My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever Navio 705V Plus- problem z wyświetlaczem
Autor Wiadomość
kasper86
azymut


Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-16, 13:52   GoClever Navio 705V Plus- problem z wyświetlaczem

Witam,
Posiadam urządzenie Goclever 705V Plus.
Po włączeniu nawigacji nic nie wyświetla się na ekranie. Brak jakiegokolwiek ekranu startowego. Gdy dotykam ekranu to słyszę tylko dźwięk klikania. Nie ma też żadnej reakcji na przycisk reset - cały czas ten sam efekt. Nawigacja jest wykrywalna przez komputer poprzez mass storage gdzie znajduje się folder mobilenavigator. Proszę o jakieś wskazówki.

Dzięki,

kasper86
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-26, 12:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
flopyl 
azymut


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2013-05-01, 18:59   GoClever NAVIO 705 VPLUS - różne problemy

Witam to forum pomoglo mi niejednokrotnie i licze Panowie ze i tym razem pomozecie, ale do rzeczy kupilem na jednym z portali GoClever NAVIO 705 VPLUS miala byc w 100% sprawna a tu lipa navi wlacza sie ale niereaguje wogole ekran tj pulpit nieda sie nigdzie wejsc tj kliknac wogole nie odpowiada, reset nie pomogl, zalacza sie bez problemow ale dalej nie da sie nic zrobic, w czym problem ??? czy jest moze jaks blokada hold ekranu o ktorej niewiem???
co zrobic?? odeslanie ostatecznosc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-27, 07:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2013-05-01, 19:09   

flopyl napisał/a:
pulpit nieda sie nigdzie wejsc tj kliknac wogole nie odpowiada

Może nie odpowiednio skalibrowany ekran :-( był na ten temat wątek na forum, jak to nie pomoże to nie pozostanie Ci chyba nic innego jak odesłać sprzęt .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 179 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4504
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-01, 19:10   

flopyl
Na początek przeprowadź kalibrację ekranu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=365034#365034
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-05-02, 00:10   

Sprawdź czy przy uruchamianiu masz dźwięk jakby klikania na ekran. Raz moze kliknąć tuz przez pokazaniem sie menu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
flopyl 
azymut


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2013-05-02, 20:55   

Panowie lipa, niemoge polaczyc sie z kompem za pomoca windows mobile, mam win7 64bit w moj komputer widzi mi tylko jedna partycje z navi
przy włączaniu slychac pojedynczy dzwiek jakby klikniecia zanim pojawi sie jeszcze menu ale nie da sie zrobic
szkoda ze nie ma sposobu na odpalenie MyMobiler na win7 tj AS nie instaluje sie
ma ktos jakies pomysly czy navi do kosza-troche szkoda bo 7 cali
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 179 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4504
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-02, 21:00   

flopyl napisał/a:
niemoge polaczyc sie z kompem
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-05-02, 21:08   

Wiec tak, AS nie działa bo masz tryb dysku. A opisaną usterkę zgłoś na serwis GC, na ich stronie wypisz formularz i zrobią Ci to gwarancyjnie. Poprostu dotyk jest wciśnięty w jednym miejscu na stałe dlatego nie działa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
flopyl 
azymut


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2013-05-02, 21:26   

dasior591 napisał/a:
Wiec tak, AS nie działa bo masz tryb dysku. A opisaną usterkę zgłoś na serwis GC, na ich stronie wypisz formularz i zrobią Ci to gwarancyjnie. Poprostu dotyk jest wciśnięty w jednym miejscu na stałe dlatego nie działa.

masz racje bo teraz widze jak patrze pod swiatlo ze gdzie bym niekliknal to mieni-odciska sie dotyk mojego palca tylko w jednym miejscu tak jakby bylo wcisniete w tym jednym miejscu na stale.... ale jest to mozliwe w dotykowym ekranie??? czy jest na to patent zeby zrobi samemu bez serwisu???
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-05-02, 21:30   

Zawsze można spróbować ale stracisz gwarancje bo trzeba rozebrać urządzenie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
garfields
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 15
Wysłany: 2016-03-07, 12:33   Goclever navio 705v plus

Witam
Mam problem z nawigacja, a mianowicie po wlaczeniu IGO przez 10-15 min normalnie chodzi ale po tym czasie przechodzi w tryb uspienia. Po nacisnieciu przycisku power, jest wlaczona mapa Igo. Tak samo sie dzieje bez wlaczonej mapy, na menu.W ustawieniach podswietlania caly czas jest zaznaczona opcja "Zawsze wl". Prosze doradzic,gdzie szukac problemu
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9528
Wysłany: 2016-03-07, 12:37   

Wygaszacz włącza sie tylko w iGO, czy za każdym programie (np. CeCommanderze)?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
garfields
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 15
Wysłany: 2016-03-07, 12:44   

Na kazdym
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,98 sekundy. Zapytań do SQL: 12