Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC Navio 500 plus HD BTFM - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
Edzio666
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2015-12-14, 19:26   Navio 500 Plus FMBT/HD

Witam.

Otóż - popsułem swoją nawigację (przez ciekawość). Z poziomu Windowsa CE, panelu sterowania, storage manager - skasowałem 3-4 partycje (już nie pamiętam dokładnie) klikając na każdą unmout, delete.

Teraz nawigacja jest martwa. Po włączeniu na logu startowym wyskakuje błąd:
Update.exe - cannot find "update' (or one of its components).

Znalazłem na chomikuj - 'całą' kopię mojego urządzenia - wraz z plikami do reanimacji (912C.IMG, gpsapp.msk, Update.exe, xipM i xipS.nb0)

Po włożeniu karty 1GB (FAT) z tymi plikami - uruchamia się program aktualizujący, lecz wyskakuje błąd ,że nie można zainstalować gpsapp - z racji braku partycji residentflash2.
Próbowałem z innymi plikami gpsapp.msk - to wyskakuje błąd ,że plik niekompatybilny.

Potem...
Wrzuciłem na kartę - menu dasiora. Błąd - ,że nie można nic skopiować na residentflash2.


Jakieś pomysły? Jak reanimować nawigację?

Idzie jakoś 'wgrać na nowo system'?

[ Dodano: 2015-12-27, 17:14 ]
Halo! Za ktoś jakiś pomysł na powyższy problem?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-01-03, 17:51   

A masz po włączeniu niebieskie okienko z wgrywającym sie Windowsem? pewnie nie i samo gpsapp chce sie wgrać, Musiałbyś mieć pasujący firmware.
Masz połączenie po AS?
Wrzuć na kartę totalcomendera i zmień nazwę na gpstest.exe
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Edzio666
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2016-01-07, 23:34   

Właśnie niebieskiego okienka nie mam. Chyba żaden firmware niema pasuje (próbowałem już kilkunastu wersji do niby mojego modelu zarówno z chomikuj, jak i ruskich for).

Połączenia po AS brak.
Po wrzuceniu tc z nazwą gpstest - ten sam błąd: Update.exe - cannot find "update' (or one of its components).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10