Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POMOCY !! Chyba uwaliłem MAGELLAN MAESTRO 3225
Autor Wiadomość
dreamlogic
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-08-08, 15:00   POMOCY !! Chyba uwaliłem MAGELLAN MAESTRO 3225

Witam .Chciałem wgrać do w/w navi AUTOMAPE. Nawigacja oryginalnie uruchamiała swoją mapę od razu po załączeniu , resecie.Po podłączeniu do kompa nie działał AS tylko zgłaszała się jako pamięć wymienna.Zawartość tej pamięci to były katalogi : APP ,MAPS,POI , i jeszcze jakiś inny.W katalogu APP był plik Navigator .Chciałem zmienić jego nazwę na Navigator_old ale przez pomyłkę zmieniłem nazwę całego katalogu APP na APP_old. I brawo.....po restarcie navi dochodzi do momentu uruchomienia mapy i zima..... nazwa katalogu jest zmieniona więc nie zadziała.Ale o zgrozo!!! komp już nie widzi urządzenia....POMOCY PROSZĘ. Czy istnieje jakiś sposób.....wierze że pomożecie......... jak zwykle w takich sytuacjach navi nie była moja :(:(:(:
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-08, 15:13   

dreamlogic napisał/a:
Czy istnieje jakiś sposób
Bez możliwości kontaktu z nawigacją i odcięciu jej od "koryta" niewiele zdziałasz.
Najpierw staraj się uspokoić - idź na fajkę, loda czy jakiś napój.

Potem spróbuj ustrojstwo poresetować; jeśli dochodzi do próby ładowania mapy to IMHO system jest załadowany i powinien (choć nie musi) zobaczyć się z kompem.

Jeśli nic nie pomoże to spróbowałbym dostać się do wnętrza i odłączyć na jakieś 2-3 min zasilanie i po włączeniu sprawdził, czy to pomogło (oczywiście reset też).

Może ktoś więcej wiedzący podpowie Ci czy warto próbować hard resetu; IMHO nie, bo system masz sprawny a HR nie przywraca zawartości pamięci. Choć może system po HR nie będzie próbował uruchamiać programów...

Działasz na własne ryzyko :!:
_________________

 
 
dreamlogic
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-08-08, 15:27   

[quote="harry"]
dreamlogic napisał/a:
.
Najpierw staraj się uspokoić - idź na fajkę, loda czy jakiś napój.

Potem spróbuj ustrojstwo poresetować; jeśli dochodzi do próby ładowania mapy to IMHO system jest załadowany i powinien (choć nie musi) zobaczyć się z kompem.

Jeśli nic nie pomoże to spróbowałbym dostać się do wnętrza i odłączyć na jakieś 2-3 min zasilanie i po włączeniu sprawdził, czy to pomogło (oczywiście reset też).


dzięki ..na fajce już byłem kilka razy ....ale dalej nie działa :) , (: pisząc o rozebraniu i odłączeniu masz na myśli jakieś podtrzymanie pamięci ??
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-08, 15:29   

dreamlogic napisał/a:
odłączeniu masz na myśli jakieś podtrzymanie pamięci ??
Nie.
Akumulator.
_________________

 
 
dreamlogic
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-08-08, 15:31   

ok podziałam wieczorem i napiszę ......jeszcze jakieś sugestie ?? też nie kumam dlaczego komp nie widzi jej...czy jest możliwe aby komunikacja z kompem startowała razem z mapą ??
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-08, 15:47   

dreamlogic napisał/a:
czy jest możliwe aby komunikacja z kompem startowała razem z mapą ??
Jak widać teoretycznie i praktycznie TAK... :mrgreen:
_________________

 
 
dreamlogic
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-08-08, 15:54   

fakt... A czy po otwarciu navi jest możliwość dostania się jakoś do jej pamięci np. przy użyciu programatora lub jakiegoś innego cacka ?? Skoro komp widział tą pamięć to musi być jakiś myk z jej zczytaniem lub zapisem .

[ Dodano: 2008-08-08, 19:27 ]
Witam...niestety odłączenie akumulatora nic nie dało .Proszę o inne pomysły.
 
 
soviet
azymut


Dołączył: 13 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-13, 17:39   Magellan Maestro 3225

Witam,wpadła mi w posiadanie navi magellan 3225 i wisi na ekranie logowania,komputer jej nie wykrywa,mozecie mi pomóc ja uzdrowic?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2018-01-13, 21:57   

Obawiam sie, że niewiele da się zrobić. Chyba, że znajdziesz gdzies FW do wgrywania z karty.

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
soviet
azymut


Dołączył: 13 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-21, 14:23   

Ok,udało mi się uruchomić to cudo,walczę teraz z odblokowaniem,posiada ktoś może pomysł jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony przez soviet 2018-01-21, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2018-01-21, 15:29   

Zajrzyj do http://www.gpspassion.com...TOPIC_ID=102769
_________________

 
 
soviet
azymut


Dołączył: 13 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-21, 16:02   

Nie potrafie znleźć pliku softbutton.exe ,możecie wskazać działający link,lub ktoś posiada takowy.

ok.pochytałem

[ Dodano: 2018-01-22, 08:15 ]
soviet napisał/a:
Nie potrafie znleźć pliku softbutton.exe ,możecie wskazać działający link,lub ktoś posiada takowy.

ok.pochytałem


Ok,dałem rady,uruchomiłem mape igo,próbowałem z am nie wiem dlaczego nie chce ruszyć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10