My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Active 5 LMU plus - TMC problem
Autor Wiadomość
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Wysłany: 2016-08-25, 22:47   Becker Active 5 LMU plus - TMC problem

Witam,
Od dwóch dni sprawdzam i nie mam żadnych komunikatów TMC. Jeszcze tydzień temu miałem trasę i były. Wszystkie pliki i lic sa widoczne przez program. Przy uruchamianiu pojawia sie HQ TMC ready, a mimo to w ustawieniach brak łączności (kreski szare). częstotliwość fali 98.4.
Przewód zasilający (ładowarka) z anteną - nienaruszona.

Czy mozna jeszcze cos sprawdzić czy wysłać do serwisu zasilacz ?
Navi na gwarancji, ale zasilacz pewnie nie ?
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4618
Wysłany: 2016-08-26, 19:29   

Z TMC bywa tak, że stacje raz je nadają, a raz nie.
Podana "na sztywno" częstotliwość może być czestotliwoscią stacji ( nie wiem czy to u Cieie RMF czy inna stacja ) w jakiejś lokalizacji. Jesli jestes gdzie indziej częstotliwośc będie przeciez inna .

Nawiasem mowiąc - nie podniecaj się TMC przez radio.
Aktualnośc nadawanych tam komunikatów jest - mówiąc delikatnie - taka sobie. Nie raz zdarzalo sie info o zdarzeniu , które bylo dwa dni temu.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Wysłany: 2016-08-26, 23:05   

Masz racje sz.kol.no_taki,
online (np.na andku) zdecydowanie lepiej a przede wszystkim aktualność zdarzeń jest wiarygodniejsza.
Natomiast wyjazd za granice kończy sie na TMC radio, dlatego chciałem z ciekawości sie dowiedzieć czy sprzęt zaczyna szwankować czy to radiowe TMC jest jakie jest.
Miewałem codziennie jakiekolwiek ( w Polsce i nie tylko) komunikaty, jak tylko odpaliłem program.
Mam narzucone automatyczne wyszukiwanie fal, wiec w danym miejscu podałem te częstotliwość.
Nie wiem czy jest możliwość ręcznego wyszukiwania bo w ustawieniach nie mam takich opcji.
Znalazłem jakiś help na str.Becker, ale to stara wer.programu albo zupełnie inna.
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4618
Wysłany: 2016-08-27, 16:43   

Na Primo jest mozliwość wpisywania ręcznego częstotliwości ( i jeszce parę innych opcji ), ale nie mialem urządzenia Beckera, a Program Revo II jakim swojego czasu się posługiwałem nie obslugiwal modelu mojego odbiornika TMC, więc Ci nie pomogę :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Wysłany: 2016-08-28, 20:54   

Mimo to dzięki za informacje,

Zapytam kolegów Becker'owców:
Czy ktoś z szanownego grona użytkowników Becker Active 5 (lub pokrewnych) miewał ostatnio problemy z komunikatami TMC w Polsce?

[ Dodano: 2016-09-08, 23:17 ]
Po kilku dniach pojawiły się komunikaty, a po następnych paru dniach znów ich zabrakło. Tak, jak mówiłeś (no_taki) TMC radiowe raz wysyła komunikaty raz nie.
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 9