My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ___Olivia_
2015-12-29, 17:32
GOOCLEVER Navio 530 i programy nawigacyjne.
Autor Wiadomość
Rux 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 8
  Wysłany: 2015-12-29, 17:08   GOOCLEVER Navio 530 i programy nawigacyjne.

Chce wgrać na ten sprzęt auto mapę. Na kartę wgrałem program lecz w ustawieniach w polu pierwszym (są dwa) modyfikuj ścieżkę do mapy nie mogę zmienić lokalizacji. Jest tylko \residentFlash\MobileNavigator\Mobil... i nic nie moge edytować w nim. Drugie pole jest puste i też nie idzie nic zmienić. Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2015-12-29, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-12-29, 17:36   

Rux,
Twoje urządzenie nie widzi karty pamięci, lub brak pliku wykonawczego.exe.Zmień kartę pamięci i ponowna instalacja.

Przeniosłam do odpowiedniego działu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Rux 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2015-12-29, 18:31   

Jak wkładam kartę to jakiś dźwięk jest :(
Mam możliwość wejść do windows czyli jest odblokowana tak??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-12-29, 18:34   

Rux,
Sprawdź czy na karcie są pliki ***.exe, lub urządzenie nie czyta tej karty.
Rux napisał/a:
czyli jest odblokowana tak?
Tak, odblokowana jest
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2015-12-29, 18:46   

Zrób test - wrzuć to http://chomikuj.pl/jajace...44.ZIP(archive) (po rozpakowaniu) na SD i wskaż cecmd.exe
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4573
Wysłany: 2015-12-30, 19:22   

Rux napisał/a:
Mam możliwość wejść do windows czyli jest odblokowana tak??

A czy "spod"windowsa widzisz kartę i jej zawartośc ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
garf78 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączyła: 09 Sty 2012
Posty: 18
Wysłany: 2016-02-09, 09:38   Wolnodzialajaca AM EU na navio 530

Sluchajcie w grudniu kupiłem navio 530, zainstalowałem na karcie AM EU, podalem druga sciezke do mapy (530 pozwala podac 2 sciezki do map). Instalacja i konfiguracja AM na nawigacji przebiegla bezproblemowo. Ale niestety po odpaleniu AM z karty po prostu nie da się korzystać tak wolno działa. Karte wykluczyłem bo może nie jest zaszybka,ale na 520 brata dzial oki, wiec to nie jest wina karty ( z reszta sprawdzałem na 3 :)). Kiedy wgram AM EU w wersji okrojonej z racji 4gb pamieci to urządzenia chodzi jak przecinak. I w sumie moglbym na tym zaprzestać, ale wkurza mnie , ze urządzenie nie działa jak powinno bo z karty tez powinno dzialac. Sprzet byl w serwisie ponad miesiąc, wczoraj go otrzymałem i bez roznicy. Ktos ma może jakies pomysły? Bo z serwisem to będzie lipa bo nawi normalnie działa, karte widzi, wiec jak znam zycie będą mnie zbywac. Teraz zaluje ze nie wzialem modecoma mx4:(, jak to mowia chytry 2x więcej traci :).
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 604
Wysłany: 2016-02-09, 09:52   

A może próbuj zainstalować program w urządzeniu a mapy na karcie SD, może będzie lepiej.
 
 
garf78 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączyła: 09 Sty 2012
Posty: 18
Wysłany: 2016-02-09, 12:52   

Oki problem rozwiązany, w bardziej prozaiczny sposób, zamieniłem sciezeke dostępu z wceAm.exe na Automapa EU.exe i navi "ozyla" :).
 
 
leszel
Waypoint


Dołączył: 13 Kwi 2016
Posty: 15
Wysłany: 2016-04-13, 13:36   

Czyli 530 współpracuje z automapą bez problemu?
A jak wygląda wyświetlacz w tej nawigacji? W jasnym świetle jest widoczny?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4573
Wysłany: 2016-04-13, 21:00   

Kolego... zasada generalnie jest taka, ze czym droższe urządzenie , tym lepszy wsyświetlacz ( bo niby co ma odróżniac navi za 1500 zł od tej za 150 zł , jesli parametry techniczne sa zblizone )

Teraz wstaw na oś "cena ----- jakość wyświetlacza" swoje urządzenie i dostaniesz odpowiedź.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,44 sekundy. Zapytań do SQL: 12