My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-11-27, 07:31
Budowa aktualnej bazy fotoradarów do iGO
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5197
Wysłany: 2015-11-22, 15:02   Budowa aktualnej bazy fotoradarów do iGO

kilowat napisał/a:
w pozostalej części Polski trzeba posilkowac sie strona CANARDa.

To naprawde dobry pomysł, pod warunkiem, że większa ilość osób podzieli się rejonami kraju, tak, że dla kazdego pozostanie te - powiedzmy- 20 do 30, bo inaczej to katorżnicza praca.

Mogę zając się malopolską.
Wyniki ( gotowe pliki speedcam ) wrzucajmy tu. {rzypominam, ze stacjonarne , to w speedcam.txt kat. "1"
Gdyby ktoś mial problem ze stworzeniem pliku speedcam, niech wrzuci - tak jak ja wyżej - same koordynaty i prędkośći. Ja , czy którys z kolegów bez problemow przerobimy to na speedcam.txt
Same koordynaty wrzucamy poprzez www.wklej.org , gotowe pliki przez jakiś hosting.

Wiec mamy:
- ja malopolska
- kilowat - dolnoslaskie.


Prosze o zgalaszanie się
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-11-27, 07:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-11-22, 15:06   

Ale odpowiedzialność, jak komuś radar błyśnie, bo nie było go w spisie z my-navia! :D
Wrzucę stacjonarne na Dolnym Ślasku za kilka dni. Jak podzielimy na wojewodztwa, bo nie musi byc przecież w jednym pliku, to pójdzie szybko.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5197
Wysłany: 2015-11-22, 15:41   

kilowat napisał/a:
Jak podzielimy na wojewodztwa, bo nie musi byc przecież w jednym pliku, to pójdzie szybko.

Potem wrzuci się to w jeden plik i POIConwerterem pousuwa ewentualne dublety.

P.S Ja się biorę za ta część :

http://images75.fotosik.pl/96/4820396ff141d0c2.jpg
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2015-11-22, 17:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5197
Wysłany: 2015-11-22, 18:06   

Na szybko przerobiłem znaleziony arkusz excela:
http://przeklej.org/file/ikWBKY/Przeliczanie.xls

Wpisujemy stopnie, minuty i sekundy ( z kropka jako separatorem !!!! ) oraz predkość ( wystarczy w górnym wierszu )
Jenen klik w komórkę A7 potem CTRL-C, i mozna dane wkleić bezpośrednio npo. do notatnika
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5197
Wysłany: 2015-11-22, 19:37   

Ja zadeklarowana część zrobiłem. ( 53 radary )
http://images75.fotosik.pl/97/c52334aac31519e3.jpg

łacznie z weryfikacją danych na mapie.
Więc nie jest to tak straszliwy problem, jesli będzie nas więcej.

A jesli nie będzie... to powoli zrobię sam. Wyłacznie dla siebie
Bo łatwo jest czerpać z pracy innych, ale jak na razie nie widać chętnych ( poza kilowatem ) by poswięcic nie pieniadze, a godzinę , czy dwie wlasnego czasu.
Szczególnie, iz wymaga to tylko dokładnosci, a nie jakiejś wyjątkowej wiedzy.
Zreszta .. jesli bedzie problem jak co zrobic, spokojnie mozemy podac instrukcję .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 411
Wysłany: 2015-11-22, 19:44   

usunięty
Ostatnio zmieniony przez lazy49 2015-11-23, 07:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-11-23, 00:48   

no_taki napisał/a:
Ja zadeklarowana część zrobiłem (53 radary)

A jesli nie będzie... to powoli zrobię sam. Wyłacznie dla siebie
Bo łatwo jest czerpać z pracy innych, ale jak na razie nie widać chętnych ( poza kilowatem ) by poswięcic nie pieniadze, a godzinę , czy dwie wlasnego czasu.
Szczególnie, iz wymaga to tylko dokładnosci, a nie jakiejś wyjątkowej wiedzy.
Zreszta .. jesli bedzie problem jak co zrobic, spokojnie mozemy podac instrukcję .

To ja też zrobiłem Dolny Śląsk (bo nie mogę spać:))

Tylko nie wiem jaką kategorię będzie miał ten fotoradar, co łapie na czerwonym świetle?

Już stestowałem to będzie cat:3 i wtedy mamy ikonkę czerwonego światła.

Kod:
16.066992,51.496775,3,0,0,0


A jak się nie znajdą chętni do pomocy, to zrobię sobie zachodnią Polskę i się wymienię z obywatelem no_taki :P Przy okazji, dzięki no_taki za szablon XLS, super przyśpiesza pracę.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
Ostatnio zmieniony przez kilowat 2015-11-23, 10:16, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 408
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2015-11-23, 23:52   

No i jak z tymi radarami . Ja mam woj.śląskie stacjonarne i wszystkie odcinkowe w PL(osobno)
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-11-24, 09:51   

No, ja mam, cały Dolny Śląsk i jego obrzeża - stacjonarne, odcinkowe oraz na całą Polskę miejsca "szuszarków" (w moim rejonie się potwierdzają)
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 408
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2015-11-24, 11:40   

kilowat napisał/a:
No, ja mam, cały Dolny Śląsk

To może się wymienimy radarami ?
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 411
Wysłany: 2015-11-24, 13:30   

Zrobię zachodnio-pomorskie i lubuskie FS
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5197
Wysłany: 2015-11-24, 13:37   

Panowie.. propozycja. Ja mam zrobione małopolskie,chyba z częścią ślaskiego, pdkarpackie, część lubelskiego i część świętokrzyskiego - Bo odcinam liniami prostymi fragmenty mapy.
Ja porobimy, trzeba będzie na jednej mapie zaznaczyć co kto zrobił i pouzupełniać , by nie było dziur.
Potem jeden z nas zlączy te pliki, wrzuci do POIConvertera by usunąc ewentualne duble i roześle pozostalym.
Moge się tym zając

Później wrzuce mapke z obszarem który zrobiłem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-11-24, 13:58   

to gitara... mam dolnośląskie, opolskie i wrzutki z ościeżnych
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 408
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2015-11-24, 14:11   

no_taki
To ja Mogę ci posłać , mam Śląsk dokładnie w granicach. Link poślę Ci na priv.
Te opisane jako średnia predkość to oczywiście odcinkowy.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5197
Wysłany: 2015-11-24, 14:31   

Na chwile obecną mam tyle:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/2e1b7181ec066627

dokładnie 102 sztuki ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14