Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navitel e100
Autor Wiadomość
klapen13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2016
Posty: 5
Wysłany: 2016-06-16, 15:05   Navitel e100

Koledzy wie ktoś jak odblokować ta nawigacje ?
Po włączeniu urządzenia startuje od razu program nawigacyjny, brak menu głównego w urządzeniu, brak wyboru ścieżek
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-16, 16:18   

klapen13 napisał/a:
jak odblokować ta nawigacje ?
Może to Ci pomoże :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=460339#460339
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2016-06-16, 18:38   

Tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=464528#464528
masz kompletny sposób uruchomienia panelu na navitelu ( link do skryptu dziala )
Musisz tylko wybrac sobie panel i sprawdzić czy w Twoim modelu sa identyczne ściezki jak w urządzeniu kolegi piotras.plock. Jesli nie - trzeba poprawić plik .mscr
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
klapen13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2016
Posty: 5
Wysłany: 2016-06-18, 17:50   

no_taki,
zrobiłem ten panel ale nie we wszystkie opcje mogę wchodzić pomożesz coś z tym ?
jedyne w co mogę wejść to settings a reszta wyskakują błędy nie wiem jak zrobić to

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24711
ten panel pobrałem
Ostatnio zmieniony przez klapen13 2016-06-18, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2016-06-18, 18:06   

Co oznacza - nie wszystkie opcje ?
Bo jesli nie działa część dodatków ( jakies programy dodatkowe ) to niestety tak bywa, bowiem panele sa przygotowywane pod okreslone urzadzenia ( okresloną architekturę procesora ) i na innych różnie działają.
Ale - w panelu najwazniejsze jest to, by mozna bylo uruchomic programy... reszta to bajery :-)

Jeśli nie o to chodzilo - pisz. Zobaczymy co da się zrobic :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
klapen13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2016
Posty: 5
Wysłany: 2016-06-18, 18:22   

no właśnie teraz nie wiem jak uruchomić auto mape z tego panelu bo niby jest ikonka na pulpicie róznych nawigacji w tym auto mapy ale nie działa ona oczywiście nawigację zrzuciłem na urządzenie

[ Dodano: 2016-06-18, 18:24 ]
tak chciałem przede wszystkim odblokować nawi żeby z innych korzystać tylko na razie na tym panelu działa mi tylko wejście w settings a w reszte opcji wejść nie mogę kolego

[ Dodano: 2016-06-18, 18:25 ]
no_taki,
no właśnie teraz nie wiem jak uruchomić auto mape z tego panelu bo niby jest ikonka na pulpicie róznych nawigacji w tym auto mapy ale nie działa ona oczywiście nawigację zrzuciłem na urządzenie

[ Dodano: 2016-06-18, 18:24 ]
tak chciałem przede wszystkim odblokować nawi żeby z innych korzystać tylko na razie na tym panelu działa mi tylko wejście w settings a w reszte opcji wejść nie mogę kolego
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2016-06-18, 18:43   

Może trzeba w plikach *.ini panelu podać odpowiednie ścieżki do plików .exe...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2016-06-18, 19:29   

dokładnie.. trzeba wpisac prawidlową ściezkę.
Potrzebuje nastepujących informacji:
1. jaki panel uruchomiles ( najlepiej od razu link do pobrania )
2. Gdzie masz AM ( pamięc, czy karta ) i jak urządzenie "widzi " ten nośnik
3. Jaka jest nazwa katalogu w którym masz AM ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
klapen13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2016
Posty: 5
Wysłany: 2016-06-18, 20:07   

no_taki,
już zrobiłem kolego, dzięki za podpowiedź z tą scieżką teraz już wszystko gra i śmiga
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2016-06-18, 20:09   

no i gitara :-)
Cieszę sie, ze moglem naprowadzic.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
witek690 
azymut


Dołączył: 09 Lip 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-07-09, 13:29   

no_taki napisał/a:
no i gitara :-)
Cieszę sie, ze moglem naprowadzic.

Czy mógłby mi ktoś krok po kroku pomóż wgrać automape do novitela e100
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2016-07-09, 16:13   

AM instaluje się na każdym urządzeniu identycznie - czyli wg poradnika w dziale o AUtoMapie.
Sposób uruchamiania - patrz ten wątek + to, co w linkach
_________________

 
 
witek690 
azymut


Dołączył: 09 Lip 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-07-09, 17:53   

A mógłbyś pomóc?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-09, 17:58   

witek690 napisał/a:
A mógłbyś pomóc?
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=460339#460339
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=448041#448041
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
cynek777
azymut


Dołączył: 01 Sie 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-08-03, 00:09   

Dostałem niedawno moją pierwszą nawigację od Orange. Wcześniej korzystałem z map Google na telefonie i mi wystarczały. Sporo rzeczy dowiedziałem się z tego forum, o których wcześniej nie miałem pojęcia. Wcześniej myślałem, że nawigacja to nawigacja, a tu windows, możliwość wgrania różnych wersji navi, gry, aplikacje :shock: Pół dnia rozkminiałem wgranie AutoMapy ale się udało, dzięki forum i przestudiowaniu wielu tematów. Od siebie dodam, bo chyba się nie doczytałem tej informacji, że dyski (wewnętrzny i zewnętrzny) na E100 są nazywane ResidentFlash i SDMMC.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11