Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-09-18, 22:14
Urządzenie do zabudowania w samochodzie
Autor Wiadomość
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1050
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-08-26, 17:22   Urządzenie do zabudowania w samochodzie

Mam pytanie czy ktoś miał już do czynienia z Lenovo TAB 2 A7-10F z android 4.4 KitKat, głównie chodzi mi o to jak działa moduł GPS ? ( o pozostałych podzespołach też miło będzie jak ktoś się wypowie ), bo nie mam praktycznie wyboru tylko ten i chyba żaden inny ze względu na rozmiary tableta ( głębokość 9,3 mm, szerokość 105 mm, wysokość 189, idealnie pasuje w ori ramce navi w samochodzie citroen C5 X7 ) . Docelowo ma tam być wgrane iGO, Automapa i TomTom. Czekam na wasze uwagi dotyczące tego sprzętu.
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-09-18, 22:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
wwaski
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 75
Skąd: Sycylia
Wysłany: 2015-08-28, 00:28   

Ja posiadam Lenovo A7600 (A10-70) i GPS działa wyśmienicie (nigdy nie zgubił sygnału i łapie nawet wewnątrz budynku) zarówno na AM 3.0, Tomtom 1.4 jak i pozostałych, Android 4.4.4...Ogólnie polecam bo sprzęt wart swojej ceny i myślę że na tym modelu jest podobnie :)
_________________
Galaxy S4, Lenovo A10-70
 
 
dysk3737
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2015
Posty: 5
Wysłany: 2015-08-28, 19:06   Re: Lenovo TAB 2 A7-10F

bomba63 napisał/a:
Mam pytanie czy ktoś miał już do czynienia z Lenovo TAB 2 A7-10F z android 4.4 KitKat.

mam dokładnie taki sam tablet z tym systemem własnie dałem rade igo podzielic żeby cześć była na wewnętrznej pamieci a reszta na zewnętrznej i jak na razie wszytko działa.
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1050
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-08-29, 19:00   Re: Lenovo TAB 2 A7-10F

dysk3737 napisał/a:
i jak na razie wszytko działa.
Dziękuję bardzo, właśnie na taką odpowiedż czekałem, czyli GPS się sprawdza nie ma zacięć szukanie sygnału itd, itd?
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
dysk3737
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2015
Posty: 5
Wysłany: 2015-08-29, 19:46   

nic sie nie dzieje cały miesiąc jezdziłem z igo po zagranicy i nie raz krzyczała zanik sygnału gps ,ale to dosłownie było przez ułamek sekundy i np. w czasie wyznaczania trasy ,a to podejrzewam tylko to że urządzenie trochę słabe i sobie ram nie radził ,faktycznie nigdy mi sygnał nie zanikł.
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1050
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-08-29, 19:53   

super fajnie bo zamierzam go kupić do auta w miejsce ramki navi ( Citroen C5 ) jest to jedyny, bądż jeden z jedynych które idealnie miesci się bez większych przeróbek. Ja wiem że parametry mogłyby byc lepsze ale...

mam tak

a będzie tak
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
flybynight
Waypoint


Dołączył: 08 Wrz 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-09-08, 10:58   

Bomba63 tez zakupiłem tego tableta ale mam problem z Igo ponieważ nie mogę dopasować data.zip który by obsługiwał ta rozdzielczość. Jedyny jaki udalo mi się dopasować ma delikatne uszczerbki pt. Czarny pasek z prawej strony ekranu tak jakby brakowało rozdziałki i nie wczytuje widoku rozjazdów autostradowych chociaż identyczny data.zip działa bez zarzutu na prestigo geovision 7777 możesz cos doradzić? Wydaje mi się ze na lenovo zaczytuje się rozdzialka 800-480 a na prestigio 480-320
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1050
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-09-08, 12:52   

flybynight, odbierz PW
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 71 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5845
Wysłany: 2015-09-09, 18:25   

flybynight napisał/a:
nie mogę dopasować data.zip który by obsługiwał ta rozdzielczość

Spróbuj pobrać nextgen.
Działa całkiem dobrze , a jak dotychczas nie pojwił się ani jeden głos o problemach z rodzielczoscią .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
flybynight
Waypoint


Dołączył: 08 Wrz 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-09-12, 23:36   

wgrałem nextgena i wyobraź sobie ze mimo używania tych samych map przez igo i nextgen to igo działa igła a nextgen nie widzi części adresów sprawdzone w UK i FR
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1050
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-09-18, 21:56   NavRoad Nexo Smart Duo 7

NavRoad Nexo Smart Duo 7

Poszukiwania ciąg dalszy. Kto posiada i opinie mile widziane a zwłaszcza te złe bo dobrych jest od groma http://allegro.pl/navroad...5624140392.html bo jak wspomniałem w poprzednim temacie o Lenovo uzależniony jestem od wymiarów sprzętu, a ten spełnia moje warunki
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12