My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-29, 19:11
GoClever, kto wie jaki to model ?
Autor Wiadomość
igor_e
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-08, 13:36   Goclever - proszę pomoc zidentyfikowac model

Witam

trafił do mnie taki o to Goclever - usterka: brak reakcji na włącznik, ładowanie działa - ładuje baterie do końca. Przy próbie podłączenia wyskakuje na chwile "nieznane urządzenie" i to wszystko.

Niestety na obudowie brak naklejki z modelem - proszę o pomoc w identyfikacji modelu na podstawie zdjęć płyty głównej i obudowy. Pomoże mi to dobrać odpowiedni firmware. W goclever można oprogramowanie wgrać poprzez karte pamięci tak?

http://www.fotosik.pl/pok...1991644a76.html
http://www.fotosik.pl/pok...26a8b10299.html
http://www.fotosik.pl/pok...4832a486e4.html
http://www.fotosik.pl/pok...995a303e55.html
http://www.fotosik.pl/pok...694d4476cc.html
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-08, 15:48   

Chwila w googlach, 4384. To czy 09 czy 10 to nie wiem. Czy BT nieważne pasuje na przemian.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
maniak1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2015
Posty: 7
Wysłany: 2016-01-29, 16:23   GoClever, kto wie jaki to model ?

witam...
Mam od kolegi starą navi GoClever , wgrałem mu nową automape ale po obliczeniu trasy wyskakiwało info :
wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych

Wgrałem AutoMapa 6.19 (1512) Europa (Cracked).

Gdzies wyczytałem ze trzeba flasha zrobic , wiec zassałem do modelu 5066
ale zgadywałem na pałe bo nr z tylu jest juz nieczytelny.
i niestety navi zgasła i nie idzie odpalić
tylko swieci ładowanie jak podepne do kompa. A komp tez jej nie widzi
Reset nie pomaga

Czy ktoś po zdjeciach może mi powiedziec co to za model ?
i czy wogóle jest szansa na odpalenie?





 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2016-01-29, 19:08   

maniak1977 napisał/a:
zassałem do modelu 5066
ale zgadywałem na pałe bo nr z tylu jest juz nieczytelny.
i niestety navi zgasła i nie idzie odpalić
Teraz to tylko serwis.
A gdzie wyczytałeś, że na problemy z AM trzeba wgrywac firmware?
_________________

 
 
maniak1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2015
Posty: 7
Wysłany: 2016-01-29, 19:45   

a no właśnie już niewiem ale wygooglowałem to :(
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2016-01-29, 21:06   

Nawigacja GoClever 5066 FM
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
piwos 
azymut


Dołączył: 28 Sie 2017
Posty: 4
Skąd: POLAND
Wysłany: 2017-08-28, 20:00   Goclever x13-1256 jaki to odpowiednik, jaki model? Firmwer

Cześć Odziedziczyłem w samochodzie nawigację, która pod spodem ma napis: Goclever x13-1256 jaki to odpowiednik, jaki model? Jeszcze tydzień temu działała (Auto mapa z mini SD). Leżała w samochodzie tydzień i kiszka. Nawigacja po naładowaniu (napełniająca się bateryjka), a potem, biały ekran z logo i napisem Goclever i tak wisi. Co z tym zrobić? Jak władować jej nowy firmwer i który (skąd) jej podać?
Narka ;)

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-08-28, 21:47 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin, punkt 3.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2017-08-28, 20:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4487
Skąd: Wawa

Wysłany: 2017-08-28, 20:45   

Zapodaj jakieś fotki tego urządzenia.
piwos napisał/a:
Leżała w samochodzie tydzień i kiszka.
Samo się zepsuło ? Czy coś grzebałeś ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
piwos 
azymut


Dołączył: 28 Sie 2017
Posty: 4
Skąd: POLAND
Wysłany: 2017-08-28, 20:50   

[ Dodano: 2017-08-28, 21:51 ]
___Olivia_ napisał/a:
Zapodaj jakieś fotki tego urządzenia.
piwos napisał/a:
Leżała w samochodzie tydzień i kiszka.
Samo się zepsuło ? Czy coś grzebałeś ?

Samo! Zaczęło się już wieszać wcześniej ale dało się zresetować przez dziurkę od spodu ;) Po resecie działało, mapa (Auto Mapa) prowadziła ładnie.
Teraz wisi, już nie pomaga nawet reset z dziurki Po resecie restartuje się zawieszając na logo ;(
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4487
Skąd: Wawa

Wysłany: 2017-08-28, 21:01   

piwos napisał/a:
jaki model?
Goclever x13-1256 --> to jest właśnie model :arrow: https://archiwum.allegro.pl/oferta/nawigacja-gps-goclever-x-13-12056-i5846017651.html
Spróbuj rozładować baterię do zera, czasem pomaga.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
piwos 
azymut


Dołączył: 28 Sie 2017
Posty: 4
Skąd: POLAND
Wysłany: 2017-08-28, 21:18   

___Olivia_ napisał/a:
piwos napisał/a:
jaki model?
Goclever x13-1256 --> to jest właśnie model :arrow: https://archiwum.allegro.pl/oferta/nawigacja-gps-goclever-x-13-12056-i5846017651.html
Spróbuj rozładować baterię do zera, czasem pomaga.

Próbowałem, nic z tego. Po podłączeniu kabla najpierw miga wizerunek napełniającej się bateryjki i nic nie działa, potem to samo :(
To jaki firmwer, jak go załadować?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4487
Skąd: Wawa

Wysłany: 2017-08-28, 21:33   

piwos napisał/a:
To jaki firmwer
Firmware do tego modelu raczej nie znajdziesz w sieci, firma GoClever nie udostępnia na swoich stronach internetowych, a w sieci nie ma nic na temat Twojego urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2017-08-29, 06:00   

Napisz do serwisu GC, podaj ten numer i ew, zdjęcia przodu i tyłu.
Jak coś Ci powiedzą, to FW może dobierzesz wg http://www.my-navia.pl/vi...p=460103#460103
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piwos 
azymut


Dołączył: 28 Sie 2017
Posty: 4
Skąd: POLAND
Wysłany: 2017-08-29, 07:39   

___Olivia_ napisał/a:
piwos napisał/a:
To jaki firmwer
Firmware do tego modelu raczej nie znajdziesz w sieci, firma GoClever nie udostępnia na swoich stronach internetowych, a w sieci nie ma nic na temat Twojego urządzenia.
Dlatego podejrzewam, że jest to inny (jakiś popularny) model, a to oznaczenie to marketingowa zmyłka (opcja) :) Tylko jaki, jaki frimwer spróbowac podać


[ Dodano: 2017-08-29, 08:57 ]
jestem_ktoś napisał/a:
Napisz do serwisu GC, podaj ten numer i ew, zdjęcia przodu i tyłu.
Jak coś Ci powiedzą, to FW może dobierzesz wg http://www.my-navia.pl/vi...p=460103#460103
Kolega napisał do serwisu. Odpowiedzieli uprzejmie że mogą przyjąć do naprawy odpłatnej. Podali natomiast kumplowi jaki to odpowiednik. Jest to: GC5080
Tutaj należy zastosować procedurę kolegi z postu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3056452.html
Pamiętać przy tym należy żeby karta mini SD nie była większa niż: 2 GB, sformatowana była w FAT, a nie FAT32!
Pojawiają się kolejne ekrany:



Goclever x13 1256, jego odpowiednik to: GC 5080

Serdeczne pozdrowionka dla kolegi z zespołu w bratniej firmie za uparte drążenie tematu i uparte korespondowanie z serwisem GC. Pomogło!
GPS uratowany, działa, śmiga :lol: :-)

Narka ;)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-08-30, 21:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13