Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navitel e100
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6128
Wysłany: 2016-08-03, 18:53   

I tak powinno się witac z forum pierwszym postem !!
Brawo Kolego za wytrwałość i chęć nauki i gratuluje sukcesu !
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2016-08-15, 09:52   

Witam. Mam na wgranie am e100 navitela taki wynalazek walcze z nim już 2 dzień i za zadne skarby na tej navi nie można odpalić am ma ktoś sprawdzony sposób ? czy możliwe jest aby navi nie widziała karty bo w ini brak wpisów odnośnie karty.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2016-08-15, 10:44   

Tom a4 napisał/a:
w ini brak wpisów odnośnie karty.
Którym - tym utworzonym przez Ciebie, czy oryginalnym?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6128
Wysłany: 2016-08-15, 11:52   

Tom a4 napisał/a:
czy możliwe jest aby navi nie widziała karty bo w ini brak wpisów odnośnie karty.


http://www.my-navia.pl/vi...p=464528#464528
Post z 2016.05.22- 21.38

Byc może w navitelu odblokowanie musi być w pamięci, a dopiero z niej trzeba przekierować na kartę ( pulpit, czy skrypt ), choc w tym temacie kolega tez mial problem z "widzeniem" karty przez navitela.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2016-08-15, 12:32   

Najlepiej uruchomić explorera lub CeCommandera i z jego poziomu próbować wchodzić na SD (może karta jest widziana pod zupełnie inną nazwą niz SDMMC)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2016-08-16, 05:44   

jestem_ktoś napisał/a:
Tom a4 napisał/a:
w ini brak wpisów odnośnie karty.
Którym - tym utworzonym przez Ciebie, czy oryginalnym?


Oryginalnym

tu plik ini z navi może ktoś na coś wpadnie. http://wyslijto.pl/plik/omfkw8nifo
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2016-08-16, 06:33   

Tom a4 napisał/a:
tu plik ini z navi
To bardziej wygląda na konfiguracje programu, niż urządzenia, ale jest taki wiersz:
Path = \ResidentFlash\NAVITEL\NAVITEL.exe
I może tu trzeba zmienić wpis na jakiś EXE na karcie SD. Albo po prostu podstawiać explorer.exe na navitel.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2016-08-16, 07:11   

podstawiłem cecmd , explorer i nie chce wystartować co bym nie robił mam takie komunikaty jak na foto po zmianie wpisu ini i podstawieniu czy cmd czy exploler . Może ktoś miał podobny przypadek ? tu komplet z folderu Navi.







i folder

http://wyslijto.pl/plik/qzed7cixpx
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2016-08-16, 09:18   

Jakie pliki *.exe masz w folderze Navitel w ResidentFlash?
Może przez pomyłkę jest to navitel.exe.exe ?

Na E500 podmianka działa http://www.my-navia.pl/vi...p=464507#464507 , tu raczej tez powinna
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6128
Wysłany: 2016-08-16, 12:53   

Tom a4 napisał/a:
podstawiłem cecmd , explorer i nie chce wystartować

Ale jak podstawileś ?
zmieniając nazwę navitel.exe na inną, a cecmd.exe na navitel.exe ?
Czy w kat. navitel jest jakis inny plik.exe jeszce ?

Bo jesli nie - to wyglada , ze byc może cwaniaczki plik rozruchowy navitela odpalają z ukrytej partycji, a dopiero po sprawdzeniu wszystkiego ten plik uruchamia navitel.exe.
Ale bylo by to cholernie skomplikowane ( choc skuteczne )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2016-08-16, 13:33   

tu macie katalog navitel z navi może to coś wyjaśni. Tak zmieniałem nazwy ale nic to nie pomaga może cos robie nie tak, niech ktoś zrobi jakiś skrypcik który wg niego powinien ruszyć. Wrzucę na navi i sprawdzę.

http://wyslijto.pl/plik/yffs3wqryw

[ Dodano: 2016-08-16, 13:53 ]
ok udało mi się uruchomić explorera chyba pliki które miałem były uszkodzone. Teraz tylko muszę znaleźć panel na którym jest tylko Am i off i dopasować to pod navi

[ Dodano: 2016-08-16, 14:37 ]
ok wszystko zrobione panel działa Am też wina była po stronie plików które miałem.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6128
Wysłany: 2016-08-16, 19:14   

No to super :-)
Tylko prosba na przyszlość.. znajdź jakiś inny hosting , bo na tym czas sciagania pliku 36 MB miał wynosić półtorej godziny ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
czarek1212 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 34
Dołączył: 21 Gru 2016
Posty: 5
Wysłany: 2016-12-21, 18:34   

Witam odświeże kotleta,mógłby mi ktoś pomóc w uruchomieniu panela np AirWolf_v02 ,ewentualnie o podpowiedzenie jaki panel działa na tej nawigacji z góry dzieki za pomoc
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6128
Wysłany: 2016-12-22, 18:50   

Kazdy panel zadziała To w końcu WinCE.
Problem paneli dedykowanych konkretnym modelom urządzeń sprowadza się do tego, ze na innych urządzeniach moga nie działać dodatki: gry, programy narzędziowe etc.Jest to zwiiązane z róznymi architekturami procesorów i pisanymi pod te architektury bibliotekami etc.
Ale sam panel i moożliwość wybierania z niego programów nawigacyjnych będzie działac.

Z doswiadczenia wielu lat i mnóstwa paneli jakie przerabałem proponuje cos najprostszego, opatrego np. na SystemInformation .
Naprawdę tych wszystkich bajerów i wodotryskow nie uzywa się, bądź używa niesłychanie rzadko.
A panele pisane np. pod AirWolfa sa naprawde skomplikowane , a czym większy stopień komplikacji, tym większe prawdopodobnieństwo, ze coś będzie nie dziaąłc na niededykowanym urządzeniu
P.S a kazdy panel uruchamia się identycznie.. podstawiając plik startowy panelu tak, jak opisano w tym watku.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2017-03-07, 09:14   

Przeczytałem wiele zawartych tu info, ale jak dokładnie powinien wyglądać ten skrypt aby na E100 po wyłączeniu AM navi się wyłączała ?

Dokładnie to zainstalowałem AM w urządzeniu bez panelu, a metodą z podmianą nazw katalogu i pliku.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9