Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-01-24, 22:48
Jak odblokowac MyGuide 3218???
Autor Wiadomość
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-24, 00:46   Jak odblokowac MyGuide 3218???

Witam
Jak odblokowac MyGuide 3218 z TurboDog na pokladzie. Znaczy jak zrobic zeby zamiast orginalnego menu czyli trzech przyciskow: navigation, settings, multimedia, uruchamial sie WindowsExplorer. Czytalem o tym troche na forach i w wiekszosci wszyscy pisza o "addon.txt" na SD a tego pliku tam nie ma jast tylko plik "shell" -

\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

i jak wrzucic TomTom albo iGO zamiast tego TurboDog

Moze ktos wie

Dzieki :)
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-05-24, 05:07   

Pc_MSS napisał/a:
wszyscy pisza o "addon.txt" na SD a tego pliku tam nie ma jast tylko plik "shell" -

\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe


zamień MobileNavigator.exe na explorera pamiętaj o zrobieniu kopi
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-24, 13:49   

Nie wiem gdzie jest Explorer.exe Kiedy otwieram Mobile Device sa tam cztery dyski : Resident Flash- cztery pliki "gpspara" , Network- pusty , SDMMC- Mapy i cos takiego "/" po otwarciu - My Documents, Program Files, Temp, Windows i skrot do Control Panel. Windows Explorer znajuduje sie w folderze Programs i tez jest to skrot.

A i jeszcze jedno skoro Mobile Navigator uruchamia sie z SD

\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe to co wpisac pomiedzy \\ jezeli "pamiec wewnetrzna" jest oznaczone tak " \ "

Folder Windows.jpg
Pliki w folderze Windows
Plik ściągnięto 80 raz(y) 105,31 KB

 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-24, 14:15   

explorer.exe jest ukryty. W katalogu Windows lub do pobrania : http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46

[ Dodano: 2009-05-24, 15:16 ]
http://windowshelp.micros...04a59f1045.mspx

[ Dodano: 2009-05-24, 15:19 ]
Cytat:
Aby system Windows Vista pokazywał nam zawartość ukrytych i systemowych katalogów/plików musimy wejść do jakiegoś katalogu. Z menu u góry klikamy na przycisk Organizuj | Opcje Folderów i Widok i odznaczamy "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego(zalecane) i zaznaczamy "Pokaż ukryte pliki i foldery"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-24, 23:15   

Nie dziala, wpisalem windows.exe i jak chce uruchowmic to ekran w nawigacji nie reaguje jest "freez" pojawiaja sie tylko czarne kropiki wszedzie tam gdzie nacisne na ekran. udalo mi sie uruchomic panel sterowanie i tyle... a i jeszcze polaczenia sieciowe ale to do niczego mi sie nie przyda
Pobralem "apteczke" i kiedy chce ja copy na pamiec wewnetrzna to mi mowi, ze nie ma miejsca
Wrzucam teraz na zapasowa pamiec iGO zobacze czy bedzie dzialal udalo mi sie uruchomic Novogo GPS Software ale mapy byly z 2006 i chyba licencja wygasla bo nie lapal satelity

I tak dalej nie ma Exprolera...
 
 
 
Dj_Kris007
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 218
Wysłany: 2009-05-25, 16:52   

Musisz wpisać:
\Windows\Explorer.exe
Wtedy na pewno zadziała
_________________
sprzęt:
- Samsung Galaxy S3mini
mapa:
- m.in. aAM 1.5
 
 
 
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-25, 18:38   

Wlasnie tak wpisalem i sie wiesza. Instaluje teraz AutoMapa 5.5.1 EU zobacze czy bedzie dzialac Zainstalowalem iGO8 ale zanim sie uruchomil minelo dobre 30min :)
 
 
 
Dj_Kris007
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 218
Wysłany: 2009-05-26, 11:32   

A jak wrzucisz na kartę plik explorer.exe (poszukaj na forum) i zmienisz jego nazwę na autorun.exe. W moim (innym) myguide jak coś jest na karcie o nazwie autorun.exe to odpala zamiast standardowego menu.
_________________
sprzęt:
- Samsung Galaxy S3mini
mapa:
- m.in. aAM 1.5
 
 
 
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-26, 15:58   

Dobra zainstalowalem Automape. Dziala ale jakos slabo szuka satelity i instalowala sie 11h :) Zmienilem explorer.exe na autorun.exe jest pasek start moge wlaczyc explorer ale na pulpicie wciaz sa te trzy przyciski (orginalne menu) Jak zrobic zeby byl pulpit zamiast tego menu? I czy mozna zrobic tak zeby pasek start nie zaslanial przyciskow w Auto Mapie? Bez "autohide"

[ Dodano: 2009-05-27, 00:37 ]
Nie dodalem jeszcze, ze windows uruchamia sie jak wcisne przycisk menu "navigator"
 
 
 
Dj_Kris007
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 218
Wysłany: 2009-05-27, 09:18   

są takie programy typu taskmrg, czy podobne - w nich możesz zamykać procesy (zamknąć proces menu nawigacji). Wtedy masz sam explorer... Jak już dojdziesz jaki plik exe odpala to menu to robisz kopie zapasową tego pliku i usuwasz go... Wtedy będzie odpalał sam explorer... Pamiętaj o kopi zapasowe!
_________________
sprzęt:
- Samsung Galaxy S3mini
mapa:
- m.in. aAM 1.5
 
 
 
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-29, 06:58   

Udalo mi sie usunac orginalne menu ale teraz nie mam paska "Start" , nie moge zmienic tapety, znaczy moge ale nadal jest powitalny ekran "MyGuide". Mam na pulpicie dwie ikony panel sterowania i Explorer. Jak odpalam Explorer otwiera sie okno (fajnie) ale jak zamkne okno dalej zostaje (nie aktywne oczywiscie) Wszystko co otworze zostaje jako "tapeta pulpitu"
Jakies rady :)?

[ Dodano: 2009-05-29, 13:41 ]
POMOCY!!!

Zmienilem Launch30 z gwes.exe na \sdmmc\windows\startup\pulpit.exe

po restarcie nie laczy sie z komputerem (Vista Ultimate x64 oraz XP Profesional) W nawigacji jest tylko ekran powitalny.

Przychodzi mi tylko jedna mysl do glowy DO KOSZA!!!???
 
 
 
Dj_Kris007
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 218
Wysłany: 2009-05-29, 15:46   

a masz plik pulpit.exe w \sdmmc\windows\startup\?? Jeśli tak to musi odpalić! Chyba że plik ten jest zły! weź plik explorer.exe zamień na pulpit.exe i wrzuć na kartę pamięci (poprzez czytnik kart) do katalogu \windows\startup\
_________________
sprzęt:
- Samsung Galaxy S3mini
mapa:
- m.in. aAM 1.5
 
 
 
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-30, 09:31   

Nic nie dziala. Dalej jest tylko ekran powitalny. Wpadlem na pewien pomysl ale potrzebny mi jest do tego plik gwes.exe z folderu windows.
Jezeli ktos ma to bede wdzieczny jak nie wiem co :)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-30, 13:59   

Gwes.exe
Cytat:
Według MSDN, Jest to sub-system grafiki, okienek, "wydarzeń". GWES ładuje sterowniki wyświetlacza, drukarki i panelu dotykowego.
Więcej: http://msdn.microsoft.com...y/aa921554.aspx
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Pc_MSS 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-05-30, 14:23   

Chyba nic sie nie da zrobic
Trace nadzieje
Dobrze, ze nie kosztowala mnie duzo Kontaktowalem sie ze sklepem, moze bede mogl ja odeslac
Jezeli ktos ma jakies pomysly to fajnie by bylo
Pozdrawiam
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14