My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker 50 Ready i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-13, 13:21   Becker 50 Ready i programy nawigacyjne

Witam.
Czy mógłby ktoś udostępnić wersję instalacyjną (i jaką najlepiej wgrać na kartę) iGO dla Becker Ready 50
Większość albo gotowce albo nieaktywne linki.

OS Version: SK2.T6X0H.R10.276.STF128
SW Version: 9.6.1.284214

Dzięki.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-13, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18115
Wysłany: 2015-12-13, 13:33   

MENIEX napisał/a:
mógłby ktoś udostępnić wersję instalacyjną
Każde iGO jest gotowcem i dzała tam, gdzie skopiujesz i skonfigurujesz.

Szczegóły w poradniku instalacji Primo lub wątkach o wybranej wersji programu

[ Dodano: 2015-12-13, 13:35 ]
P.S.1 Zmieniłem tytuł (był " iGO instalka na kartę SD")
P.S.2 Martwe linki zgłaszaj autorom na PW
_________________

 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-13, 18:49   

Cześć.

Mam pytanie do kolegi no_taki. Czy podmiana samego pliku sys.txt by pomogła.
Mam nieodblokowanego Ready 50 z org mapami Q4.2014 i w pliku sys.txt w folderze navigator mam tylko taki wpis:
[device]
type="BECKER_BDC00"

Za pomocą CountentMan... mam kopię więc mogę pozmieniać to i owo ale pytanie tak jak napisałeś kilka postów wyżej zmiana iGO primo(podmiana - wytnij wklej) na pamięci wew. i mapy na karcie SD. Czy to w przypadku mojej navi wystarczy?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4883
Wysłany: 2015-12-13, 18:54   

Napisz precyzyjnie o co Ci chodzi.
Jak pisałeś masz oryginał, więc DLACZEGO chcesz przenieść mapy ( czy caly folder CONTENT ) w inne położenie ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4883
Wysłany: 2015-12-13, 19:16   

Jesli kol. MENIEX zamierza podmienic swoje oryginalne iGO na wersję "testową " ( jak sądzę z racji oszczedności na wymianie map ), to polecam przyklejony temat: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41906

Jest tam chyba wszystko o żonglowaniu położeniem programu i map
W raze pytań, jestem do dyspozycji :-)

P.S Przypominam tylko podstawowa zasadę :
"testowy"program - "testowe" mapy do niego
oryginalny program - oryginalne mapy
Wszelkie "krzyżowki" działać nie będą .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-13, 20:21   

Zrobiłem tak jak pisaliście wyżej tzn. utworyłem na karcie folder iGo\content..
Wkleiłem ściągnięte mapy q2.2015 wkleiłem do folderu map dopisałem do mojego"gołego" sys.txt sekwencje [folder] i nic się nie dzieje.

Co dalej... skoro napisaliście że "nie krzyżujemy" map i programu.
Soft jest fabryczny ver: 9.6.1.284214 a mapy ściągnięte bodajże z peb.pl więc jak mają zadziałać.
Nie rozumię.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-12-14, 06:54 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z " IGO > Różne położenie programu i poszczególnych folderów"
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4883
Wysłany: 2015-12-13, 20:24   

Tu nie ma co rozumiec :-)
Zasadę opisałem Ci w poprzednim poscie.
Ściągane z netu mapy nie będą działać na oryginalnym oprogramowaniu
I tyle ( mógłbym opisywac dlaczego, ale po co ? , przeskoczyć się tego i tak nie da )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-13, 20:27   

Czyli zostaje tylko odblokowanie navigacji?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 646
Wysłany: 2015-12-13, 20:34   

MENIEX napisał/a:
Czyli zostaje tylko odblokowanie navigacji?

Odblokowanie jak odblokowanie,nie zaszkodzi, ale aby działało to i mapy i program muszą być "posłodzone" bo "słodzona" mapa i oryginalny program to "nie jest para" i dlatego nie zadziała...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4883
Wysłany: 2015-12-13, 20:37   

Odblokowanie nawigacji nie ma absolutnie nic wspólnego z wgraniem "testowej" wersji iGO
Odblokowanie - to umozliwienie albo dostepu bezpośrednio do systemu operacyjnego nawigacji , albo przynajmniej umozliwienia wgrania na to urządzenie dowolnego oprogramowania.

W Twoim przypadku prawdopodobnie odblokowanie nawet nie będzie konieczne. Wystarczy podmiana nazwy katalogu "nowego" iGO na nazwę ktorą masz dotychczas, oraz nazwy "nowego" .exe na ta która ma Twój .exe w oryginalnym iGO . Komp jest glupi i nie rozpozna podmiany , uruchamiając nowy program

Prawdopodobnie, bowiem może się zdarzyć, ze jest jakiś haczyk.

Podstawowa zasada !!!! Zanim COKOLWIEK zaczniesz robić , nalezy zrobic pełną kopię karty ( w tym pliki ukryte i systemowe ) oraz pamieci wewnetrznej na kompie !!!!!
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 741
Wysłany: 2015-12-14, 07:52   

Poza tym każde iGO zadziała na twoim sprzęcie o ile jest pod twoją rozdziałkę. Najwyżej nie będą działać funkcje których sprzętowo nie posiadasz. Polecam REVO czyli Becker 9.6.8.265850. Do tego odpowiednia skórka i malina.
Jeżeli coś nie zadziała musisz zaciągnąć "właściwe" NNGStart.
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-14, 16:48   

OK.
Dzięki WSZYSTKIM za odpowiedzi.
Jutro sprawdzę co udało się zdziałać. Ściągnąłem iGO BECKER revo 2 new 272x480 jako jeden z nielicznych które można było bez problemu pobrać.
Dam znać jak poszło.

[ Dodano: 2015-12-15, 18:02 ]
Witam.
No więc wgrałem soft jaki zaproponował szwagier22 czyli revo 1.
Navi włącza się do logo Beckera i stoi. Zapewne tek jak pisał szwagier22 potrzeba zaciągnąć plik NNGStart bo wcześniej był a teraz go nie ma. Był też folder "navigator" którego teraz nie ma.
Skąd pobrać to NNGStart tak aby było prawidłowe do Ready 50.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 741
Wysłany: 2015-12-16, 15:22   

Cytat:
NNGStart bo wcześniej był a teraz go nie ma. Był też folder "navigator" którego teraz nie ma.

Sformatowałeś pamięć? Katalog NNG jest katalogiem startowym i nie wolno go kasować. Nowy katalog z programem powinien mieć taką samą nazwę jak stary, podobnie jak plik wykonawczy *.exe.
Myślę że masz kopię na komputerze więc przywróć NNG.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 646
Wysłany: 2015-12-16, 16:28   

szwagier22 napisał/a:
Myślę że masz kopię na komputerze więc przywróć NNG.

:
MENIEX napisał/a:
NNGStart bo wcześniej był a teraz go nie ma. Był też folder "navigator" którego teraz nie ma.

Skąd pobrać to NNGStart tak aby było prawidłowe do Ready 50.
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-19, 00:32   

Witam.
Po wielugodzinnych bojach dzięki koledze szwagier22 w końcu się udało.
Problem tkwił w "pocukrowanym" NNGStart.

Dzięki temu zmieniłem soft poukładałem pod siebie mapy jakie chcę mieć i AM + MM już działają.
Mam natomiast problem z mapami navteqa.
Postępuję zgodnie z postem kolego no_taki odnośnie "programu w pamięci a mapy na karcie i odwrotnie"
Wgrałem revo 1 jak i revo 2 pod moją rozdziałkę i występuje ten sam problem.
Przy uruchomieniu map Beckera pojawia się okno windows i błąd:
In :0
DBFile init error.

O co chodzi?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10