Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVITEL E500
Autor Wiadomość
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2016-02-15, 18:48   NAVITEL E500

Witam,
czy ktoś odblokował to urządzenie?

Navi jest na CE6, podłączeniu do PC jest widziana jako dysk - ciekawe bo ma aż 16GB wbudowanej pamięci.
Po włączeniu urządzenia startuje od razu program nawigacyjny, brak menu głównego w urządzeniu.
Szukam pulpitu

Pozdrawiam
Seb
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2016-02-15, 19:14   

Najprościej - podstaw explorer.exe na plik exe od programu Navitel.
Trochę ambitniej - cały panel (zmiana nazwy folderu i pliku exe)
A na początek podaj nazwy folderów w urządzeniu i podejrzyj klucze rejestru (HKLM)
Program ma opcje wyłączenia?

Swoja drogą - dawno nie było na rynku zablokowanej fabrycznie nawigacji. I ciekawostka - strona producenta to navitel.ru/pl

[ Dodano: 2016-02-15, 19:23 ]
Sporo nawigacji reaguje na określone kombinacje nazw na karcie SD. Spróbuj po kolei wszystkich kombinacji z http://chomikuj.pl/jajace...22.zip(archive)

Zacznij od shell.ini z wpisami
SDMMC/cecmd.exe
albo
storage Card\cecmd.exe
W zależności, jak sprzęt widzi kartę SD
_________________

 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2016-02-15, 19:40   

program nie ma zamknięcia.
Katalogi w urządzeniu to Navitel, Navi i NaviContent.

Już sobie poradziłem, wystarczyło podmienić plik Navitel.exe w katalogu Navitel z AutoMapa.exe i już AM startuje. :-D
Teraz zrobiłem mały skrypt i już iGO też lata

Dzięki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2016-02-15, 19:46   

Ciekawe, czy odpalisz jakiś panel z działu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________

 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2016-02-16, 18:15   

Udało mi się uruchomić pulpit który działa w GoClever 5070 - taki miałem
Pozmieniałem trochę ścieżek dostępowych. Wszystko śmiga aż miło

Dzięki i pozdrawiam
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-19, 19:45   

ersa jak uruchomiłeś pulpit? Też chce zainstalować AutoMape.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2016-04-19, 19:47   

ersa napisał/a:
podmienić plik Navitel.exe w katalogu Navitel z AutoMapa.exe i już AM startuje.
Ale zamiast execa od AM startuj skrypt uruchamiający dowolny pulpit
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-19, 21:57   

jestem_ktoś napisał/a:
ersa napisał/a:
podmienić plik Navitel.exe w katalogu Navitel z AutoMapa.exe i już AM startuje.
Ale zamiast execa od AM startuj skrypt uruchamiający dowolny pulpit
Zrobiłem tak i ściągnąłem panel Adja43. Uruchamia się AutoMapa, ale znajduje sygnału GPS, a pojawia się komunikat:
Cytat:
Nie można uruchomić obsługi GPS dopóki działa procedura auto-wykrywania.


Dodatkowo zauważyłem, że naciskając w panelu w prawym dolnym rogu krzyżyk, nawigacja nie jest zamykana a jedynie usypiana.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2016-04-19, 22:27   

szymon189 napisał/a:
naciskając w panelu w prawym dolnym rogu krzyżyk, nawigacja nie jest zamykana a jedynie usypiana.
Plik off.exe uruchamiany ikonką w prawym dolnym rogu tylko usypia urządzenia.
Nie ma wyłączania programowego

szymon189 napisał/a:
ale znajduje sygnału GPS, a pojawia się komunikat:
Znajduje, czy nie znajduje sygnał?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-20, 14:39   

jestem_ktoś napisał/a:
szymon189 napisał/a:
ale znajduje sygnału GPS, a pojawia się komunikat:
Znajduje, czy nie znajduje sygnał?
Znajduje sygnał GPS

[ Dodano: 2016-04-23, 12:19 ]
Problem nadal. Mam auto Com1 i 4800. Niby jest 100 procent a za chwilę 0.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2016-04-23, 12:31   

Zacznij od zmiany portu z AUTO na COM1

Jak sie nie zmieni, to sprawdź nie w AutoMapie, ale czymś innym - np programami http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 (punkt 9). Może coś blokuje port, lub uszkodzony moduł.
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-23, 13:06   

jacekp1313 napisał/a:
Zacznij od zmiany portu z AUTO na COM1
Na COM1 jest to samo. Czyli do połowy jest na zielono i ciagle komunikat Szukam sygnału. Nawigację można włączać i wyłączać i to samo ciągle. Wcześniej była tutaj nawigacja Navitela i sygnał GPS był perfekcyjny
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2016-04-23, 15:00   

A co z
jacekp1313 napisał/a:
Jak sie nie zmieni, to sprawdź nie w AutoMapie, ale czymś innym
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 533
Wysłany: 2016-04-23, 15:33   

Tak to wygląda:



 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2016-04-23, 15:51   

Takie słupki jak na 3 zdjęciu są cały czas, czy po chwili znikają?

Dla pewności - sprawdzasz pod gołym niebem? Bo sam się czasem łapałem na sprawdzaniu sygnału po złej stronie drzwi balkonowych
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9