Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
[NOWOŚĆ] Modecom MX4
Autor Wiadomość
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-10-12, 21:58   

MX4 pojawił się w Euro AGD, cena bez zmian 349pln, ale dla chętnych na zakup, a nie posiadających gotówki 50 ratek po 6,98pln. http://www.euro.com.pl/na...eeway-mx4.bhtml

[ Dodano: 2015-10-15, 20:42 ]
Kolejna sztuka w rodzinie, tym razem właśnie w Euro, póki co trzeba zamawiać, bo a miejscu jeszcze nie mają, mimo braku problemów z pierwszym egzemplarzem, czytając opisy, sprawdziłem sprzęt w sklepie, rozpakowałem, odpaliłem AM z karty, dźwięk bez zastrzeżeń, ekran też, wszystko w jak najlepszym porządku. Pozostaje uzbroić sprzęt, w odpowiednie oprogramowanie.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-10-16, 11:16   

Gratulacje, moja śmiga bezproblemu! (odpukać!)

Kupując w RTV-EURO-AGD w necie można jeszcze 10zł odebrać w programie PAYBACK. :)

Tęsknie za swoim ulubionym ekranem startowym ze starego MX3, czy udało się komuś znaleźć sposób na jego zmianę? W MX3 wystarczyło wgrać na kartę SD bitmapę z odpowiednio nazwanym plikiem, w MX4 nie mogę tego zrobić, a nie chcę zmieniać całego firmware'u dla samego logo.

logopf05.bmp i logopf06.bmp mi nie działa, jakieś inne pomysły? Dla każdego procka była inna nazwa pliku.


Czy w nawigacji MODECOM MX4 da się zmienić ekran bootlogo? Taka możliwość była np. w MX3 wystarczyło wgrać plik logoPF05.bmp na kartę SD i sama sobie wczytała i zaktualizowała.
Kod:

Witam,
Nie posiadamy takiej instrukcji, wszelkie zmiany tego typu to ingerencja w system operacyjny, nie zalecamy takich działań, w przypadku problemów z działaniem sprzętu mogą one wpłynąć negatywnie na ewentualne rozpatrzenie reklamacji urządzenia.

Pozdrawiam,
Damian Maciejowski
Zespół wsparcia technicznego MODECOM S.A.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
Ostatnio zmieniony przez kilowat 2016-04-15, 13:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krumar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 7
Wysłany: 2015-10-19, 03:03   

Niech ktoś kto porównywał mx4 hd i bez hd poda swoje odczucia co lepiej ? W ktòrej wersji jest bardziej praktyczne wyświetlanie drogi, bo ròżnice na pewno jakieś są. Czy szybkość pracy taka sama w hd?
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-10-19, 17:06   

krumar napisał/a:
bo ròżnice na pewno jakieś są.

Nie ma różnicy, grafika, jest tak zaawansowana w programach do nawigacji, że można je uruchamiać na bardzo prostych urządzeniach, to nie są filmy. Oczywiście jak dla mnie możesz podpiąć tv pod kompa i sprawdzić jak wygląda AM w 4K :mrgreen:
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
krumar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 7
Wysłany: 2015-10-20, 01:36   

Ale nawet mała ròżnica rozdzielczości powoduje chociażby to, że pewne elementy jak np. ulica jest węższ a w hd, i sam horyzont jest mniej lub bardziej widoczny, tylko pod tym wzgledem mam pytanie co jest bardziej przyjazne dla kierowcy?
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-10-24, 22:32   

Dzisiaj pyknąłem w sumie około 900km w te i we w te, ani razu na MX4 AM nie zgubiła sygnału, po za dwoma milisekundowymi przypadkami, jak przejeżdżałem obok elektrowni, MX4 spisał się świetnie, wyświetlacz spisywał się świetnie, chyba, że słońce padło prosto na niego, ale to co innego. Także również ten egzemplarz, bez zarzutu.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2015-11-28, 18:24   

Zdecydowałam sie na kupno modecoma, chyba MX4, choc do końca jeszce sie nie wiem. Troche powstrzymuje mnie recenzja no_taki. Altrnatywą jest MX3.
Przeczytałam wątki dotyczace MX2, MX3 i MX4. Ponieważ żadnego z tych urządzeń nie miałam w ręku, więc czasem nie do końca wszystko było dla mnie jasne. Chciałbym uporządkować sobie wiadmości.

Chciałbym korzystać z AM i Primo. Czy w MX4 jest mozliwośc dodania Primo do Ulubionych i odpalania go stamtąd?
Docelowo interesowałoby mnie podmenu z możliwością wyboru programu nawigacyjnego, ewentualnie bardziej rozbudowane menu, które zastąpi to firmowe, o ile mi sie ono nie spodoba. Ocenię, jak wezmę sprzęt do ręki. :-) No, ale to sparwa przyszłości, zwłaszcza, że w wątkach o panelach wiekszość linków padła.
W przypadku instalacji podmenu lub całego menu nie trzeba ręcznie dokonywać zmian we wpisach rejestrów? Boję sie takich operacji, jak diabeł wody święconej. Raz to zrobiłam, w starej navi, było to dla mnie hardcorowe przeżycie, wolałabym tego uniknąć.

Jak to jest z tym podłaczeniem do kompa? Mam win7 64bit i stara navka łączyła sie przez Centrum Windows mobile, widac było Resident Flasch, kartę sd i jeszcze jeden folder, nie sparwdze juz jaki, bo navka zawisła przedwczoraj na ekranie startowym i tak została. :cry: Nie było problemów, żeby wszędzie pozaglądać.

No-taki, zdecydowałas sie reklamowac sprzęt? Jaki wynik tej reklamacji?
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-11-28, 18:40   

maglisa napisał/a:
Czy w MX4 jest mozliwośc dodania Primo do Ulubionych i odpalania go stamtąd?

Wrzucasz sobie panel i uruchamiasz swój ulubiony program z konkretnej ikonki polecam panel Gold fotka Modecom MX4 - panele.
maglisa napisał/a:
W przypadku instalacji podmenu lub całego menu nie trzeba ręcznie dokonywać zmian we wpisach rejestrów?

Wszystko zależy od tego, gdzie masz zainstalowane programy, żeby działał dobrze panel musisz dostosować wpis. Ja mam część programów na SD, a cześć na MX4. Nie ma nic trudnego w zmianie wpisów, w razie czego służę pomocą.
maglisa napisał/a:
Jak to jest z tym podłączeniem do kompa?

Bez problemu masz dostęp do zawartości, wybierasz tylko rodzaj połączenia USB, czy ActiveSync (przez Centrum WM).

Dla mnie MX4 jest ok, może niektórym przeszkadzać niezbyt szeroki kąt widzenia, ale po ustawieniu pod odpowiednim kątem nie mam problemu najmniejszego. Wiadomo idealnie byłoby gdyby był wyświetlacz jak w smartfonie, ale nie można mieć wszystkiego :-) zwłaszcza, za dość przystępne pieniądze.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2015-11-30, 22:43   

Czy mx4 da sie naładowac przez usb podłaczone do kompa? Bawię się nią kolejną godzinę - podłaczona cały czas - i dalej tylko jedena kreska naładowania. Wskazuje niby, że sie ładuje, ale jakby efektów nie ma.Coś z nią jest nie tak?
Kolory faktycznie jakby wyblakłe, za małe nasycenie braw. Z podswietleniem tak, jak u kolegów, jak bez auto i na maksa to jest ok.
Primo 9.6.13.321005 chodzi.
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2015-12-03, 21:36   

Jak miałem sporo uwag do modecoma MX4 tak jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem ( jak na razie ) Ich systemu reklamacyjnego.
jako że nagle, przy próbie uruchomienia bluetoth wyskoczyl mi komunikat "Application BlueToothV4.exe encountered a serious error and must shut down"( a podmiana firmware nic nie zmieniła ) napisałem do supportu, który odeslał mnie do sprzedawcy. Sprzet kupiłem w sklepie modecoma, więc zadzwoniłem do nich i ogromnie pozytywne zaskoczenie.
Panowie robia wszystko, by pyłki spod nóg klienta usunąć.
Sprzęt wysyłam w poniedziałek i zobaczymy jak bedzie, ale jak na razie totalne zero formalności. Pan odnalazl moje dane, niepotrzebne sa jakiekolwiek papierki typu faktura etc..etc.... mam wyslać urządzenie i czekać na zwrot sprawnego.

Jesli tak bedzie dalej.... tą sferę działalności Modecoma będe wychwalal pod niebiosa (jako że awarie i błedy przecież zdarzyć się mogą ).
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
marcino21ab 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 27 Gru 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-02-09, 18:05   

Witam, kupiłem navi ale chciałbym dokupić kartę pamięci. Czy karta 16gb będzie dobra?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4515
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-02-09, 18:06   

marcino21ab napisał/a:
Czy karta 16gb będzie dobra?
Tak, będzie dobra.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
japycz1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Sie 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2016-04-04, 11:57   

http://www.x-kom.pl/goracy_strzal/7619 za te pieniądze (promocja 269) naprawdę warto. Najlepszy wybór z możliwych.
 
 
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-13, 15:05   

Przyszła do mnie MX4 w pakiecie z Alu etui i czytnikiem za 350zł... też dobra cena.
Ile trwa naładowanie z gniazda zapalniczki ?
Czy mogę użyć ładowarki sieciowej od Mio 550m ? Używam jej też do kamerki G1WH.
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5352
Wysłany: 2016-04-13, 21:57   

Na wyłaczonej navi możesz używać dwolnej ladowarki... choćby i kompa przez USB.
Kwestia czasu w jakim się naladuje.

A ile trwa ladowanie - to kolego nam odpowiedz.
Nie bądż az takim leniem by samemu nic nie sprawdzać tylko pytac innych
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12