
Wysłany: 2011-03-19, 18:42   

Dzięki gustawox1 .
Działa i to nawet szybko.
Masz może "namiary" na jakieś fajne skórki tak żeby przy starcie był wybór pomiędzy AutoMapą i IGo ?

Z góry dzięki za pomoc.
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-19, 18:48   

wojtek1972 niestety pod ten konkretny sprzęt jeszcze chyba nikt nie zrobił takiego pulpitu(menu) jak sam chcesz się pobawić to czegoś konkretnego szukaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
garizzz
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 19
Wysłany: 2011-03-22, 18:17   

sluchajacie sciagnelem sobie mapy do igo (foldery maps i poi) ale jak wgralem je do reszty folderow/plikow od igo i uruchomilem nawigacje to nie zawidziala ich....

sciagam tez mapy do tom toma gdzie je wgrac??
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-22, 18:24   

garizzz napisał/a:
sciagam tez mapy do tom toma gdzie je wgrac??

Same mapy na nic się przydadzą. Potrzebny jest program TT. Poczytaj poradnik instalacji map TomTom na urządzenia PDA, PNA, PND który jest w dziale TT
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9535
Wysłany: 2011-03-23, 08:17   

I pamiętaj, że liczba z przodu musi odpowiadac ilości znaków w wierszu (razem z " ale bez liczby i #)
36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
albo
30#"\SDMMC\AutoMapa EU\WceAm.exe"

Włącz na kompie pokazywanie rozszerzeń plików - bo bez tego stworzysz plik NavRoadMaps.lnk.txt
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13