Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVITEL E500
Autor Wiadomość
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-23, 15:54   

Sprawdzałem pod gołym niebem. Za chwilę wyjeżdżam to wezmę nawi do samochodu i będę obserwował te słupki. A jest z nimi coś źle?

[ Dodano: 2016-04-23, 17:24 ]
Tak to wygląda w trasie link
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2016-04-24, 12:36   

szymon189 napisał/a:
Tak to wygląda w trasie link
Tylko tu widać że trzymasz nawigację na kolanach a powinna być w uchwycie przy szybie.

Sprawdzałeś jak pisał jacekp1313 z inną aplikacją nawigacyjną jak np. MapaMap SD czyli na kartę?

AutoMapę instalowałeś czy to gotowiec ?
_________________
Poradniki
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-24, 19:05   

Przy szybie wygląda cały czas tak:


Zrobiłem dzisiaj na tej nawigacji 100 km i nie było problemu z sygnałem GPS.
Znajomy na niej jechał 2 razy i w każdy dzień miał problem z sygnałem GPS, złapało mu dopiero po przejechaniu 50 km.
AM instalowałem z instalki i na innej nawi nie było problemu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2016-04-24, 19:18   

szymon189 napisał/a:
Znajomy na niej jechał 2 razy i w każdy dzień miał problem z sygnałem GPS,
Jeżeli ma ogrzewaną przednią szybę, to ona tłumi sygnał
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-24, 21:05   

Nie niema ogrzewanej. Tylko czemu z Navitelem wcześniej nie miał problemu? Może to była wina AM że akurat ta miejscowość miała źle naniesiony GPS? Chociaż dziwne bo jechał główną drogą wojewódzką.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2016-04-25, 01:01   

szymon189, pytałem o AutoMapę instalowałeś czy to gotowiec ?
_________________
Poradniki
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-25, 05:09   

Google napisał/a:
szymon189, pytałem o AutoMapę instalowałeś czy to gotowiec ?
Instalowałem
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2016-04-25, 09:24   

szymon189 napisał/a:
Zrobiłem dzisiaj na tej nawigacji 100 km i nie było problemu z sygnałem GPS.
Zatem działa bez problemów a

szymon189 napisał/a:
Znajomy na niej jechał 2 razy i w każdy dzień miał problem z sygnałem GPS, złapało mu dopiero po przejechaniu 50 km.
może coś zakłóca mu sygnał w samochodzie albo zbieg okoliczności.
_________________
Poradniki
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 35
Wysłany: 2016-05-23, 12:38   

ersa napisał/a:
Udało mi się uruchomić pulpit który działa w GoClever 5070 - taki miałem
Pozmieniałem trochę ścieżek dostępowych. Wszystko śmiga aż miło

Dzięki i pozdrawiam


Witam. Czy możesz zdradzić szczegóły tej modyfikacji?
_________________
 
 
ponury.żniwiarz
azymut


Dołączył: 01 Lip 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-07-01, 21:30   Navitel E500 brak sygnału GPS w iGO Primo Truck

Witam serdecznie, wgrałem sobie "gotowca" iGO Primo Truck i nie znajduje sygnału GPS.

W pliku sys.txt :

Kod:
[GPS]
port=auto
baud=auto


Cały plik sys.txt :

Kod:

[interface]
show_exit=1
show_minimize=1
extra_settings=1
connection_enabled=2
enable_natural_guidance=1
enable_stateanim=1
shutdown_time=0

[power]
skip_resume_process=1
skip_suspend_process=1
powermgm_state=0

[gps]
port=4
baud=4800

[debug]
skip_eula=1
experimental_features=1
;hnr_silent_startup=1
;max_memory=73400320
;reserve_memory=5242880

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*
;Allow_save_route=0
save_route_after_auto_recalc=0

[navigation]
parking_ad_enabled=1
congestion_ad_enabled=1
quickdetour_enabled=1

[route.histspeed]
enabled=1
show=1
use_timeslice=1

[map_update_checker]
enabled=0

[sound]
pool_size=4096
speech_delay=4000
config="maximum"
csv_voice_enabled=1

[scheduler]
idle_execution_restrained=1

[2d]
traffic_lights=1

[other]
demo_enabled=0
asr_enabled=1

[poi]
featured_provider=netlocalsearch.naviextras.google
provider_filtering=1

[network]
available=1

[http]
enabled=1
 
[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"
 
[traffic.settings]
traffic_enabled=1

[tmc-http]
enabled=1
start=0
dt_dl_0=120.0
dl_dist_0_km=500.0
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"

[vr]
disabled=0
use_low_conf_question=0
timeout_trailing_silence_ovde=2000
;Microphone scratch
open_microphone_early=1
microphone_early_delay=150
after_ding_delay=300
;ding_file_name="!msgbox"


Moduł GPS działa poprawnie - na fabrycznej navi bez problemu znajdowało.
Nie widać nawet żadnych satelit na kuli ziemskiej.

Jakieś pomysły ? Pozdrawiam
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 254
Wysłany: 2016-07-02, 02:18   

ponury.żniwiarz napisał/a:
[gps]
port=4
baud=4800

A to?
_________________
 
 
ponury.żniwiarz
azymut


Dołączył: 01 Lip 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-07-03, 23:15   

Próbowałem już wielu opcji, generalnie trzeba by wiedzieć jaki port i baud obsługuje nawigacja.

Dla potomnych :

Dałem :

Kod:
[gps]
port="auto"
baud="auto"


I zadziałało, wpisałem cudzysłowie z głupa, bo trochę programuję i mój instynkt mnie nie zmylił.
 
 
piotrekwnaw
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2015
Posty: 1
Wysłany: 2016-11-01, 11:05   Programy nawigacyjne na navitel

Witam serdecznie. Jako ze zapoznałem się już trochę o ową nawigacją postanowiłem ułatwić wam życie. Jeśli chcecie wgrać np Igo postępuj zgodnie z instrukcją.
1. Zmień nazwę głównego folderu Navitel w urządzeniu na np navi czy jaki tam chcesz.
2. Skopiuj na urządzenie folder z navi igo.
3. Zmień nazwę folderu igo na navitel
4. Zmień nazwę pliku igo.exe na navitel
GOTOWE!!!!!!!!

Po odłączeniu kabla usb navi startuje z nowym programem.
Testowałem na rożnych igo oraz Auto mapach. Działa jak należny.

Niekiedy mogą jednak wystąpić problemy z uruchomieniem. Dlaczego?????
Wszystko zależny od właściwego skonfigurowania pliku sys. danej nawigacji. Głównie chodzi o rozdzielczości.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6036
Wysłany: 2016-11-01, 15:56   

Kolego.. ale to tysiac razy opisano wczesniej na forum :-)
To naprostszy z mozliwych sposób odblokowania wielu modeli urządzeń.

P.S Gdybyś poczytał ciut forum, zobaczylbyś, ze także zamiast innego programu nawigacyjnego, mozna w ten sam sposób podstawic jakis panel zajmujący kilka MB , a nie kilka GB , a program ( programy ) nawigacyjne spokojnie umieścić na karcie.
Mozna także zamiast innego programu podstawic prosciutki skrypt ( zajmujacy kilkaset kB ) kierujący do programu znajdującego się na karcie

To wszystko jest na forum od laaaaaat ;-)

P.S Podstawowa wada tego typu odblokowania , w przypadku jesli oryginalny program startował ze startem systemu jest taka, ze jesli to co podstawimy zawiera bład - może zdarzyc się , że stracimy dostep do urzadzenia z poziomu kompa
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
luzik5 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Zamość
Wysłany: 2017-01-06, 00:44   

no_taki napisał/a:


P.S Podstawowa wada tego typu odblokowania , w przypadku jesli oryginalny program startował ze startem systemu jest taka, ze jesli to co podstawimy zawiera bład - może zdarzyc się , że stracimy dostep do urzadzenia z poziomu kompa


Witam wszystkich forumowiczów, od razu startuje z konkretnym pytaniem.
A co mogę zrobić w przypadku gdy straciłem dostęp do urządzenia z poziomu komputera ?
Bo mam właśnie taką sytuacje i wyskakuje mi komunikat żebym zainstalował aplikacje ponownie,a gdy podłączę kabel do komputera to po chwili następuje restart urządzenia. Kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10