Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
MX4 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2015-08-07, 06:40   

Mam na karcie AM i nie mogę odpalić ją na MX4HD,co jest grane.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 830
Wysłany: 2015-08-07, 07:29   

Ranid napisał/a:
Mam na karcie AM i nie mogę odpalić ją na MX4HD

A może coś więcej, jakie "objawy" odmowy posłuszeństwa, instalacji, konfiuracj. itp.
 
 
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2015-08-07, 07:53   

pojawia się logo AM 6.18 daję GPS i otwiera sie strona logowania -użytkownik-e-mail-licencja po wpisaniu jest rejestruj na kartę i wyskakuje błąd 10000 lub nie można uzyskać połączenia z serwerem,przedtem miałem dobrze,acha ta AM była w larku 35 at i działała,jeszcze w lewym rogu pisze że mapa nie jest załadowana.
Ostatnio zmieniony przez Ranid 2015-08-07, 07:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2015-08-07, 08:01   

Teraz nie pamiętam ale chyba do SD bo ją kupiłem osobno albo przy aktualizacji wpisywałem larka i zapamietało.
 
 
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2015-08-07, 14:39   

Już działa - w nawigacji trzeba było przestawić na kartę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2015-08-07, 14:54   

Czyli uruchamiałeś AM preinstalowaną w MX4?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 355
Wysłany: 2015-08-07, 15:54   

Pewnie tak. W odbiorniku miał fabrycznie AM. Po wsadzeniu karty z własną uruchamiała się cały czas ta w odbiorniku.
 
 
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2015-08-07, 19:53   

Koledzy kupiłem MX4 HD od producenta [Modecom] i bez map bo AM miałem na karcie ale kto wiedział że trzeba przełączyć w menu dla tego był problem.Pozdrowienia dla tych co trochę pomogli.emeryt Mirek.
 
 
Jericho
Waypoint


Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 46
Wysłany: 2015-08-20, 18:13   

Witam!
Kupilem MX4 bez mapy, ale okazalo sie ze jest zainstalowana najnowsza AM, ale bez aktywacji.
Cukrowalem ja podobnie jak na moim starym larku 35.3 (czyli uruchomienie pliku patch i podmiana na plik mobilenavigator) ale navi dalej sie rzuca ze mapa nie zarejestrowana.
Jak sobie z tym poradzic?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-08-20, 19:26 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
_________________
Lark 35.3
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-08-20, 18:49   

tak jak z kazdą automapą
P.S po co zmieniac nazwę na mobilenavigator ???
To otwarty system i po prostu w ustawieniach navi wskazujesz plik startowy nawigacji ( np. WceAM.exe ), klikasz ikonkę zapisywania i gotowe. Program startuje z ikony Nawigacja
Plik startowy może mieć i nazwę Grzegorz_Brzęczyszczykiewicz.exe :-D
_________________
 
 
Jericho
Waypoint


Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 46
Wysłany: 2015-08-20, 20:31   

Zainstalowalem od nowa i zrobilem jak w larku (czyli podmiana mobilenavigator) i poszlo ;).


Niestety mimo widocznosci kilku satelit (pasek zielony) navi ma problem z dokladnym wskazaniem miejsca stania i od czasu do czasu sobie wedruje z roznymi predkosciami.
_________________
Lark 35.3
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-08-20, 20:41   

to normalne zjawisko
Chwilowa sztuczna prędkośc rzędu 2-3 km/h

P.S ales się do tego mobilenavigator uparł ....
_________________
 
 
jot99 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 55
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 2015-08-22, 10:23   

Witam

Mam też problem z MX4. Automapa chodzi bez problemu, natomiast iGO jeśli jest wgrana tylko mapa polski działa ale jeśli dogra się cokolwiek więcej (inną mapę, POI, prędkości) wywala komunikat o braku pamięci. Dostępnej jest ok. 150 Mb a wymaga 180 Mb. Ma ktoś jakieś pomysły?
 
 
jot99 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 55
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 2015-08-22, 16:19   

Problem rozwiązany. Dwa dni próbowałem różne wersje iGO, w końcu poszła na 9.6.2 z mapami 2015Q1. Czas na testy terenowe :)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-08-22, 19:35   

jot99 napisał/a:
iGO jeśli jest wgrana tylko mapa polski działa ale jeśli dogra się cokolwiek więcej (inną mapę, POI, prędkości) wywala komunikat o braku pamięci.


Czy ktoś może to potwierdzić ?

Na MX3 ( 128 MB RAM ) igo działa jak glupie
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12