Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
MX4 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Timix
azymut


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2016-02-27, 13:00   

Witam. Chłopaki mam Larka 50.2 kupiłem go jak tylko weszły i jak do tej pory dawał rade spoko a ze już ma dobrych kilka lat cuda się z nim dzieją gubi przeliczenia ,satelity czasem się wyłączy -nieistotne . I jestem na kupnie w kierunku MX4 tylko mam pytanko - w Larku miałem AM gotowca na sd i było git ,czy w MX-ie ustawia się podobnie ścieżkę odczytu ? Chodzą gotowce na MX-ie ? Pozdrawiam i dzięki za info .
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-02-27, 13:06   

Timix napisał/a:
czy w MX-ie ustawia się podobnie ścieżkę odczytu ?
Tak.
Timix napisał/a:
Chodzą gotowce na MX-ie ?
Tak, chodzą, ale gotowce to czyste zło. Lepiej jest zainstalować na nowo.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Timix
azymut


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2016-02-27, 15:28   

Podziękować to zamawiam ;-)
 
 
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-14, 16:35   

No w sumie masz rację. Bo to już nie chodzi tak bardzo o ładowanie co o możliwość działania, choć narazie moja bateria póki nowa to trochę trzyma.
A kolejne pytanka:
1 Przy starcie Igo pojawia się na chwilę Bluetooth. Tak ma być ?
https://www.youtube.com/watch?v=ctn2k4HRQP4

2 Przy wyjściu z Igo też pojawia się Bluet ale co gorsze....restartuje się MX4 po wyłączeniu Igo. Co jest nie tak ?
https://www.youtube.com/watch?v=-nhM3Fjn3Bk

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-04-15, 20:31 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2016-04-15, 08:39   

gmpl napisał/a:
no_taki, u mnie tak jest bez problemu ładuję z USB w trybie AciveSync, bawiąc się urządzeniem. Nie wiem czemu u Ciebie się nie da.

zaraz stestujemy, bo też miałem to samo co no_taki
rzeczywiscie w tym trybie można ładować i bawić się navi.

[ Dodano: 2016-04-15, 09:41 ]
pawel73 napisał/a:
2 Przy wyjściu z Igo też pojawia się Bluet ale co gorsze....restartuje się MX4 po wyłączeniu Igo. Co jest nie tak ?https://www.youtube.com/watch?v=-nhM3Fjn3Bk

winne sa licencje, szczególnie przy korzystaniu z Primo na pamięci wewnętrznej,
metod prób i błędów ustaliłem, że tylko te i problem z resetowaniem zniknał, a wszystko inne działa

[ Dodano: 2016-04-15, 10:10 ]
pawel73 napisał/a:
1 Przy starcie Igo pojawia się na chwilę Bluetooth. Tak ma być ?
https://www.youtube.com/watch?v=ctn2k4HRQP4 Przy wyjściu z Igo też pojawia się Bluet ale co gorsze....restartuje się MX4 po wyłączeniu Igo

mam taki wpis w sys.txt

Kod:
[bluetooth]
show_bluetooth=0
btappl="/ResidentFlash2/YFAPP/Setting/FMSetting.exe"

[phone]
show_bluetooth=0
show_dialer=0
phappl="/ResidentFlash2/YFAPP/BlueTooth/BluetoothV4.exe"
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-15, 09:33   

Kilowat jak już wiesz, wczoraj wieczorem znalazłem Twój starszy post z tym problemem i rozwiązaniem. Dzięki za PW.
Porównam wpisy.

Hmm, sprawdziłem i nie mam takich wpisów. Czyli mam dodać te Twoje ?
Tylko chyba btappl i phappl muszą być inne...?

IGO mam w pamięci MX4. W txt widzę wpis:
[folders]
sdcardpath="\SDMMC\Primo" Usunąć go ?
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2016-04-15, 12:22   

wstaw do sys.txt i usuń stare wpisy jak masz, nic nie zmieniaj w tym kodzie odemnie

primo w pamięci wewnętrzenej w katalogu "primo2", stary wpis usuń i dodaj

Kod:

[folders]
has_secondary_root=0
app="ResidentFlash/primo2"
license="ResidentFlash/primo2"
content="ResidentFlash/primo2/content"
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-04-15, 12:47   

Panowie... to nie temat o iGO, a o urządzeniu, więc piszcie w odpowiednim temacie.

A w kwestii meritum:
Jesli caly program iGO wraz z danymi znajduje się w jednym katalogu - sekcja [folders] dla winCE jest zbędna, wiecej - może być szkodliwa.
Stosujemy ją tylko jesli dane programu ( folder content, bądź jego składniki ) znajdują się w polozeniu innym niz domyslne. A domyslne położenie to wspólny katalog zawierający .exe, licence, data.zip i content
_________________
 
 
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-15, 18:31   

Ok, rozumiem.
Dzięki Panowie za rady. Wyrzuciłem folders, zamieniłem license i już MX4 nie restartuje. :-)
Ale raz wychodzi do pulpitu a raz do bluetooth.
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-04-16, 16:30   

Z bluetooth w MX4 miałem problem , którego skutkiem bylo wysłanie urzadzenia do serwisu. ( komunikat o blędzie aplikacji bluetooth )
Byc może po prostu spitolili obslugę bluetooth
_________________
 
 
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-16, 17:51   

No jakoś teraz ani w czasie startu nie widać ani po wyjsciu z IGO. 1-2s i ładnie wraca do pulpitu. Tylko po tym wpisie Kilowata nie ma teraz BT na pasku dolnym w IGO.

Nadal komponuję Primo ale mam pytanie: czy byłby ktoś tak miły, żeby udostępnić mi swoją wersję (komplet) z MX4 ?

Pochwaliłem i...znów wychodzi mi do BT, fuck.
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
sephot
Waypoint
0.0


Dołączył: 04 Paź 2013
Posty: 17
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-06-22, 18:03   

Witam posiadam MODECOM FREEWAY MX4 HD i zalezy mi na mapie iGO Primo TRUCK, pomoże ktoś jakiś link do mapy czy instrukcji ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-06-22, 18:40   

Wszystko masz dokładnie opisane w poradniku instalacji iGO Primo oraz wątku o Primo Truck.
Życzę owocnej lektury.

A linki w dziale pod nic nie mówiącym tytułem "LINKI" (na stronie głównej forum)


P.S. Primo to nie mapa, a program nawigacyjny. Czym to się różni: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-06-22, 18:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-06-22, 18:40   

1. co Ci z map bez programu ?
2. Nie ma czegoś takiego jak iGO Truck. KAŻDE iGO jest Truck , o czym pisano na forum jakies 23 tysiące razy.
3. Linki są w forowej linkowni.
_________________
 
 
sephot
Waypoint
0.0


Dołączył: 04 Paź 2013
Posty: 17
Skąd: szczecin
Wysłany: 2016-06-23, 17:02   

Wybaczcie za moją ignorancję :P, przechodzę z TOMTOM'a na MODECOM MX4 i trochę to inaczej wygląda, jak rozumiem mam program :
iGO BECKER revo.2 New (272x 480)
oraz mapę :
iGO_HERE_2015.Q4_EU_TIR_FULL

Teraz mam to przegrać :
FTR> Truck Info >/Content/MAP/
FPA> Proximity Alerts >/Content/MAP/
FDA> Driver Alerts >/Content/MAP/
FBL> Actual Maps >/Content/MAP/
FSP > Speed profiles >/Content/Map/
HNR> Defined Routes >/Content/Map/
HSP> History Speed >/Content/Histspeed/
3DC> 3D Buildings >/Content/Building/
3DL> 3D Landmarks >/Content/Building/
PH> Regional Voice Corrections > /Content/Phoneme/
DEM> Map Terrain >/Content/DEM/
POI> Points of Interest >/Contents/POI/
FJV> Junction view >/Contents/MAP/
TXT> Radar >Radar> /Content/speedcam/
KML> Custom Points of Interest >/Content/userdata/poi/

I będzie działać? czy muszę dłubać w tych plikach jeszcze jak w tej instrukcji :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503
tam z tego co czytałem pisze o wyborze urządzenia w tej mapie która mam pisze że to jest backer_bac01, czy to jakies kodowe oznaczenie MODECOM mx4 ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10