Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
MX4 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-06-23, 19:33   

Zainstaluj program, dodaj TYLKO JEDNĄ mapę i ŻADNYCH innych dodatków. Oczywiście, w konfiguracji minimalnej (patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 - "Struktura bez zędnych dodatków)
Jak ruszy, dodawaj po kolei pliki

Nie grzeb w żadnym pliku poza sys.txt (wpisz tylko swoje dane do sekcji [GPS]

A czy będzie działac - nikt nie wie. Ale wersji "Becer REVO" nie polecam weź jakieś 9.6.5 czy 9.6.13. I szukaj takiego, co ma max. 200MB - i tak resztę musisz wywalić przed instalacją. Szczególnie, że 3/4 tych dodatków tylko przeszkadza (np. statystyka korków czy widoki rozjazdów, tuneli, budynków...). Tylko mapy + dane TRUCK. I ew. POI
_________________

 
 
sephot
Waypoint
0.0


Dołączył: 04 Paź 2013
Posty: 17
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-06-23, 20:43   

ok udało mi się odpalić na tym programie :
iGO Primo 2.4 - 9.6.13.405512 ENTERPRISE V 3.0.1
i na tej mapie :
iGO_HERE_2015.Q4_EU_TIR_FULL
Zgrałem najpierw tylko PL i działa, teraz zgrywam resztę map, mam nadzieję że też będzie działać, tak swoją drogą to tłumaczenie jest gdzie niegadzie troche kichowate, są jakieś gdzieś pliki językowe do wymiany na lepsze czy cos ?
 
 
sephot
Waypoint
0.0


Dołączył: 04 Paź 2013
Posty: 17
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-06-26, 10:40   

gmpl napisał/a:
sephot, ja u siebie mam wersję iGO_Primo_Truck_HERE_Full_Europe_2015.Q4_962.209584 działa bez najmniejszego problemu.

A udostępnił byś mi link do pobrania ? Bo większość linków jest nieaktywna które sprawdzam.
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1047
Skąd: Turoń
Wysłany: 2016-06-26, 11:12   

sephot, czemu opowiadasz głupoty ? a sprawdzałeś w linkowni?
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
sephot
Waypoint
0.0


Dołączył: 04 Paź 2013
Posty: 17
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-06-26, 12:11   

Ok, mam pytanie czym się różnią od siebie te mapy igo ?
NextGen iGO_israel
iGO_Primo_Truck
? Chodzi o interfejs ?
NextGen to nowsza generacja programu ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-06-26, 13:28   

sephot napisał/a:
czym się różnią od siebie te mapy igo ?
NextGen iGO_israel
iGO_Primo_Truck
Po pierwsze to nie są mapy.
Po drugie - Nie istnieje program Primo Truck. To tylko nazwa czyjejś wrzutki, nic nie mówiąca o wersji programu

Zajrzyj do:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
http://www.my-navia.pl/vi...p=362664#362664 (ten post i cały wątek)
_________________

 
 
sephot
Waypoint
0.0


Dołączył: 04 Paź 2013
Posty: 17
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-06-26, 20:37   

Tak wiem że to nie mapy, tak tylko rozpędu piszę ogarniając słowem mapa wszystko :P... ale dziekuję te posty sporo wyjaśniają.
 
 
Akej
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2011
Posty: 30
Wysłany: 2016-08-03, 19:22   

Witam
Zakupiłem powyższą nawigację i chciałbym zainstalować automape na karcie SD i z niej korzystać.
Mam pytanie czy powyższą nawigację MX 4 należy odblokować by móc korzystać z zainstalowanej automapy na karcie SD ? Jeśli mam odblokować to proszę o info jak to wykonać.
Czy tylko instaluje AM na karcie, wkładam kartę i odpalam jak ?
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-08-03, 20:37 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa

Wysłany: 2016-08-03, 19:27   

Akej napisał/a:
Mam pytanie czy powyższą nawigację MX 4 należy odblokować
Nie trzeba odblokowywać, wystarczy w ustawieniach urządzenia ustawić ścieżkę do programu nawigacyjnego, lub dodać do ulubionych.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Akej
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2011
Posty: 30
Wysłany: 2016-08-04, 05:02   

"no_taki'

Tobie już ktoś chyba pomógł lub pomaga.
 
 
Endriu.B 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 28
  Wysłany: 2016-10-01, 14:26   Modecom MX4 HD

Witam. Posiadam nawigację modecom mx4 hd wgrałem na kartę pamięci iGO primo z tego miejsca http://mlodytrucker.com/f...p?p=31102#31102 , wsadziłem kartę do navi i stat. No ia tym koniec Pojawia się tylko strona tytułowa iGO z obrazkiem ciężarówki ,nagle ciemno następuje reset urządzenia. Tak w ogóle to już z różnymi mapami iGO próbowałem coś zrobić i nic. Z modecomem jest sprawa prosta, zaznaczyłem ścieżkę nawigacyjną i powinno ruszyć. Dodam jeszcze że AM mi poszła bez problemu z małym wyjątkiem że AM miałem zainstalowaną na karcie pamięci a nie skopiowaną. Może ktoś ma jakiś pomysł.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2016-10-01, 14:40   

Wywal zbędne elementy i uruchom w konfiguracji minimalnej - jak to miliony razy opisano na forum http://www.my-navia.pl/vi...p=302491#302491
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-10-01, 15:13   

Endriu.B napisał/a:
Może ktoś ma jakiś pomysł

Mam i to calkiem dobry.
Zainstaluj sprawdzoną wersję obsługującą rodzielczość swojego urządzenia posiadająca tzw "oryginalny" data.zip , a nie wersje wstawiane przez ludzi wyłacznie dla kasy ( czym wiekszy upload tym lepiej,a do tego sys.txt sp* milionem absurdalnych wpisow, na zasadzie - czym więcej, tym pewnie mądrzej ).


Nie ma sily zeby nie poszło. Mam na swoim MX4 CZTERY rózne iGO plus AM i wszystko dziala
_________________
 
 
Endriu.B 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 28
  Wysłany: 2016-10-01, 15:52   Modecom MX4 HD

Cytat:
Zainstaluj sprawdzoną wersję


No właśnie. Zainstaluj. Naściągałem się różnych wersji. Żadna nie działa. Miały być pod moje urządzenie (skopiuj na kartę i będzie działać). Naczytałem się na forum tyle tego że już jestem głupi. Wykasować zbędne pliki - no fajnie dla kogoś kto siedzi w tym od lat. Niestety nie jestem tak biegły w tym wszystkim. Boję się uszkodzić sobie nawigację. Nie wiem od czego zacząć , Mam zassaną wersję iGO Primo v9.6.13.268494. Może ktoś to ma i wie jakie tam są pliki zbędne lub trzeba zmienić.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-10-01, 16:17   

Sprawa generalnie jest prymitywna.
1. pogglądasz data.zip ( bez rozpakowywania !!! ) przez zwyczajny dwuklik na archiwum. Jesli w folderze ui_igo9 masz folder z własną rozdzielczością ( czyli dla "zwykłego MX4 480_272, a dla HD 800_480 , to Data.zip obsłuzy Twoje uerządzenie.

2. A w sys.txt usuń ( przed pierwszym uruchomieniem programu !! ) calą sekcję [gps] wraz z zawartością i dowolna poprawna wersja iGO powinna ruszyc .
Jak ruszy i co pokaze, to inna sprawa, ale program powinien się uruchomić, lub wyświetlic komunikat o tym, co mu brak.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11