Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Binatone serii U (U435, U505, U605)
Autor Wiadomość
ULURU
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 13
  Wysłany: 2016-06-14, 19:23   Binatone serii U (U435, U505, U605)

Witam,

Nabyłem drogą kupna Binatone'a z serii "U" . Od paru dni próbuję na różne sposoby odblokować tą nawigację by można było wgrać AutoMapę lub inną aplikację nawigacyjną.
Zaczynam tracić nadzieję.
Próbowałem paru rozwiązań,ale niestety nic nie skutkuje.
Czy może ktoś z forum spotkał się z tą nawigacją i może poda mi patent na ugryzienia "dziada".

Z góry dziękuje za wsparcie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18849
Wysłany: 2016-06-14, 19:34   

1. Jakie masz foldery w urządzeniu?
2. jest opcja wyboru programu?
3. Fabryczny program nawigacyjny w urządzeniu, czy na SD ?

Sposób na folder explorer.exe nie działa w tym modelu?
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6416
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-06-14, 20:15   

Najlepiej wrzuc zdjęcie zawartosci pamieci.
Opisz także jak startuje nawigacja. Co się pojawia ? Jakis program nawigacyjny, czy jakis pulpit ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ULURU
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 13
Wysłany: 2016-06-15, 19:44   

Witam,
Na samym początku chciałbym podziękować za szybką odpowiedź :-) .

jacekp1313

ad.1

Co do pulpitu zaraz po włączeniu pojawia się możliwość wyboru Nawigacja i Ustawienia (zdj.1)
Po wyborze nawigacji ładuje się mapa programu nawigacyjnego Ndrive'a (zdj.2), a po wyborze manu pojawiają się to (zdj. 3)

Jeśli chodzi o to co widać na PC to przestawia (zdj.4,5 i 6)

ad. 2

Z tego co widzę nie ma możliwości wyboru programu :(

ad.3

Niestety ten "myk" w tym przypadku nie zadziałał.

no_taki

Nawigacja startuje ekranem powitalnym Binatone i przechodzi do ekrany ze zdj 1.
Zawartość pamięci o którą ci chodzi to to pewnie zdj.4,5 i 6


Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez ULURU 2016-06-15, 21:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-15, 20:46   

ULURU,
Więc napisz
jacekp1313 napisał/a:
1. Jakie masz foldery w urządzeniu?
Wtedy zobaczymy, czy będzie można zastosować trik ze zmianą nazwy.
Wklej do katalogu Mobilenavigator plik wceAm.exe i zmień mu nazwę na mobilenavigator.exe, a katalog AM na kartę.
Oczywiście kopia orginału
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2016-06-15, 20:56, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
ULURU
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 13
Wysłany: 2016-06-15, 20:51   

Dzięki za pomoc

Zdjęcia dostępne na fotce, linki we wcześniejszym poście, ale je zdubluję dla jasności







[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-06-15, 21:11 ]
Poprawiłam linki do fotek.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2016-06-15, 21:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-15, 21:11   

___Olivia_ napisał/a:
Wklej do katalogu Mobilenavigator plik wceAm.exe i zmień mu nazwę na mobilenavigator.exe, a katalog AM na kartę.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ULURU
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 13
Wysłany: 2016-06-15, 21:20   

___Olivia_ napisał/a:
___Olivia_ napisał/a:
Wklej do katalogu Mobilenavigator plik wceAm.exe i zmień mu nazwę na mobilenavigator.exe, a katalog AM na kartę.



Próbowałem, niestety nie mogę zmienić nazwy.
Chyba, że muszę wykasować istniejący tam fabrycznie plik o tej samej nazwie?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-15, 21:25   

ULURU napisał/a:
muszę wykasować istniejący tam fabrycznie plik o tej samej nazwie?
Dokładnie tak, oczywiście kopia na PC, lub zmień mu nazwę np: 1_mobilenawigator.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ULURU
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 13
Wysłany: 2016-06-15, 22:03   

Zrobione !!!

Po uruchomieniu dochodzi do ekranu jak na zdj 1.

Przy wyborze Nawigacji pojawia się komunikat "Ustaw ścieżkę do programu nawigacyjnego"
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-16, 16:06   

ULURU napisał/a:
komunikat "Ustaw ścieżkę do programu nawigacyjnego"
To w takim razie masz w ustawieniach urządzenia opcję wybór ustawienia ścieżki do programu nawigacyjnego.
Napisz jakie masz opcje w ustawieniach, lub zapodaj fotkę.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ULURU
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 13
Wysłany: 2016-06-16, 18:00   

Z tego co widzę to tutaj nie ma takiej możliwości.
Nie mniej przesyłam zdjęcia.

http://www.fotosik.pl/zdj...k6UVk_fjv4WgT0d

http://www.fotosik.pl/zdj...LCUkt7JajwO1rM8
Ostatnio zmieniony przez ULURU 2016-06-16, 18:14, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-16, 18:02   

ULURU,
Zapodaj fotki jeszcze raz, lub napisz jakie są opcje w ustawieniach.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-16, 18:39   

ULURU,
Wgraj AM na kartę SD, zmień nazwę w katalogu ResidentFlash oryginalnemu katalogowi Mobilenavigator na 1_Mobilenavigator, utwórz nowy katalog nazwij go Mobilenavigator wklej do niego plik z AM wceAm.exe i wklej go do katalogu ResidentFlash, reset navi i uruchom.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ULURU
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 13
Wysłany: 2016-06-16, 19:04   

Niestety nadal nic.

Cały czas "woła", "Ustaw ścieżkę do programu nawigacyjnego"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12