Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
[NOWOŚĆ] Modecom MX4
Autor Wiadomość
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-13, 22:04   

Tak, czytałem, że przez USB słabo ładuje. Ale chodzi mi o to, żeby np. w domu, przy słabej baterii, pobawić się, potestować w razie potrzeby...na ład sieciowej.
Mio podłączałem w domu, ładowało się i IGO chodziło.
O czas ładowania zapytałem, ponieważ..oderwałem się od roboty, żeby ją rozpakować, zostawiłem w aucie pod zapalniczką i poszedłem. ;-) To nie z lenistwa. W google tez szybko szukałem i nie trafiłem.
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5512
Wysłany: 2016-04-14, 15:07   

Ja wszystkie swoje nawigacje ( mIo 500, Modecom MX3 i Modecom MX4 ) ładuję sieciowa ładowarka motoroli dedykowanej bodajże do dousznego zestawu Bluetooth ). Przy jednoczesnej pracy na urzadzeniu to nie ąldowanie raczej, a podtrzymanie baterii, bo ładowarka daje 500 mA, ale da się tak przedłuzyc czas pracy na urządzeniu.

P.S MX3 miało świetną opcję umozliwiająca ladowanie z kompa i pracę na urzadzniu, niestety MX4 już tak dobre nie jest :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2016-04-14, 19:18   

no_taki napisał/a:
P.S MX3 miało świetną opcję umozliwiająca ladowanie z kompa i pracę na urzadzniu, niestety MX4 już tak dobre nie jest :-(

no_taki, u mnie tak jest bez problemu ładuję z USB w trybie AciveSync, bawiąc się urządzeniem. Nie wiem czemu u Ciebie się nie da.
pawel73 napisał/a:
Czy mogę użyć ładowarki sieciowej od Mio 550m ?

Możesz ważne, żeby nie przekraczała za bardzo parametrów oryginału, ale z tego co widziałem jest 2A, więc raczej ciężko będzie, czasami ładuję MX-a ładowarką od Samsunga też ma 2A. Słabszymi naładujesz, tyle że wolniej.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
japycz1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Sie 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2016-04-20, 21:57   

http://www.x-kom.pl/aktua...-za-269-zl.html

znowu promocja do 20 maja, MX4 za 269 zl.
 
 
leszel
Waypoint


Dołączył: 13 Kwi 2016
Posty: 15
Wysłany: 2016-04-21, 10:43   

Ja może przypomnę pytanie:

maglisa napisał/a:
No-taki, zdecydowałas sie reklamowac sprzęt? Jaki wynik tej reklamacji?


Chodziłoby mi szczególnie o kwestię słabego Twoim zdaniem wyświetlacza. Czy wymienili Ci sprzęt na inny? Nadal twierdzisz że ekran w MX3 jest o klasę lepszy niż w MX4?

I zdradź, którą nawigację w końcu zostawiłeś sobie.
:-)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2016-04-21, 10:55   

Reklamacja dotyczyła błędów w funkcjonowaniu (patrz post http://www.my-navia.pl/vi...p=457433#457433 ) nie ekranu.

Wyświetlacz w MX4 doczekał sie swojego wątku - tam pytaj
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
leszel
Waypoint


Dołączył: 13 Kwi 2016
Posty: 15
Wysłany: 2016-04-27, 11:07   

Sprawdziłem, wyświetlacz w MX4 wg mnie jest faktycznie wyraźnie gorszy nuż w MX3.
 
 
skaktus
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 111
Wysłany: 2016-05-30, 13:19   Akumulator w MX4 - jak długo "trzyma".

Witajcie.

Mam do Was pytanie - przy korzystaniu z nawigacji np. Automapy, na ile wystarcza wam akumulator ? Wiem, że to zależy od jasności itd, ale można "na oko" określić, że wystarcza np. na około godzinę pracy.

Jak byście mogli odpowiedzieć, będę wdzięczny.
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2016-05-30, 15:43   

skaktus, 2h minimum, ale nie wiem czy było to 2,5 czy 3. 200km, jak jadę to nie podpinam ładowarki samochodowej.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
skaktus
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 111
Wysłany: 2016-06-01, 17:26   

Dzięki za odpowiedź :)

Zapytam was jeszcze o dwie rzeczy związane z ekranem. Czy wersja bez "HD" działa wyraźnie szybciej w trakcie pracy (głównie Auto Mapa), czy może jest to aż tak do końca nie mierzalne ?
Pytam głównie z tego powodu, że chcę kupić MX4 w ramach prezentu. Osoba dla której idzie nawigacja, do tej pory używała GoClevera 5040 z ekranem o rozdzielczości jak MX4 w wersji bez HD. Następnie zobaczyła moją Algę AN5050 i stwierdziła, że czytelność ekranu jest znacznie lepsza i takie coś chce (rozdzielczość 800x480). I teraz się zastanawiam czy pójść w ewentualną szybkość (i bez HD) czy może jednak w HD. Niestety nie mam porównania wyświetlaczy z GoClevera i MX4 bez HD.

Ktoś z was może to zagadnienie w miarę opisać ?
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 890
Wysłany: 2016-06-01, 18:10   

To opiszę. Nie warto kupować żadnego sprzętu z wince. Także Modecoma. HD czy nie HD jedno ustrojstwo. Co z tego że HD ma mocniejszy procesor jak zużywa go na obsługę szajsowatego ekranu.
Wiem co mówię, kupiłem ostatnio MX3, a że dostawa się przedłużała a potrzebowałem navi, kupiłem phableta 6" Asusa.
200 zł więcej zapłaciłem, ale porównywać sprzętu nie da się. Asus to bajka a Modecom to Kopciuszek.
Ot, tyle.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5512
Wysłany: 2016-06-01, 18:38   

Potwierdzam zdanie szwagier22.
Kupiłem ten sprzęt.. jego bolaczki opisałem - jak mi się wydaje - dokładnie i....
I sprzet się kurzy w domu słuzac tylko do testów, bo się zwyczajnie na niego wkurzyłem i za 500 zł mam samsunga galaxy tab 4.7 z ekranem jak żyletka, na którym iGO trasę Kraków -Gdańsk wyznacza ok 2 s, a Moskwa-Paryz sporo poniżej 10 s ( a urządzenia nie wyłaczam,bo - jak sprawdzilem - po 26 godzinach bezczynnosci mam 98% baterii, a po trzygodzinnej trasie nawigacyjnej - jeszce ok 50-60% . ). Plus dostep do netu bez zbednych kombinacji.

A w temacie: jesli jest wybór , to polecam MX3 bez HD , a nie MX4.
MX4 to po prostu nieudany model z fatalnym wyswietlaczem i niedopracowanym softem, na którym nie widze jakiejkolwiek różnicy w szybkości dzialania iGO w stosunku do MX3
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
skaktus
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 111
Wysłany: 2016-06-02, 12:04   

Panowie, dzięki za info, ALE nie trzymacie się tematu ;) Pytałem o MX4 a nie o urządzenia z Andoridem. Osobiście posiadałem tablet + nawigacja i wspominam to bardzo źle, w szczególności programy takie jak iGo i Automapa które chodziły tragicznie.

Zatem powtórzę pytanie i poproszę o opinię ludzi którzy widzieli / mogą opisać wyżej wymienione różnice.

Dzięki :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-06-02, 18:56   

skaktus napisał/a:
poproszę o opinię ludzi którzy widzieli / mogą opisać wyżej wymienione różnice.
Czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=454898#454898
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=454925#454925
I mój Modecom MX4 też wylądował w szufladzie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2016-06-02, 19:24   

___Olivia_ napisał/a:
I mój Modecom MX4 też wylądował w szufladzie.

Wygląda na to, że jestem jedną z nielicznych osób, korzystających ze swojego MX4 :-P nie powiem, że wyświetlacz jest idealny, bo nie jest, zresztą porównywanie do wyświetlaczy w tabletach czy smartfonach mija się z celem, nawigacje nigdy im nie dorównają, jak dla mnie MX4 daje radę, ale to tylko moja opinia.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11